zaterdag 11 juni 2016

Marokkaanse jongens misdragen zich opnieuw

In Gouda wordt al jaren stevig ingezet op het gebied van veiligheid en met name rond de harde kern van Marokkaans Nederlandse jongeren (Top-60), vooral jongens, wordt er van alles gedaan om het wangedrag te beteugelen.

Inbraken

Toch lijkt het vaak dweilen met de kraan open. Enerzijds wordt er bijvoorbeeld terecht aandacht gevraagd voor het voorkomen van inbraken en zijn steeds meer inwoners overgegaan tot het nemen van extra beveiligingsmaatregelen. Zelf ben ik ook bij zo'n initiatief betrokken en het is goed om het inbrekers niet te makkelijk te maken. 

Anderzijds wordt het bloed onder je nagels weggehaald als je twee Marokkaanse jongeren op de fiets met een breekijzer door een straat ziet rijden, waar ze zojuist (ditmaal tevergeefs) geprobeerd hebben om een raam te forceren. Ook de oproep van de politie om vooral te bellen als je (een) Marokkaanse jongere(n) die je niet kent en zich opvallend gedraagt bij woningen, stemt me niet vrolijk.
De stand van zaken is in ieder geval dat ondanks alle maatregelen en inzet door de politie het aantal inbraken nog altijd niet is afgenomen.

Camera toezicht

We hebben daarnaast ook te maken met hardnekkige overlast, waardoor je geneigd bent om camera toezicht dan maar structureel in te gaan voeren in plaats van voor een beperkte periode.

In de omgeving van de Stadspolderstraat (Goverwelle) is het camera toezicht weer terug en is er zelfs een tijdelijk samenscholingsverbod (tijdens de Ramadan) om de rust in die omgeving weer (enigszins) terug te krijgen.


Spuugincident en krachttermen

Eerder heb ik reeds gemeld dat in Gouda jongens, met een Marokkaans uiterlijk, voorbijgangers onderspuwen uit minachting. Deze week was het raak tijdens een opname van PowNed in Rotterdam. De taal die ze uitsloegen en het gedrag is walgelijk. 

Ook in Gouda lieten jongeren, die wat stem betreft duidelijk tot dezelfde afkomst behoren, zich niet onbetuigd en gebruikte de nodige krachttermen bij een opname door PowNed naar aanleiding van het samenscholingsverbod.

Je kunt van deze omroep vinden wat je wilt, maar zo heb je je niet te gedragen! Het is te makkelijk om dan te roepen dat deze omroep mensen uitdaagt tot dit soort gedrag. Je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen gedrag en kan daarvoor niet iemand anders de schuld geven.
Zo is het ook verwerpelijk dat de oudere Marokkaan in de opname over Gouda de schuld bij de politie legt.

Respect

Ik vraag me steeds vaker af wat er nodig is om dit gedrag fundamenteel te veranderen. Prima dat er wordt geroepen om meer ontspanningsmogelijkheden en dat we niet vooral moeten inzetten op repressie, maar ook perspectief moeten bieden. Maar het zal in de gezinnen en daarmee in de samenleving echt anders moeten gaan worden, want het respectloze gedrag van deze groep jongeren is echt onacceptabel. 

Wat mij  betreft moet er meer duidelijkheid komen over de aanpak bij de gezinnen van de notoire overlastgevers en moet alles op alles worden gezet om deze spiraal te doorbreken.
Want als je denkt dat je een bepaalde groep in het gareel hebt gekregen door Werk, Wagen, Wijf en Woning (excuus voor de terminologie), dan staat er weer een nieuwe groep op.

Onorthodoxe aanpak

De burgemeester vraagt om concrete voorbeelden van onorthodoxe aanpak. Wat mij betreft is dit een verdieping van de gezinsaanpak. Het is daarbij belangrijk om ons te realiseren dat het risico op het plegen van delicten zowel kan worden beïnvloed door factoren vanuit de omgeving (zoals delinquente vrienden of gebrekkige opvoedingssituaties) als ook door individuele kenmerken (waaronder persoonlijkheids- en psychische problematiek). Daarnaast is het uit onderzoek gebleken dat wanneer jongeren naar de middelbare school gaan de invloed van ouders duidelijk afneemt en de invloed door leeftijdgenoten toeneemt. Geen verrassende constateringen, maar wel van belang om mee te nemen in de integrale aanpak.

De komende tijd zal dus wat mij betreft hard moeten worden opgetreden tegen jongeren die zich ernstig misdragen en tegelijk hard moeten worden gewerkt - via een gezinsmanager - aan het begeleiden van gezinnen met probleemjongeren, waarbij ook de scholen actief betrokken worden. 

Want als we het probleem niet aan de bron aanpakken, blijven we in een vicieuze cirkel zitten en is alle aanpak die gericht is op repressie voor een groot deel dweilen met de kraan open. 

85 opmerkingen:

Anoniem zei

Pak de ouders in hun portemonnee, dat is de enige taal die ze verstaan. Kort ze op de uitkeringen, geen kindertoeslag als je jouw nakomelingen niet opvoed. Kort ze op de uitkeringen zoals bijstand, huur en zorgtoeslagen. Echt, deze mensen zullen pas echt wat gaan doen als ze niet meer beloond worden door onze staat voor hun misprestaties.

Ja, ik reageer anoniem omdat een mening geven over onze nieuwe medelander de Marokkaan tot nare gevolgen kan leiden.

Anoniem zei

Dag Theo,

Dit tuig is een kankerplek aan het worden in onze samenleving, optreden politie een lachertje, laten de Nederlandse burger in zijn hemd staan bij aangiften en zouden eens stage moeten gaan lopen in Spanje.
"Oude Marokkaanse man legt de schuld bij de politie", deze man is van een eerdere generatie en heeft niet geleerd van wat er binnen de Marokkaanse gemeenschap mis is en weet alleen dat "zij" het nooit gedaan hebben en zal de mond wel vol hebben over niet hebben van respect en discriminatie die zijn bevolkingsgroep ervaart.
Jammer te moeten constateren dat het tuig van nu niet meer in de hand te houden is.
Pak ze hun Wajong uitkering af en bestraf de ouders financieel bij misdragingen en vernieling van en door hun troetel prinsjes.
Sterkte.

