dinsdag 22 maart 2022

Gouda Cheese & Beer Experience


Op zaterdag 26 maart organiseren Gouda Cheese Experience & De Nieuwe Brouwerij Gouda de eerste editie van de Gouda Cheese & Beer Experience. Een open evenement bij Gouda Cheese Experience waar je kaas, bier en siroopwafels kunt proeven en genieten van muziek en andere activiteiten.

 

Op de laatste zaterdag van maart wordt dit jaar voor het eerst deze experience georganiseerd. Het is een try-out, maar met de ambitie om jaarlijks terug te keren. 

 

Kaas en bier

 

Met dit initiatief willen de organisatoren de producten onder de aandacht brengen waarmee Gouda groot is geworden: kaas en bier. Dat het toevallig heel goed samen smaakt is alleen maar mooi meegenomen. 

 

Naast de Gouda 750 kaas en bieren van De Nieuwe Brouwerij staat ook De Vlaam er met siroopwafels. Voor wie graag meer wil weten over de biergeschiedenis van Gouda is Remco van Gastel, auteur van het boek 'Stad van Bier' aanwezig. 

 

En wil je het helemaal goed ervaren dan nemen Karel Baarspul en Ton Kraamwinkel je graag mee op de Cheese Experience Wandeling door de stad. In hun verhaal leggen ze de verbinding tussen de binnenstad, kaas, bier en water. 

 

Verder is er deze dag muziek van Evert Josemanders & Mandy.

 

Dit unieke evenement is zaterdag 26 maart toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. 

Bier en kaas kun je dan gratis proeven én natuurlijk ook kopen om later nog eens in alle rust thuis van te genieten! 

1 opmerking:

Anoniem zei

Schitterende blog Theo!
Charles de Gaulle zei eens: "Hoe wilt u een land besturen waar er tweehonderdzesenveertig soorten kaas zijn?"

Gelukkig heeft Gouda Goudse Kaas