dinsdag 11 november 2008

VVD bezoekt Oosterwei


Vandaag las ik het verslag van het bezoek van VVD-leider Mark Rutte en fractiegenoot Laetitia Griffith aan Gouda Oosterwei op maandag 10 november jl.
Altijd goed als leden van de 2e Kamer de moeite nemen om het land in te trekken en middels direct contact inzicht proberen te krijgen in een zaak. Nu was dit bezoek wel wat bijzonder. Beide prominente VVD'ers hebben immers enige tijd geleden ferme taal geuit over de situatie in Gouda en vooral burgemeester Wim Cornelis kreeg er flink van langs. Het had deze politici gesierd als ze eerst zich eens grondig hadden verdiept in de situatie in Oosterwei, alvorens allerlei uitspraken te doen. Ze hebben de zaak nu omgedraaid, maar goed, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
In het verslag las ik niet dat ze met onze burgemeester hebben gesproken. Dat vind ik wel vreemd, aangezien hij nu bij uitstek over de situatie in Gouda op de hoogte is en het is ook niet logisch vanuit de toezegging van deze politici in een eerder stadium: "Mark Rutte en Laetitia Griffith praten op korte termijn met de burgemeester en de korpschef van Gouda over de aanpak van probleemjongeren aldaar."

Het bezoek heeft ertoe geleid dat Mark Rutte een krachtige oproep heeft gedaan om aan de slag te gaan en niet op de miljoenen uit Den Haag te gaan wachten. Stoere taal, maar wel wat goedkoop. Er wordt nu al heel veel gedaan, alleen moet er nóg meer worden gedaan en daar hebben we nu echt dat geld uit Den Haag voor nodig. Maar oké, het is goed om te lezen dat ook de VVD vindt dat er meer moet gebeuren in deze wijk. Het is te hopen dat de 2e Kamerfractie van de VDD zich nu zó betrokken voelt bij de situatie in Gouda, dat ze instemt met de extra financiële steun die we hebben gevraagd. Dan word ik echt blij met het bezoek dat ze hebben gebracht aan onze mooie stad.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

laat de 2e kamer fraktie van de vvd zich in ieder geval hard maken voor de 10 miljoen voor de aanpak van Oosetrwei..........

Fred de Wit (SGP/Gouda)

Anoniem zei

is het niet wat goedkoop om een reactie te geven zonder onderzoek te hebben gedaan, hetgeen de vvd wordt verweten wordt hier niet anders gedaan. Ook op deze dag heeft er een gesprek met de burgem eester plaats gevonden en de essencie van Rutte met zijn uitspraak is niet dat hij al carte blanche geeft voor 10 mio, Nee, hij pleit ervoor niet te wachten met maatregelen op geld.
De VVD fractie heeft zich bijzonder goed verdiept in de problematiek van Oosterwei, heeft met alle lagen van de bevolking uit de wijk gesproken en heeft vele zaken die spelen gehoord en aan de orde gesteld, zij hebben een goed beeld wat er speelt, hebben andere fractie's in de 2e Kamer dat ook ????? ik heb mijn twijfels, ik zou zeggen kijk eens in de spiegel

Jan Vermeij