Anoniem zei

Het is zo makkelijk, de ouders sturen de lastige kinderen de straat op. Daar moet de politie het maar opknappen! Opvoeden reikt dus niet verder dan het eigen huis.
Welke sanctie hier tegenover moet staan? Korten van kinderbijslag? Of moeten we de jeugd in hun vrije tijd maar opvangen op het politiebureau om strafwerk te maken?
Het doet me denken aan de verhalen van mijn vader, had je het gras betreden zat je een vrije middag bij oom agent. Deze jongens gaan veel verder dan het betreden van een grasveldje.

Anoniem zei

Het intimideren van media is een vorm van terreur. Het vrije woord en de vrijheid om problemen te benoemen is een kernwaarde in onze samenleving. Goed dat je dit doet Theo, ik hoop dat andere raadsleden dat volgen (ook die van Marokkaanse komaf, ik kom er 1 vaak tegen in de stad terwijl hij Marokkaans praat met bekenden). Alleen als we benoemen wat er misgaat, kunnen we het probleem aanpakken.

Die oudere Marokkaanse man die het probleem bij de politie legt, is exemplarisch. Zelf hebben ze nooit ergens schuld aan of verantwoordelijkheid voor. (Natuurlijk GroenLinks, er zijn ook goede Marokkanen, weet ik). Ze voelen dat ook niet, zo lang er een leger hulpverleners en goedpraters klaarstaat. De enige weg bij dit TUIG, want dat is het, is keihard en lik op stuk aanpakken en vervolgen. Afpakken die scooter (verdiend met hun baantje bij de Albert Heijn??). Politie moet niet met zich laten sollen. Gebiedsverbod is leuk, maar met de hondenbrigade erop af bij overlast kan ook natuurlijk. Moet je ze zien rennen.

Nu komt het erop aan dat de gemeenteraad de mensen in deze wijk in Goverwelle en andere plekken in Gouda waar inbraken zijn en overlast STEUNT. Dus nee Michel Klijmij, niet gaan zeuren over stigmatisering, maar benoemen, met voorstellen komen en de burgemeester het vuur aan de schenen leggen: heeft hij die stenengooiers naar de politie al opgepakt? Waarom had hij gisteren niet al een plan van aanpak en wacht hij op ideeën van raadsleden? Waarom reageert hij zo soft als journalisten bedreigd worden?

Anoniem zei

Beste Theo,

en hoe denkt de CU fractie over de schade die zo'n samenscholingsverbod veroorzaakt voor mensen die in de buurt van de Stadspolderstraat wonen en die hun huis niet meer kunnen verkopen (of voor veel lagere opbrengst) omdat niemand daar meer in de buurt wil wonen? Gaat de gemeente daar wat aan doen? Ik vind die gele borden in de straat walgelijk en wat mij betreft zo snel mogelijk verwijderen.

Anoniem zei

Het erge is niet alleen dat dit soort praktijken als bedreigen (met 14 keer k####r) plaatsvindt, maar m.n. ook dat het onbestraft blijft. Iedereen loopt met een boog om die lui heen. De politie weet vaak precies om wie het gaat, maak mij niets wijs. Dus, waarom gaan ze nog hun gang en lopen ze met breekijzers rond in Goverwelle?

Als er te weinig politie is, aan Milo om dat per ommegaande te regelen. Raadsleden, beetje peper erin en niet dat zouteloze geëmmer over sociale vraagstukken! Hondenbrigade in de aanslag, de lat erover met reljeugd die niet luisteren wil. En stop met het bouwen van allemaal nieuwe woningen voor deze figuren, laat ze ergens anders gaan wonen, anders blijft het dweilen met de kraan open.

@pvda en GoPo ea: ook jullie Marokkaanse achterban is het zat, want zij worden erop aangekeken. Dus vreest niet voor stemmen, maar sluit je aan bij stevige maatregelen en kijk niet weg omdat je bang bent om zieltjes te verliezen.

Anoniem zei

@13:52: wegkijken is in ieder geval niet de oplossing. Probleem keihard aanpakken is in het voordeel van de huiseigenaar.

Overigens vreemd dat BGM bij Pownews zegt dat dit "het laatste restje overlast" is. Stick to the facts. Gouda staat in de Misdaad top 10, wie gelooft dit? Nee ik vind dit geen beste beurt van onze burgervader, ik had meer daadkracht verwacht van een VVD'er.

Anoniem zei

Veel van de problematiek heeft te maken met grenzen stellen, en dat hebben we vanaf de jaren '60 al veel te weinig gedaan. Beste Theo, de onderliggende problematiek blijft belangrijk, maar als je blijft knuffelen en geen grenzen gaat stellen ben je nergens! Je neigt toch weer naar te veel begrip en het afzwakken van "onorthodoxe" maatregelen. Wat wil je nou eigenlijk echt, Theo ?

Het komt wat mij betreft aan op handhaven en optreden, en laten zien wie er hier in Nederland de baas is !

Ben van Bommel zei

Ik grinnik een beetje als ik hoot over onorthodocse ( schrijf ik het goed?) maatregelen lees. Onorthodox van wie uit? Van de overheid, de politie? Kom kom. Daar lachen wij om. Daar spuugbak op. Pak me dan. Je wet toch. Iet hoe je mij moet raken. Ik heb sleit aan je. Mooi onortodoks woord. Fuck you

Anoniem zei

Hoe zou Henri hier tegenaan kijken?

Anoniem zei

@ Ben,

Is een baantje als stadsdichter niet iets voor jou?

Anoniem zei

Beste Theo,

Ik vind jouw weergave en berichtgeving duidelijk en eerlijk, recht door zee, maar de politiek anders denkende collega's zullen zeggen: "weer flink stigmatiserend bezig die Krins over een bepaalde bevolkingsgroep".

N.a.v. de aanhouding van Nederlands bekende rapper moet je toch uit gaan kijken bij onze huilie huilie maroks, je hebt zo een proces aan je broek, of een steen door je voorruit vanwege je mogelijke bevooroordeeldheid, onze Hermandad weet daarover mee te praten en die zijn al niet instaan deze criminelen in de kraag vatten. Mogelijk is dat de linkse kliek daar ook bang voor is en geen kleur wil bekennen.

Hou je rug recht.

Ps.

Je kunt een kopje koffie gaan drinken en praten over...... in omgeving Julianastraat, daar is een mobiele politiepost gecreëerd daar zitten ook honden van politiemannen treiterende huiliehuilie's (nieuwe benaming voor dit tuig)
Wie heeft een mooie naam voor dit tuig?


