maandag 10 april 2023

Meer dan 2.000 mensen bij 8e PaasOntbijt in Gouda


Vier filmploegen bij het PaasOntbijt. 

Er waren maar liefst 4 filmploegen vanmorgen bij het 8e PaasOntbijt in Gouda!! Al enige tijd was bekend dat RTV Gouwestad en Krimpenerwaard aanwezig zouden zijn, maar ook RTV West en Hart van Nederland hebben zich gemeld.

Ruim 200 vrijwilligers zorgden ervoor dat de gasten vanuit de hele wereld konden genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag. Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en gratis toegankelijk. 


2.000 zitplaatsen

Dit jaar was het aantal tafels verdubbeld naar 2.000 zitplaatsen en nog een groene picknickplek. En alle plekken waren nodig...!

De lange tafels werden gedekt met placemats, eitjes, broodjes, koffie en allerlei soorten beleg en de bediening was in handen van de vele vrijwilligers. Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda en uit de lokale politiek. Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo waren we dan ook voor de gasten. Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten.

Ons hart met elkaar delen

Ds. David van Veen die, na de opening door burgemeester Pieter Verhoeve, een korte overdenking hield riep de mensen op om ons hart met elkaar te delen en elkaar oprecht in de ogen te kijken. Dan ga je elkaar anders zien..

Dit jaar is het thema “Het Groene Hart”, wat op diverse manieren tot uiting is gekomen. Het Groene Hart van Holland, is natuurlijk de streek waar Gouda het middelpunt van is. Kaas, boeren, gras en mensen uit het Groene Hart, het zal er allemaal zijn. “Groen denken” verantwoord omgaan met milieu en de wereld om ons heen. Als laatste en voor het PaasOntbijt hee belangrijk is je hart op groen zetten. Elkaar, hoe verschillend ook, durven zien.

Het Amerikaanse Bloomberg Businessweek schreef in 2022: ‘Wandel tussen olifanten in Zambia’, ‘speel drankspellen in Hua Hin, Thailand’, ‘huur je eigen cruiseschip in Alaska’ én ‘ga paasontbijten met alle Gouwenaren’. Het Goudse paasontbijt op de Markt staat in dat jaar op de prestigieuze lijst aantrekkelijke bestemmingen. Het PaasOntbijt behoort zelfs tot de 25 leukste bestemmingen wereldwijd!

Goede doelen markt

Naast de gedekte tafels voor het ontbijt was er ook een kleine  “goede doelen markt”. Een heel divers aantal kramen, gevuld met materialen die te maken hebben met Gouda, producten Het Groene Hart en goede doelen waar Gouwenaars bij betrokken zijn in binnen en buitenland.


Het muziekkorps van het Leger de Heils speelde tijdens het ontbijt vele bekende liederen. Kortom, het was een feest voor iedereen!

De organisatie was in handen van een team van Bijbelshop Samma, met medewerking van vrijwilligers uit kerken en andere organisaties in Gouda.Het PaasOntbijt werd financieel mogelijk gemaakt door de GoudApot, SBG, kerken en meerdere bedrijven en organisaties.

Hieronder een foto rapportage:
Meer dan 20 verschillende kerken


Team van Tafel 18

Ontbijt is mede mogelijk gemaakt door de SBG 

Alles is klaar voor de gasten 

bekende Gouwenaars :-)De vertellers vertelden een kort verhaal uit de Bijbel

Vrolijke bediening

Burgemeester Pieter Verhoeve opent het PaasOntbijt


"Elkaar in de ogen kijken"
KindercollegeDe kinderburgemeester

Samen met dochter Eveline op de foto7 opmerkingen:

Ivo zei

Wat een mooi event met Pasen!

Anoniem zei

Het was geweldig bedankt voor het organiseren met alle vrijwilligers.

Sonja zei

Het was geweldig, fijne sfeer, heerlijke broodjes en mooie gesprekken.

Anoniem zei

Ziet er leuk en gezellig uit!
Goed bezig Gouda 👍

Anoniem zei

Wat een mooie massa mensen alleen maar blije gezichten 😍

Gerjan zei

Wat een geweldig mooie actie!

Anoniem zei

Wat een onderscheidend initiatief! #verbinding #trotsopgouda