donderdag 20 januari 2022

Open de horeca en cultuur!

De horeca leeft tussen hoop en vrees…! Hoelang houden zij dit nog vol? Blijven ze uitkijken naar de volgende persconferentie om te horen wat er wél en niet mag?

Het is tijd om een tegengeluid te laten horen! In Gouda slaan cultuur en horeca de handen in een en maken op vrijdag 21 januari een duidelijk statement. 
Ze willen laten zien dat een bruisend centrum niet alleen gezellig, maar ook nodig is. De horeca ondernemingen en de cultuursector maken mensen gelukkig en blij, bieden werk en ontwikkeling voor jongeren en ouderen, zorgen voor kleur op straat en verbinden mensen.

Het huidige beleid mist zijn doel. Gasten vertrekken voor hun uitjes naar het buitenland, terwijl de ondernemers kunnen garanderen dat het ook op een veilige manier lokaal kan.

Het doel met deze actie is laten zien hoe hoog de nood is en laten zien dat de ondernemers alles op alles zetten om de restaurants op een veilige manier te kunnen openen. Het doel is de consument hun sociale vrijheid terug te geven. Zo essentieel zijn horeca en cultuur!



Na een tocht van het Stadhuis op de Markt naar het Huis van de Stad wordt er symbolisch een grote bos sleutels overhandigd aan burgemeester Pieter Verhoeve. Dit als symbool voor de sleutels van de restaurants die de horeca ondernemers zullen moeten inleveren als deze lockdown nog veel langer duurt.



De actie volgt op de actie van vorige week zaterdagmiddag. Na goed overleg met de burgemeester en de verantwoordelijke wethouder openen toen de horecaondernemers tussen hun 14.00 en 17.00 hun zaak. Binnen korte tijd waren de terrassen goed bezet en genoten de mensen van deze mogelijkheid. Het was erg gezellig en smaakte naar meer...

Verder heeft burgemeester Spies deze week namens de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM), mede namens Gouda, een oproep aan het Kabinet gedaan om de horeca en theaters zo snel mogelijk weer open te laten gaan. Volgens haar worden deze sectoren steeds en ook te zwaar getroffen door de corona maatregelen. 

Ik ben het van harte met haar eens en ik hoop dat alle acties en oproepen ertoe bijdragen dat deze maand de horeca en cultuur de deuren weer kunnen openen.

AD, 20 januari 2022


13 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed bezig! De logica is ver te zoeken bij de Corono maatregelen. Een zeer warrig beleid van de overheid.De enige die de maatregelen streng opvolgden waren juist de horeca ondernemers en die worden het allerzwaarste gestraft.
Bij de supermarkten word je bekant de vitrines ingedrukt. Iedereen heeft haast. Als je er iets van zegt kan je een knal voor je hersens krijgen. Veel mensen hebben echt een kort lontje. Personeel is het meer dan zat om de mensen terecht te wijzen.
Daar zouden minder mensen toegelaten moeten worden. In de praktijk helaas een onmogelijke zaak.

Anoniem zei

Het zou heerlijk zijn als alles weer open gaat. Toch even een terugblik naar vorig jaar zomer. Na de snelle versoepeling buitelde men over elkaar om te zei dat het veel te snel was gegaan. Nu buitelen we over elkaar om te zeggen dat het sneller kan en moet. Het spreekwoord: wat groeit langzaam en gewis geeft een oogst die zeker is, is misschien toch zo gek nog niet.
Overigens veel waardering voor beide sectoren. Ik vind dat men het zeer goed doet. Chapeau, zeker ook voor de supermarkt medewerkers

Anoniem zei

Theo,

Dank voor wederom een uitstekende blog.

Ik heb veel begrip voor de sectoren die zwaar getroffen worden: o.a. de horeca. Toch moeten we ook begrip hebben voor de besluiten van het kabinet. Zij moeten rekening houden met de negatiefste scenario 's om evt. nog erger te voorkomen voor de maatschappij.

Tot slot. Uiteraard hoop ik dat "we" open gaan...

Edward Uittenbroek zei

Er zijn maar twee plaatsen waar een Nederlander zich aan de voorschriften houdt: op het politiebureau en in de horeca. Je bent al lang blij dat je met je vrouw uit eten kunt, dus je voldoet aan alle voorschriften en de tafels staan al verder uit elkaar hetgeen de horeca-ondernemer beperkt in zijn verdiencapaciteit. Oh, ja, in de gevangenis, dat is de derde. Maar dan heb je je eerder niet aan de regels gehouden als je daar zit. Maar dit ter zijde.

Anoniem zei

Scherpe analyse, kunt u geen vaste blogschrijver worden?

Anoniem zei

Mijnheer Uittenbroek,


Goed om weer eens van u te horen. Duidelijk, to the point, zoals het hoort!

Anoniem zei



“I came, I saw, God conquered.”

- John III Sobieski

Anoniem zei

Geachte heer Krins, hoe is het nu in de binnenstad? Heeft u actie geholpen?

Anoniem zei

Van wie is die uitspraak: Sobijewski?

Anoniem zei

Meneer Uittenbroek,

Is de heer Krins het met uw analyse eens?

Anoniem zei

Discipline in de Nederlandse gevangenis? Is dat wel zo, mijnheer Uitt.?

Anoniem zei

Wat een saaie blog. Zit iedereen in het café? Het is hier zo rustig...

Anoniem zei

@Anoniem, 21 januari 2022 om 10:24

Heeft u wat lekkers gerookt? u heeft het over Corono.
Dat klinkt meer als een sigarenmerk dan wel een merk van chocopasta