Anoniem zei

Beste Theo,

Wat zal het de Goudse gemeenschap gekost hebben tot op heden kijkend vanaf 1980:

-Politiepost Goverwelle die opgeheven is na diverse vernielingen en uitbranden van het hele
wagenpark
-Politie dependance Rijkestraat na vernieling opgeheven (weggetreiterd) kraaide de rode
haan daar ook al niet?
-Politiepost Herenstraat na vernieling....?? weggetreitert
-Politiepost winkelcentrum Bloemendaal.....ook weg haha
-Ontelbaar veel vernielingen in .....
wekenlijks ingooien van ramen in aanbouw zijnde appartementen Letmastraat, Ligthartschool,
Guldenbrug perikelen: van uitschelden en molesteren van burgers en bewoners tot aan tol
heffen toe?!!

Vraag het de Hermandad wat het die organisatie alleen al gekost heeft en publiceer dat, gaan er dan misschien ogen open hoe de plan van aanpak moet zijn?


Goed weekend

Anoniem zei

Ouch @18:47, het is pijnlijk. Ik blijf achter de politie staan, ze willen wel hard optreden, maar missen daarvoor vaak de politieke steun.
Zolang softe linkse figuren in Gouda de dienst uitmaken, of wereldvreemde wethouders die van toeten noch blazen weten, gaat dat niet veranderen.

De burgemeester wil wel, maar communiceert niet al te handig (zeg nou gewoon dat je hard gaat aanpakken) en weet het tij van eindeloze ellende met Marokkaanse jongeren niet te keren. Pak nou eens hard aan, doe eens iets. Gouda heeft veel extra geld gekregen in het verleden, Oosterwei wordt verbouwd en we hebben stadmarinier etc. etc. Mogen we nu eens resultaat zien, en niet een machteloze oproep aan de raad om met "ideeën" te komen? Ook het bagatelliseren van de ellende door bgm bij Pownews is een slechte zaak.

Tip: pak ook alle plaatsen aan die criminaliteit faciliteren en huisvesten. Koffiehuizen, theehuizen, louche belwinkels, ongure cafetaria, etc. Haal de grond onder hun voeten weg. En jaag ze op, veel politie zichtbaar in de wijk. ME achter de hand. Honden doen het ook goed. Uitkering en rijkdommen afpakken. Laat ze aantonen hoe ze aan die dure auto's (of scooters) komen. Ideeën zat, nu uitvoeren!

Anoniem zei

@20;19
Gouds bestuur was decennia een PVDA bolwerk, waar niet, en heeft te kampen gehad met binnenkomende hard werkende Marokkaanse 1e generatie einde 1968/69, Yugoslaven, Spanjaarden..... voor deze arbeiders was werk bij o.a. Compacco, Garenspinnerij, plateel industrie, KVT in Moordrecht, etc. en verdienden voor eigen begrippen veel geld wat allemaal overgemaakt werd naar het land van herkomst, van die generatie loopt het merendeel al decennia werkeloos met een uitkering, niet ingeburgerd en kinderen die de weg naar een baan ook niet kunnen vinden en het zelfde lot beschoren is desnoods met een wajong uitkering.
Raar dat alleen de Marokkaanse gemeenschap moeite met aanpassen heeft terwijl er alleen al in Amsterdam meer dan 50.000 Chinezen wonen waar je niets over hoort, wat is dat toch?
In auto's of op scooters rondrijdende petjes zijn de ratjes die zich niet aan de verkeersregels en fatsoensnormen houdende en het gedrag vertonen waar het Theo in zijn blog over heeft, akelige, nutteloze vervelio's waar zelfs de hermandad geen vat op heeft.

Ik ben benieuw naar Theo toe wat dit Gouda al decennia gekoste heeft?

Ineke zei

Wat een ellendige berichten voor iedereen die het betreft, zowel slachtoffers als daders. Je zult maar zo in het nieuws komen, dan raak je je respect in de gemeenschap en in de stad wel kwijt. Ook voor de familie is het een schande.
Wat zeggen je Marokkaanse collega's in de politiek hiervan? Misschien hebben zij inzicht en een begin van een aanpak om dit in het vervolg te voorkomen? Ik hoop dat de Christen Unie iets constructiefs kan voorstellen in plaats van hard roepen dat dit niet kan. Ik ga ervan uit dat een dergelijke dader wordt opgepakt en passende maatregelen krijgt opgelegd. Dat lijkt me genoeg. Voor meer inzicht kun je misschien de ouders van deze jongen opzoeken en met ze praten. Via de media wordt je waarschijnlijk niet wijzer, daar hoor je gewoonlijk de hardste schreeuwers en is de nuance meestal ver te zoeken. Het gaat toch om het vinden van werkende maatregelen?

Ineke zei

http://www.pedagogiek.nu/het-beste-van-de-jeugd/1023597
Misschien heb je tijd om dit boek te lezen? Ik hoorde pas een interview met de schrijver door Lex Bohlmeijer bij De Correspondent, leerzaam, positief en wetenschappelijk. Het gaat over zingeving en radicalisme, lijkt me wel iets voor de Christen Unie ;-).

Anoniem zei

Beste Ineke van Beijnum,

Iedereen begrijpt echt wel dat je complexe problemen niet met hard schreeuwen en stoer doen oplost, en dat je naar intelligente oplossingen moet blijven zoeken. Maar u begrijpt toch wel dat je niet kunt toelaten dat 70.000 inwoners eeuwig in de maling worden genomen ?

Je zult toch ook eindelijk eens een keer grenzen moeten stellen en hard moeten optreden !!!

Tot slot dit. Ook ik wil graag mijn respect en steun uitspreken voor de politiemensen, want ze werken hard en goed. Graag meer politieke steun !

Anoniem zei


Ook in de omgeving van WC Bloemendaal is het oppassen geblazen. Ik heb van twee oudere vrouwen vernomen (waarvan één 90 jaar is) dat zij beroofd zijn van hun portemonnee. In de naaste omgeving worden mensen al geanalyseerd (ook weer door één of meerdere Marokkaanse jongens) op kwetsbaarheid. Schaamteloos en respectloos! En zeer onrechtvaardig voor goedwillende buurtbewoners die alleen maar veilig en in vrede met elkaar willen wonen. En dat kan óók met Marokkanen erbij, maar ze verpesten het voor zichzelf. Ouders kijken weg. Dat zij met de nek worden aangekeken hebben zij zelf over zich afgeroepen. En dan maar volhouden dat zij "gediscrimineerd" worden en dat zij slachtoffer zijn. En wel profiteren van sociale voorzieningen. Alle extra maatregelen om de jongeren zgn bezig te houden, hebben veel geld gekost. En door wie wordt dit opgebracht??
Ik zou liefst uit Gouda willen vertrekken, ik ben het zó beu. Er leeft zeer veel frustratie onder de Goudse burgers.
Durven jullie nog op vakantie te gaan straks? Maar wel met angst en beven omdat je bang bent voor inbraak?
Helaas is ook mijn bericht anoniem ivm mijn eigen veiligheid

Anoniem zei

We hebben helaas in Gouda een PvdA-wegkijkbeleid. Marion Suijker (fractievoorzitter) schreef een paginagroot stuk in de krant, geen woord over veiligheid. Het gaat alleen om "zwakke" groepen pamperen, uitkering erbij, meer sociale woningen voor mensen die niet willen werken. Op naar de nul zetels! Ze hebben nota bene Marokkanen in hun fractie, wat doen zij eigenlijk aan de problemen?

