woensdag 5 januari 2022

Gouda in top-25 van leukste wereldwijde bestemmingen

Paasontbijt internationaal hoog gewaardeerd


Where to Go in 2022

 

“The 25 most exciting destinations to share with family and friends this year.”

 

Deze week werd ik via een kennis uit Denemarken geattendeerd op de site van Bloomberg Pursuits (Bloomberg is een zeer bekende site in de internationale financiële wereld). Op deze site worden 25 aansprekende bestemmingen in de wereld genoemd.

 

Op de site wordt vermeld dat er in 2021 weliswaar weer wat mogelijkheden waren om te reizen, maar nog steeds waren veel bestemmingen niet te bereiken.

En pijnlijk genoeg was het onmogelijk om iedereen te zien die we misten. Bij het plannen van groepsreizen, pogingen om verre dierbaren te bereiken of sociale evenementen in het buitenland bij te wonen, kwamen we steeds obstakels tegen. De huidige golf van de Covid-19 omicron-variant geeft ons het gevoel dat we misschien nooit meer samen zullen zijn op de manier die we ooit deden.

 

Voor deze editie van Bloomberg ligt de focus op nieuwe manieren om samen te komen. Of het nu gaat om een ​​villa in de bergen van Portugal die geschikt is voor groepen of een cruise in de Galapagos voor gezinnen met kinderen. De aanbevelingen voor 2022 zijn bedoeld om een ​​gevoel van vreugdevolle hereniging op te roepen, ongeacht onze risicotolerantie.


Gouda

 

Vanuit deze aanpak wordt heel verrassend ook Gouda genoemd en dan in het bijzonder het Paasontbijt op de Markt dat in 2022 op Tweede Paasdag weer op de agenda staat.


 

Bloomberg roemt de schilderachtige grachten met de monumentale woningen. 

Gouda heeft er volgens Bloomberg minstens zowel als Amsterdam.

Het voordeel van Gouda is dat je meer met de lokale bevolking in contact komt dan met toeristen. Vooral als je Gouda met Pasen bezoekt. Dan kan je (op Tweede Paasdag, tk) deelnemen aan het jaarlijkse Paasontbijt. Een enorm, gratis ontbijt met inwoners van alle rangen en standen op het monumentale Marktplein.Relais & Châteaux Weeshuis Gouda


Bloomberg heeft niet alleen oog voor het Paasontbijt, dat uitstekend past bij hun thema van ontmoeting van mensen, maar attendeert ook op het onlangs geopende Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, dat in een 16e-eeuws weeshuis is gevestigd. Het is de meest luxueuze accommodatie in Gouda.  
St.-Janskerk

 

Ook is er aandacht voor het feit dat Gouda dit jaar haar 750-jarig bestaan viert. Daarbij wordt de St.-Janskerk specifiek genoemd omdat je er dit jaar een tijdelijke loopbrug zal zijn langs de dakgoten vanwaar je prachtig uitzicht hebt op de historische binnenstad. Het biedt ook een virtual reality-ervaring voor bezoekers, die ze naar Gouda's Gouden Eeuw in de 17e eeuw brengt. De kerk is nog nooit zo leuk geweest voor kinderen, aldus Bloomberg.


Kaasmarkt

 

En tenslotte ook aandacht voor de kaasmarkt. Deze vindt plaats op donderdagochtend in het midden van de stad. Er wordt dan niet alleen kaas verhandeld, maar er lopen ook jongeren met blauwe ogen rond op klompen.

 


Al met al prachtige promotie voor onze stad Gouda nu we dit jaar 750 jaar bestaan. Hopelijk lezen velen deze informatie en kunnen we dit jaar naast de vele bezoekers uit eigen stad, regio en het hele land, ook weer internationale toeristen verwelkomen die enkele dagen in de binnenstad van Gouda en het Groene Hart komen genieten van wat wij te bieden hebben. En dat is heel veel moois!Website Bloomberg: https://www.bloomberg.com/features/where-to-go-2022/?terminal=true

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Gouda is zo'n schitterende stad Theo, wat een mooie foto's!

https://www.kobr.nl/nieuws/human-interest/28883/steur-in-de-reeuwijkse-plassen

Anoniem zei

Theo, wat vindt u als kenner van Deense kazen?

Anoniem zei

Wat wonen/werken we toch in een geweldige stad.

Anoniem zei

Dan zocht ik 20 jaar geleden sterrenrestaurants in Europa op uit nieuwsgierigheid om te ervaren hoe een kreeftenmouse, coquilles of makreel in mierikswortelsaus kan smaken. Maar op nr 25 in de wereld staat het Paasontbijt in Gouda. Je hoeft geen wereldreis te maken, stop je intellectuele zoektochten, maar eet een eitje met zout en broodje op een plein met 2oo man tegelijk, en gij zult alom geprezen worden! Heerlijk

Anoniem zei

https://www.melkvee.nl/artikel/445102-gouda-kaas-valt-in-de-smaak-in-japan/

Anoniem zei

Theo, als de binnenstad het moeilijk heeft, dan gaan ze toch exporteren? Nederland is daar toch goed in? Ondernemers zien kansen. Ondernemers klagen niet van nature, die denken in oplossingen.

Anoniem zei

https://indebuurt.nl/gouda/nieuws/ondernemers-doen-noodoproep-geen-antwerpen-of-parijs-kies-voor-gouda~147476/

Anoniem zei

Wederom een prachtige blog, en wat een mooie foto 's!!! Ontroerend gewoon! Bedankt Theo. Fantastisch!

Anoniem zei

Wat een geweldige paasbrunch Theo! Gelukkig kan de internationale gemeenschap dat waarderen! Bedankt voor het onder de aandacht brengen van dit feestelijke nieuws.

Anoniem zei

Theo, geloof je hierin? Deze architecte zegt dat we voortaan met de boot naar het werk gaan in het groene hart. Ik dacht dat de middeleeuwen achter ons lagen...


https://www.ad.nl/woerden/hoe-ons-leven-in-groene-hart-er-straks-uitziet-je-gaat-met-de-boot-naar-het-werk~a77b9476/

Anoniem zei

Geachte heer Krins, wat een bijzondere prestatie dat Gouda in de top 25 staat, de fresco's in de Sixtijnse kapel in Vaticaanstad scoren een stuk minder hoog: plek 51

https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/top-10/de-100-mooiste-plekken-op-aarde/diaporama-normal-449133.html

Anoniem zei

een korte update meneer Krins, er wordt nu al gesproken over de deltacron variant. Hopelijk kan de paasbrunch doorgaan