vrijdag 11 maart 2022

Investeren in een aantrekkelijke en schone binnenstad!


Volgende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen en iedereen die kiesgerechtigd is kan dan haar of zijn stem uitbrengen op de partij die het meest aanspreekt. Voor mezelf is dat eenvoudig. Al vanaf de oprichting in 2000 ben ik lid van de ChristenUnie en ik zal op 16 maart op deze partij mijn stem uitbrengen. Zelf sta ik ook op een bescheiden plek op de kieslijst van de ChristenUnie. Ik ben dankbaar dat deze partij bij de laatste verkiezingen fors is gegroeid en nu de 2e partij in Gouda is. Het zou heel mooi zijn als ook bij deze verkiezingen het stemmenaantal weer gaat groeien.

Als voorzitter van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) vind ik het belangrijk dat de binnenstad de komende jaren voldoende aandacht krijgt. De ChristenUnie besteedt in het verkiezingsprogramma daar gelukkig flink wat aandacht aan:

Gouda heeft een prachtige en levendige historische binnenstad 

De coronacrisis heeft laten zien hoe belangrijk alle binnenstad functies zijn en dat de binnenstad ook fungeert als banenmotor. De komende jaren zal er extra aandacht moeten blijven voor de economie en de ontwikkelingen in de binnenstad.

Elkaar ontmoeten, consumeren en boodschappen doen, raakt steeds meer vermengd en die mix past uitstekend bij een centrumgebied zoals Gouda heeft. Het is belangrijk dat het centrum zich ontwikkelt op de manier die past bij die trend. 

De grote uitdaging voor Gouda wordt om het ondernemersklimaat te versterken. Dat kan door een gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen, waaronder de gemeente, de centrummanager, de Samenwerkende Binnenstadsondernemers Gouda (SBG) en vastgoedeigenaren.


Waar gaat de ChristenUnie zich in Gouda voor inzetten?

  • De vestiging van nieuwe winkels en behoud van bestaande winkels moet makkelijker worden. Dit kan door eenvoudige regels en procedures en voor een soepele afhandeling van de vereiste formaliteiten.

  • De ChristenUnie is een voorstander van centrummanagement in de binnenstad en wil hierin extra investeren om de aantrekkelijke en schone binnenstad van Gouda te behouden.

  • Optimaal onderhoud en de uitstraling van de openbare ruimte in de binnenstad en winkelcentra zijn belangrijk. Samen met ondernemers moet ingezet worden op een schone omgeving.

  • De ChristenUnie wil dat de gemeente budget reserveert voor cofinanciering van projecten die zijn geïnitieerd door ondernemers. Hierdoor wordt het draagvlak voor initiatieven vergroot.

  • De binnenstad en andere winkelgebieden moeten goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

  • De leegstand in de Goudse binnenstad is de afgelopen jaren afgenomen, doordat veel ondernemers de potentie en kansen zien. De gemeente moet terughoudend zijn met het transformeren van winkels naar woningen in het kernwinkelgebied, om zo ruimte te blijven bieden voor ondernemers.

  • De ChristenUnie wil innovatie stimuleren door het aanmoedigen van pop-up store beleid voor ondernemers die hun ideeën willen testen. Hierbij willen we waar mogelijk wel de komst van budgetwinkels tegengaan.

  • Door een (gezamenlijke) aanpak van winkelcriminaliteit en een goed winkellocatiebeleid wordt de positie van (kleine) winkeliers verbeterd.


    Het hele verkiezingsprogramma kan je HIER vinden. Als je met mij van mening bent dat de ChristenUnie zich de afgelopen jaren op een goede manier heeft ingezet voor onze stad Gouda en het belangrijk vindt dat ook de komende jaren deze partij zich weer kan laten horen in onze stad. Stem dan op 16 maart op de ChristenUnie!




5 opmerkingen:

Anoniem zei

Stem allemaal op dhr Theo Krins! Wat een schitterende post! Hopelijk kunt u snel Gouda weer verbeteren en inzetten op rechte paaltjes door plaats te nemen in de gemeenteraad.

Beste Theo, hoeveel vragen heeft u goed van de Goudse Quiz?
https://www.ad.nl/gouda/hoeveel-weet-jij-over-de-gemeenteraadsverkiezingen-in-gouda-speel-de-quiz~aecac53e/

Anoniem zei

Geachte heer Krins,

Wellicht kunt u ook aandacht besteden aan deze onderwerpen:
1. De Goudse regenboog alliantie
https://www.ad.nl/gouda/goudse-belofte-om-extra-oog-te-hebben-voor-lhbti-ers-regenboog-stembusakkoord-ondertekend~adede542/

2. De gemeente Gouda heeft spullen nodig: https://www.ad.nl/gouda/de-gemeente-heeft-spullen-nodig-voor-de-oekraiense-vluchtelingen-en-jij-kan-gouda-daarbij-helpen~a7016f4e/

3. Het MBO voelt zich achtergesteld tov het HBO, maar is volgens henzelf niet minder! https://www.ad.nl/werk/mbo-wordt-vaak-als-lager-gezien-dan-hbo-wat-wij-duidelijk-willen-maken-mbo-is-niet-minder~a01d7c5a/

4. Gouda op de been op de markt. https://www.ad.nl/gouda/gouda-op-de-been-voor-solidariteit-met-oekraine-emotionele-bijeenkomst-op-de-markt~a28643b2b/

5. Foto's van (de kaasmarkt in) Gouda, u hebt namelijk een groot talent voor fotograferen.

Dank alvast

Anoniem zei

Interessante blog, Theo.

Anoniem zei

Een stem op Theo is een stem voor een beter Gouda!

Anoniem zei

... en drugsvrij graag!