We hebben echt een politiek bestuur nodig die de problemen erkent en echt de wil heeft er iets aan te doen. De politie zal van harte dat ondersteunen en aan de slag gaan. Het is ook hard optreden tegen ouders die onwillig zijn en wegkijken, en tegen caféhouders die louche activiteiten faciliteren. De meelopers kun je nog beïnvloeden, de harde kern moet gewoon achter tralies en alle bezittingen afpakken die ze met hun gejat bijeen hebben "gespaard".

De analyse is bekend. Geen respect voor de NL samenleving, wel alle luxe daarvan meepikken (letterlijk en figuurlijk). De integratie verloopt goed voor zover de slechte eigenschappen van aso Nederlanders worden gekopieerd en uitvergroot ("kanker" roepen, lawaai maken, hand ophouden i.p.v. handen uit de mouwen en bovenal enorm brutaal).


Anoniem zei

Ben het met een aantal reacties eens.
Een van de belangrijkste lessen (zie ook mijn bijdrage op forumgouda is dat het veiligheidsbeleid in zijn totaliteit weer in de raad moet terugkomen http://www.forumgouda.nl/index.php/topic/1739-gemeenteraad-van-brandjesblussers-of-commandanten/#entry39450
Maw duidelijk doelen stellen, alle neuzen van de politie dezelfde kant op en jeugdcriminaliteit met minimaal 25% laten dalen.
En niet zoals nu alleen maar Brandjesblussen.

Daarnaast moeten alle jongeren (ongeacht of je nu allochtoon of autochtoon bent) zich na 21.00 uur legitimeren. Jongeren moeten door de politie of straatcoaches naar huis worden gebracht want anonimiteit en het feit dat ouders geen controle hebben over hun kinderen is vaak de oorzaak van het gedrag.
Veel ouders zien hun kinderen niet als naar school gaan of van school terugkomen. Kinderen "spelen" met andere leeftijdsgenoten op straat, zorgen zelf voor eten etc en er is niemand die daar controle op heeft. Dus handhaven samenscholingsverbod ook na de Ramadan en politie moet de jeugd naar huis brengen savonds.

En voor diegene die graag zien dat borden met samenscholingsverboden zo snel mogelijk verdwijnen (omdat het imago van hun wijk aantast)zou ik zeggen spreek elkaar aan op gedrag dan is zon bord ook niet meer nodig.

Criticus = criticus Gouda forum

Anoniem zei

Natuurlijk moet veiligheidsbeleid een hoofdpunt op de agenda zijn van zowel College als Raad.

Ik citeer:
"In paragraaf 2.6 en 4.6 benadrukten wij reeds, dat de legitimiteit van de democratische rechtsstaat mede afhangt van de mate waarin hij bij machte is orde en veiligheid te waarborgen. Grondrechten en andere democratisch-rechtsstatelijke eisen kunnen evenwel soms de effectieve handhaving van orde en veiligheid bemoeilijken."

Bron:
Prof. mr. M.C. Burkens e.a., Beginselen van de democratische rechtsstaat, zesde druk

Anoniem zei

Dag Theo,

Er zijn alleen maar anonimie's behalve twee personen die niet banggzein zich met hun reactie op jouw blow te identificeren vanwege?? het is de lezer duidelijk wat ik bedoel:

Ineke van B. springt eruit, dat is een schatje die kennelijk nog niet in aanraking is geweest met het tuig waar het in jouw blog over gaat, fijn haar opmerking en adviezen, misschien kun je er wat mee.

Oliever B. van Bommel heb ik moeite mee, als je googled wat deze goeijjj mannnn allemaal betekend heeft voor onze stad Gouwrokko dan zet hij Theo jou gewoon in je hemd, ik zou hem willen scharen onder ook een vervelio.

Anoniem zei

Dag Theo,

Heftig wat jij in jouw blow de "lezer" voor schotelt maar ook alle reactie die dat teweeg brengt, behalve dan domme Olie B. van B die kennelijk beter is ingevoerd.
Wat heb jij jouw volgers/anininimoos, Irene en Ollie?? te melden?
Mag morgen wat mij betreft, ook ik respecteer de zondag als rustdag als je dat wilt.

Anoniem zei

Gouwrokko

Anoniem zei

Er zullen wel weer genoeg mensen zijn (m.n. in de Goudse politiek) die zich druk maken om "de toon" van het debat.

Laten we focussen op de problemen. Er moeten grenzen worden gesteld, in Gouda. Hard opgetreden. Als gewone hardwerkende burgers willen we wonen in een veilige stad en wie de boel hier verziekt, mag niet vrijuit gaan.

"Het houdt niet op, niet vanzelf".

Henri zei

Dit probleem wordt pas opgelost in de generaties na ons. Dat is de strekking van de oplossing van onze oude burgemeester. En zelfs dan moet je nu dingen doen. Die dingen doet de gemeente, als uitvoeringsorganisatie, dan ook.

Ondanks alle goede bedoelingen is het resultaat van al deze overheidsinspanningen voor veel Gouwenaars onvoldoende. Gouda scoort slecht op de misdaadmeter en met de Ramadan komt de gebruikelijke overlast.

De sentimenten zijn de laatste jaren behoorlijk aangescherpt: ISIS, Crisis en groeiende tegenstellingen. Voeg daarbij wat landelijke aandacht en soortgelijke ongein elders en je bent waar we nu zijn. Het moment wat je wist dat zou komen.

En nog steeds heb ik niks gehoord van 'Gouda Voort'. Nu pakte GBG de mooie persmomenten. O ja, GL beschermde de burgemeester tegen de VVD. En Gouda Positief wil een clubhuis. En wat ben ik benieuwd ben ik naar de 'onorthodoxe maatregelen' tegen inbraken.

Maar hier horen we voor de zomer niets meer van. Mooie praatjes. Waar wel nog wat van gaan horen zijn de Zorgraadsleden. Eppy van het CDA is echt slim.Wout zit achter de zorgmiljoenen van Laura aan. Als klap op de vuurpijl doet GoPo ook mee met een oud plan van Wout, de ombudsman.

Dat is echt het enigste wat spannend is. Voor de rest veranderd er voorlopig niets.

Anoniem zei

Zeg Henri, zit jij soms op een onbewoond eiland?

Anoniem zei

Sommigen prefereren hun eigen virtual reality. De werkelijkheid van vandaag is echter dat burgers resultaat willen zien van hun bestuurders, geen vaag gepraat en zalvende woorden. Er gebeurt niet genoeg en het resultaat is er naar. Dit waait niet over. De mensen zullen zo nodig afrekenen bij de verkiezingen in 2018. Met eeuwige PvdA dominantie, slecht voor onze stad, zal het dan echt wel gedaan zijn.

Anoniem zei

Misschien moet Nederland de Marokkaanse aanpak kiezen. Die begrijpt men tenminste. Het is belachelijk hoe de Nederlandse burger wordt gediscrimineerd en de Marokkaanse bevolking wordt gepamperd.

Zij spelen het spel en Nederland heeft er geen antwoord op, is slachtoffer maar gedraagt zich ook als slachtoffer.

Anoniem zei

Nederlanders gedragen zich inderdaad als gewillige slachtoffers, en dat komt omdat die houding al decennia lang loont. Maar nu gaan we het toch een keer bekopen als we niet veranderen. We moeten dus opstaan !

In breder verband zie ik dat we door te langdurige welvaart, en er mee gepaard gaande decadentie, verzwakt zijn en geen weerstand meer hebben, en dus geen antwoord hebben op "het spel"(zie boven).

Anoniem zei

@ Henri,

Je kunt de zee niet oversteken door alleen naar het water te staren. - Tagore

Anoniem zei

Hondsbrutaal. En inderdaad, wij NL'ers kijken ernaar en laten het over ons heen komen. Sterker, de politie wordt door NRC, GroenLinks en PvdA naar het strafbankje geleid: zij zijn "etnisch aan het profileren". Ze steken alle criminaliteitsstatistieken naar de kroon met crimineel wangedrag, oververtegenwoordigd in welke categorie ook, en vervolgens hebben anderen resp. de politie het nog gedaan ook. De linkse media laten zich meeslepen in dit "racisme debat".

Stoppen met pamperen. Hard en duidelijk optreden. Geen geschuif meer tussen de instanties. En steun nou eens de politie, die doen moeilijk werk, belast ze niet met al die onzin discussies.

Anoniem zei


Beste mensen,

De oplossing is in zicht: de blanke mannen moeten in therapie ! Met dank aan Femke Halsema.

omg.tpo.nl/2016/06/11/femke-halsema-hekelt-bron-van-alle-kwaad-blanke-mannen/

Anoniem zei

Je verwacht het niet....
http://www.telegraaf.nl/binnenland/25991491/___Stenengooiers_Kruidenwijk_klein_groepje_lafbekken___.html

misschien moet Femke eens buschauffeur worden

Anoniem zei

In Almere geeft men zich gewonnen. In plaats van zich te verdedigen of terug te vechten. Ongelofelijk.

http://www.volkskrant.nl/economie/connexxion-is-stenengooiende-jongeren-almere-beu-en-staakt-busdienst~a4319030/

Anoniem zei

Nu gaan ze klagen in de polderstraten buurt. Nou ja gelukkig komt het azc in Gouda Noord! Dat heeft de (C)U mooi geregeld!

Anoniem zei

Nu alleen nog een CU wethouder dat hebben ze wel verdiend na de azc stemming.

Anoniem zei

Ik ben het absoluut niet met Theo eens. Hij is echter niet zo laf als andere politieke partijen die alleen meekijken en wanneer ze de kans krijgen desinformatie plaatsen. Kom op wees niet zo bang!

Edward Uittenbroek, oprichter lokale partij Gouda Voort zei

Voor een AZC in Gouda Noord zou eerst het geringe draagvlak gemobiliseerd moeten zijn, hetgeen in een eerdere blog van Theo foutief benoemd werd als iets dat enkele maanden gebeurd zou zijn. De wijk bleef er buiten; er kwam een Bewonersplatform van mensen die de 500/10jaar/kazerne-formule moest onderschrijven. Maar die race is nog lang niet gelopen.

Hoe dan ook: Theo Krins durft een gewaagd onderwerp aan te snijden.Inmiddels heb ik verhoogde prioriteit bij politie-oproepen als ik weer geïntimideerd word door een groep kleinkinderen. Bijvoorbeeld als ze me in een patatzaak bij een spontane ontmoeting met gehandicaptenverzorgers, voor wie we ons in de kazernediscussie zo voor hebben ingezet, opgevangen hebben dat bewonersvereniging Gouda Noord zoals het Hoort drie wijkmoskeeën gered heeft. ¨Jij bent die man van Gouda Noord¨ was het in de patatzaak, en ¨we weten waar je woont¨ toen ik al honderd meter verder was. De politie was gelukkig snel bij me thuis. Eerder had ik ook al politie over de vloer, nadat mijn vrouw op de stoep klemgereden werd en we met volle boodschappentassen rennend moesten ontkomen aan twee auto´s, want ik had een groep kleinkinderen erop gewezen dat we geen zwerfvuil willen en we Gouda Noord schoon houden (ze wierpen achteloos blikjes op straat). Ik moest de geslachtsdaad bij mijn moeder verrichten (oorspronkelijke formulering was anders) en mijn vinger in het achterwerk van mijn vader steken. Dit als eerst reacties, fel, fanatiek, en wetend dat Nederlanders op deze bejegening de discussie zullen beëindigen en zo niet dan hebben ze met een racist van doen. Gered door een wegopbreking moest ik een kwartier lang de politie overtuigen dat ze als de sodemieter bescherming moesten komen bieden. Mijn vrouw slaagde daar uiteindelijk in Eerder had ik al zelf met de Stadsmarinier een direct lijntje moeten leggen. Burgemeester Schoenmaker (VVD) had eerder toegezegd dat ik onder zijn bescherming sta, maar ik moet het allemaal zelf opknappen. Uit die hoek is weinig te verwachten behalve het uit elkaar spelen van woonwijken, nu vanwege zijn achterkamertjesdeal met het COA.


Oplossing is dat enerzijds de elite niet de slachtofferrol kiest/onderschrijft, en anderzijds dat er een eind komt aan het voorkeursbeleid. Recent voorbeeld: toen de scheiding tussen kerk en staat losgelaten werd ten gunste van El wahda (¨megamoskeediscussie¨). Het moet dus van twee kanten komen.


Uiteindelijk komt het wel goed. De aankondiging van de oprichting van de lokale partij Gouda Voort op 9 mei in de Raadszaal leidde direct tot een door iemand opgezet twitter-account onder mijn naam met mijn pasfoto. Na contact met Twitter USA (San Fransisco) en de politie leidden de sporen naar Gouda Positief, een raadslid nog wel! En ¨ik¨ twitterde naar Bas van Bommel, die in bovenstaande berichtenwisseling ook meedoet? Wie schuilt er achter die naam, of wordt zijn naam misbruikt?

Dat worden spannende Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018!

Anoniem zei

Goedendag Edward, wat een verhaal. Het erge is ook, zoals GeenStijl schrijft, dat gewone mensen op straat niet meer het woord "Marokkaan" in de mond durven te nemen, als een tv ploeg ze wat wil vragen. Intimidatie werkt dus inderdaad (ook door bepaalde media die je direct in de racisme hoek zetten) en we hebben er geen antwoord op. Wat is het antwoord van Milo Schoenmaker?

Stenengooien naar bussen, het kan in Almere. Het gebeurt ook in Gouda, dan dus naar een politieauto. Lekker "klein" gehouden door de woordvoerders, vooral geen ophef! Als we maar niet negatief in het nieuws komen.


Anoniem zei

Flinke stoere woorden over handhaven en aanpakken van Marokkaans tuig. Vrijwel dezelfde woorden hoorde ik ook al in 1980 en 1990; 2000; 2010 en nu weer. Maar ja, met een inefficiente en onderbezette politie is de pakkans relatief klein en als het tuig opgepakt wordt dan staat er een legertje door u en mij betaalde advocaten klaar om het brandje weer zoveel mogelijk te blussen: voorwaardelijke straf of een taakstraf. Dat tuig lacht er om.....!!. Gevangenisstraf was toch als vergelding bedoeld? Nou, dan is het relatief simpel: 1 x in de bajes en daarna weer in de fout: dan heeft de straf dus niet geholpen, dus een zwaardere straf en steeds als men weer in de fout gaat steeds langer opsluiten. Dat kost wel wat maar is mijn in ziens goedkoper dan het huidige systeem van pappen en nathouden. Maar de wetgeving begint niet in Gouda dus op naar Den Haag voor aanpassing van het strafrecht en vergeet ook niet de politie fors uit te breiden.

Henri zei

Beste Edward,

Goed dat je even wat laat horen! Ik vroeg me al waarom we niets van Gouda Voort hadden gehoord. Inderdaad, wat een verhaal!- Oprichter 'Gouda Voort" onder politiebescherming - en dan de fake account van GoPo?! Telkens als het saai wordt gebeurd er wel weer wat.

Sterkte en succes met Gouda Voort.

Groet,
Henri

Anoniem zei

Dus een raadslid van Gouda Positief is druk bezig met een bewoner van Gouda Noors dwars te zitten met een "fake" account?
Tsja dan houd je inderdaad geen tijd over om je stukken te lezen, zoals het convenant over het AZC in Noord. Lekker integer bovendien.

Schandalig trouwens als het waar is dat er laks wordt omgesprongen met burgers die bedreigd worden of geïntimideerd. Als Milo te weinig politie heeft, moet hij het zeggen. Anders is het onwil. Geen media opzetjes meer met de VVD woordvoerder veiligheid in de Tweede Kamer, met zo'n stoer gebiedsverbod plan, maar echt iets gaan doen aan de veiligheid in Gouda zou ik zeggen!

Anoniem zei

De "kankerhomo's" schellen door Goverwelle... En zo te zien is de politie, ehm, stevig aan het optreden...

http://www.powned.tv/overpowned/aankondiging_studio_powned/2016/06/ramadan_in_gouda_deel_2.html

Anoniem zei

Ha Edward. Jou kennende pleeg je verslag te doen van de waarheid. Ik vind het ronduit schokkend. Het is gezien de integriteit die een raadslid pleegt te hebben misschien goed dat dit naar voren is gebracht. Dat jullie moeten soebatten om bescherming stemt me zeer treurig. En het nieuws van de scheldpartijen en het vandalisme ook. Wees voorzichtig!

Anoniem zei

Geachte heer Edward Uittenbroek,

Als de burgemeester daadwerkelijk een toezegging (over bescherming) aan u heeft gedaan, en hem niet nakomt, dan zou ik hem er op aanspreken !

Veel succes !

Anoniem zei

Is het al bekend wie van GoPo het heeft gedaan?

Was GoPo een paar jaar geleden ook niet in het nieuws vanwege iets met een wethouder?

Anoniem zei

Ha Edward,

Welk fake-account heb je het over? Doe ff een linkje dan kunnen wij ook lachen.

groet

Bas van Bommel

Henri zei

In de vorige raadsperiode heeft Johan -per ongeluk- de I-pad van de heer van den Akker, toenmalig wethouder, na een raadsvergadering meegenomen uit het Huis van de Stad.

De burgemeester blies hoog van de toren en drong bij de heer van den Akker, tegen beter weten in, aan op het doen van aangifte. Spoedig hierna volgde echter een brief van de officier van justitie dat het OM afzag van vervolging.

Hoogst opmerkelijk was dat ook de huidige wethouder financien, de heer de Laat en toen prominent oppositielid, het moest ontgelden toen hij bij de burgemeester zijn fractiegenoot verdedigde. Hij was erg ontdaan toen ik hem hierover sprak. Hier zit nog wel wat oud zeer. Maar het schijnt de huidige samenwerking in het college niet in de weg te staan:-)

Henri zei

Via twitter heeft Johan laten weten niet te reageren op de beschuldiging inzake het fakeaccount. Zelf heb ik ook geen nepaccount van Gouda Voort gezien.

Sterker nog, uitgezonderd de reactie van de oprichter van Gouda Voort hierboven, heb ik eigenlijk helemaal niets meer vernomen van onze nieuwe lokale partij.

Gezien het verhaal van Edward is dat ook wel logisch. Tip: gebruik deze situatie om duidelijk te krijgen hoe de portefeuillehouder veiligheid wenst om te gaan met de ontstane situatie zoals verschillende reaguurders hierboven ook al suggereren.

Het was weer een leuke social media ochtend!

Anoniem zei

@ Henri,
zat GoPo ook achter het fake account van Jeroen van Walstijn?

Anoniem zei

Henri zei:
Ik heb dat zojuist nagevraagd bij mijn contacten bij FBI, Twitter en de Politie en het antwoord is zojuist bevestigd. GoPo is goed bezig, altijd al geweest op de socialmedia. Het wordt een leuke week!

Anoniem zei

In welk opzicht is GoPo goed bezig? In desinformatie verspreiden, fake accounts op twitter maken, burgers negeren, AZC revanche nemen op Gouda Noord?

Anoniem zei

Stop de persen, GoPo heeft de oplossing voor de "jongerenoverlast" (politiek correct Gouda mag niet van Marokkaanse jongeren spreken) aan te pakken. Geen buurthuizen sluiten, want dan gaan die arme jongeren de straat op. En panden in de gemeente aanwijzen waar die jongeren lekker kunnen chillen, onder begeleiding uiteraard, want het mag ze aan niets ontbreken.

Serieus. Zie vragen van GoPo aan het college. De volstrekte overbodigheid, malligheid en jaren zeventig socialistische naïviteit die eruit spreekt. Zo bezien, Gouda Voort kan het alleen maar beter doen als lokale partij. En hoewel ik niet altijd fan ben van Edward, qua integriteit scoort hij en stuk hoger dan die GoPo types.

Anoniem zei

Een 79-jarige Goudse beroofd ! Dit soort gebeurtenissen blijven me, als echte Gouwenaar, elke keer weer, veel pijn doen.

www.ad.nl/dossier-groene-hart/twee-jongens-in-gouda-aangehouden-na-straatroof~a26508ff/

Anoniem zei

Henri zei...

He Robin (reactie 19:11), jij woont toch niet meer in Gouda? Waar bemoei je je dan nog mee? Wees blij met je doorzonwoning in Zuidplas, en ga je nieuwe buurt es ff lekker vervelen met je gezellige babbels.

Anoniem zei

Geachte heer Weeber,


Het is wel buitengewoon jammer dat u uw partij onvoldoende in de hand heeft en dat u dan wel uw partij(genoten) schuldig blijkt te zijn, zoals dhr Uittenbroek stelt, aan identiteitsfraude.

Dat is een politieke partij onwaardig. U kunt dan wel begrijpen dat het voor de Goudse burger niet mogelijk is om veel vertrouwen in uw partij te stellen.


Hoogachtend,

Anoniem zei

Laten we niet vergeten dat dit de blog van Theo Krins is. Johan Weeber blogt bij mijn weten niet (hij blockt alleen, namelijk burgers die hem volgen op Twitter en niet aardig genoeg zijn ;).

De CU wil inzetten op gezinsmanagers, stond ook in AD. De reacties onder dat artikel zijn veelzeggend. Er is een kloof tussen de straat en de raad in Gouda. De raadsleden komen met allerlei plannetjes om wat extra managers hier en wat sociale figuren daar te plaatsen. Goed bedoeld. Karkache van de GoPo fractie wil Marokkaanse jongeren nieuwe buurtgebouwen geven. Jongens, het gaat niet werken. En kost handenvol geld bovendien.

Waarom ziet niemand dat er al grif geld uitgegeven is aan allerlei projecten, zorg, woningen, hulpverleners, stadsmarinier, camera's en ga zo maar door? Steeds maar nieuwe plannetjes, en de reljeugd in Gouda bereik je er niet mee. De ouders steken hun middelvinger op naar de samenleving. Voor die groep werkt alleen keiharde aanpak, pak ze hun financiële steun af, meer politie inzet, minder softe benadering door politie, justitie die zaken snel behandelt en niet taakstrafjes uitdeelt maar echte straffen.

Anoniem zei

misschien heeft Weeber nog een schuur in zijn achtertuin beschikbaar voor Marokkaanse kansenjeugd?

Anoniem zei

Meneer Weeber is alleen goed in het beledigen van mensen.

Anoniem zei

Weeber, de nederlandse Trump.

Anoniem zei

Helemaal met u eens!
Hier precies hetzelfde, elke nacht wakker liggen Door deze varkens,en politie en gemeenten doet niks!

Anoniem zei

En zo is het!

Anoniem zei

Misschien kunnen we al die mooie nieuwe plannen om de "Goudse" probleemjeugd verder te helpen, betalen van de incidentele baten van 2015. Zie jaarrekening.
Er is weer geld genoeg...

jaarstukken2015.gouda.tangelo.nl/jaarrekening/incidentele-baten-en-lasten

Anoniem zei

@8.40 Trump bouwt geen AZCs!

Anoniem zei

Nee Weeber is meer een neo marxistische figuur, met zijn buurthuizen die hij wil bouwen voor reljeugd en gespuis. En louche moskeeën die hij van overheidswege wil faciliteren, met zijn vrienden van PvdA, GL en D66.

Anoniem zei

Benieuwd wat de gevolgen van identiteitsroof bij de rechtbank zijn.

Anoniem zei

@Anoniem, 15 juni 2016, 10.16 uur

En de burgemeester ziet alles als een "interessant proces" en pakt vervolgens meer dan 10.000 euro per maand. Ik ben benieuwd wat hij van identiteitsfraude vind.

Verder hoop ik dat de politie wat meer gesteund wordt door de politiek, want zonder die steun zijn ze nergens, helaas...

ChristenUnie Gouda zei

Ik verzoek jullie niet meer een oordeel over een politieke partij op deze blog (anoniem !!) te plaatsen, maar inhoudelijk te reageren!

Anoniem zei

Theo ik ben het met je eens alleen gaat politiek zo weinig over inhoud en fatsoen wordt steeds minder en kiezers staan met lege handen dat is de les de we leren in het Gouda Noord debat. Ook gij!

Anoniem zei

En waarom anoniem? Ook jij weet toch hoe het werkt in NL!

Anoniem zei

Beste Theo,

Vind je het niet heel zielig dat het kopstuk van een lokale politieke partij zich voordoet als een ander en anderen beledigt (identiteitsfraude)?

Groet

Anoniem zei


De hedendaagse moraal is: als ik vind dat ik onfatsoenlijk wordt behandeld, mag ik onfatsoenlijk terugdoen...Er is iets gruwelijk misgegaan in onze opvoeding en ergens weten jullie dat wel, vandaar dat jullie anoniem reageren. Jezus zei: keer de andere wang toe als je geslagen wordt. Waar is de tijd gebleven dat burgers nog respect afdwongen bij hun bestuurders? Geen enkele bestuurder is toch genegen om burgers met respect te behandelen als zij door diezelfde burgers onrespectvol beschimpt worden? Het systeem houdt zichzelf in stand, steeds minder mensen willen nog besturen, en degenen die dat wel willen, worden door velen als knettergek bestempeld. Enzovoort.

Bewoonster Gouda Zuid

Anoniem zei

Geachte bewoonster Gouda Zuid,

Anoniem reageren verdient niet de schoonheidsprijs, en op deze blog is eerder al gebleken dat velen die opvatting delen. Echter, zorgen om veiligheid brengen mensen er toe om toch anoniem te willen blijven. Ik ga er verder vanuit dat er ook wel eens anonieme reacties van politici en bestuurders op deze blog staan.

Fatsoen vraagt er m.i. inderdaad om, dat er inhoudelijk gereageerd wordt. Dat is het beste, maar de emoties in het debat zijn hoog, en dat verklaart veel.

Burgers zouden respect af moeten dwingen bij bestuurders ? Jazeker, maar andersom ook. En aangezien bestuurders belangrijke posities innemen in het maatschappelijke leven, ligt er bij bestuurders toch echt meer verantwoordelijk dan bij de burgers. Overigens wil ik hiermee "slecht" gedrag van burgers niet relativeren of goed praten.

De burger is natuurlijk niet voor niets emotioneel, want zij zijn het die zich in een kwetsbare positie bevinden. Denk eens even aan de bewoners van Gouda Noord, die al lange tijd zwaar belast worden met politieke discussies, die hen raken. Het raakt hun bestaan direct. Onderschat het effect daarvan niet! Dat bestuurders ook een zware last met zich dragen, erken ik, en die mensen verdienen dan ook respect.

Dat Jezus de andere wang toekeerde, weet ik. Ik begrijp de relevantie van uw opmerking hierover echter niet. Wel wil ik opmerken dat van gewone mensen niet verwacht kan worden, dat zij zich als Jezus gedragen. Dat zou veel te veel gevraagd zijn. De Bijbel, en het leven van Jezus, kunnen wel inspirerend zijn.

Wat ik zou wensen is dat de politieke topmensen en belanghebbenden van Gouda elkaar op zouden zoeken, en tot oplossingen voor de problemen in het debat zouden komen. Dat zou voor Gouda beter zijn, dan dat de strijd maar voort blijft duren.

Ik wens de verantwoordelijken veel wijsheid en succes !

Hoogachtend,

Een betrokken Gouwenaar.

Anoniem zei

Ok, dus u verwacht van politici wel dat zij zich als Jezus gedragen, maar van "gewone" mensen kun je dat niet verwachten zegt u. Wat u even vergeet is dat politici ook "gewone" mensen zijn, gekozen uit uw midden, om deze vaak ondankbare taak, want mikpunt van spot, te vervullen. Om die reden zou ik, hoewel zeer geschikt, nooit op een kieslijst van een politieke partij willen staan. Ik moet er echt niet aan denken gekozen te worden als volksvertegenwoordiger en dan alle bovenstaande bagger en nog veel erger over je heen te krijgen. En daarmee houdt het systeem zichzelf in stand. Bewoners kunnen dat doorbreken door zich inhoudelijk, niet anoniem en met respect over degenen die zij nota bene zelf gekozen hebben, uit te laten. Maar dat is een kwestie van fatsoen, en ik heb al vaker in onze maatschappij gemerkt dat die momenteel ver te zoeken is.

Bewoonster Gouda Zuid

Anoniem zei

Ik moet zeggen, respect is ook iets wat je met bestuurlijk fatsoenlijk handelen kunt verdienen als politicus en bestuurder.
Niet door met de rug naar burgers te gaan staan en hun zorgen te negeren.

Theo heeft tenminste de moed om te communiceren, ook over lastige thema's als deze, en daarover de publiciteit te zoeken.
Inhoudelijk is er onder dit blog ook veel gezegd wat ik deel. Zoals dat we minder op al de softe benaderingen moeten zitten en van de politiek verwacht mag worden dat ze de politie steunen in een hardere aanpak van reljeugd.

Anoniem zei

Brits parlementslid doodgeschoten. Nu.nl
Waar gaat het heen.

Anoniem zei

Geachte bewoonster Gouda Zuid,

U ziet een tegenstelling tussen gewone mensen en politici, als ik over gewone mensen spreek. Dat maakt u er echt zelf van. Ik bedoel uiteraard dat wij allemaal op deze wereld "maar" gewone mensen zijn, als je het vergelijkt met heiligen.

Ik vind met u, dat je van politici inderdaad niet kunt verwachten dat ze zich als heiligen gedragen.

Anoniem zei

De oplossing is niet "gezinscoaches". Het probleem zit veel dieper. Lees de analyse van deze jonge Duitse politieagente:

http://www.ad.nl/home/we-sluiten-de-ogen-voor-moslimgeweld~acaa2598/

Anoniem zei

"De Duitse politiemacht wordt door moslimmannen gezien als "slap" omdat agenten opdracht hebben te de-escaleren".

"Wij praten en argumenteren. In hun ogen ben je dan zwak. Tegen nieuwkomers zeggen ze: "In Duitsland heb je niets te vrezen" "

Anoniem zei

Kambouri pleit voor harder optreden, voor zwaardere straffen en het invoeren van stroomstootwapens en bodycams.
"In Beieren zijn ze veel strenger en dat heeft effect. Het kan dus wel"

Anoniem zei

Op de blogs van Theo is de discussie nu wel in zijn geheel gevoerd. Het is duidelijk hoe de kaarten liggen. Laat er nu maar een actieplan komen.

Anoniem zei

Pechthold en Witteman legden vanmorgen bij Buitenhof weer eens alle verantwoordelijkheid bij de Nederlanders, en helemaal geen enkele verantwoordelijkheid bij de vluchtelingen. Ik had niet anders verwacht!!!

Anoniem zei

Beste mijnheer Krins,

Uw quote vind ik mooi, nl.,
"Niet angst voor de vreemdeling mag heer over ons leven zijn. Het moet gaan om onze Heer, Zijn liefde en ontferming."

Wel vind ik de interpretatie van deze tekst erg belangrijk. Zorgen, en dus ook angst, bij mensen, als het gaat om veiligheid, mogen niet met dit soort wijsheden gebaggataliseerd worden, en dat gebeurt soms wel.

De spreuk op zich, blijft mooi.