maandag 20 december 2021

Unieke ervaring in Goudse binnenstad!


De Goudse binnenstad is deze week – van maandag 20 december tot en met zondag 26 december – prachtig verlicht. Een aantal gebouwen is al verlicht, maar nu zijn er vier extra gebouwen verlicht in de kleuren rood en wit. Het gaat om het Stadhuis, de Waag, de Agnietenkapel en de Jeruzalemkapel.


Het idee om een verlichte route door de stad te lopen is ontstaan in samenwerking met bedrijf Klaproos, Samenwerkende Binnenstad ondernemers Gouda (SBG) en de gemeente Gouda. In deze periode willen we de binnenstad en de ondernemers extra in het licht zetten. 



Click & collect systeem


Nu we in een nieuwe lockdown zitten, is het voor ondernemers extra moeilijk hun hoofd boven water te houden. Gelukkig werken veel winkeliers met een click & collect systeem, waardoor je nog steeds lokaal je kerstcadeaus kunt shoppen. Ook kun je bij de Goudse horeca de lekkerste maaltijden afhalen voor een heerlijk thuisdiner. Dus maak een rondje door de binnenstad, steun de ondernemers en geniet van al het moois dat Gouda te bieden heeft!


Waag


Lichtjesroute


Deze week is er een Lichtjesroute door de binnenstad. Deze route start aan de voorkant van het Stadhuis bij de kerstboom. Je loopt vervolgens Achter de Kerk langs. De Goudse Glazen zijn in deze periode van het jaar van binnenuit verlicht. Dat geeft een bijzonder fraai effect. Geniet van deze zeer bijzondere glas in lood ramen.


Goudse Glazen uitgelicht - St.-Janskerk

Vergeet onderweg niet te kijken naar de etalage van Jantje zag eens pruimen hangen. Zij hebben namelijk een gezellig kerstdorp gebouwd! Loop door richting de Jeruzalemkapel die speciaal voor deze week is verlicht met de kleuren rood en wit, de kleuren van Gouda. Ook het naastgelegen Weeshuishotel is niet te missen met z’n prachtige kerstverlichting.


Agnietenkapel

Jeruzalemkapel

Relais & Châteaux Weeshuis


Via de Zeugstraat is de verlichting rondom de Agenietenkapel en Achter de Waag te bewonderen. Ook hier zijn de kleuren wit en rood prominent aanwezig. Als laatste stop loop je naar de achterkant van het Stadhuis, waar met grote letters “I love Gouda” wordt geprojecteerd. Mooi om hier een foto te maken en die actief op social media te delen!


Arti Legi - Markt 27


Heb je nog wat extra tijd, loop dan nog even naar de Museumhaven. De schepen zijn daar weer prachtig verlicht!


Stibbemeyster - Hoge Gouwe 1




Museumhaven


6 opmerkingen:

Hans Wijnsema zei


Beste Theo,
Geweldig, de samenwerking tussen Klaproos, SBG en de gemeente Gouda, die Goudse ikonen in het licht zet. Wat spijtig dat de prachtige voorgevel van het voormalige Weeshuis en nu 'Relais & Châteaux Weeshuis' permanent ontsiert wordt door een serie huurfietsen, die er pontifikaal wordt gestald.

Anoniem zei

Mooie foto's van het stadhuis!

Unknown zei

Hi Theo,

Ik mis de prachtig uitgelichte ramen van de Sint-Janskerk. Al jaren vanzelfsprekend in dit tijd van het jaar. Misschien daarom over het hoofd gezien....kan me bijna niet voorstellen ;)

Groet JW

Bert zei

Een heel leuke informerende blog!

Theo Krins zei

Ik heb een foto van het glas van de doop van Jezus toegevoegd (St.-Janskerk)

Anoniem zei

Theo,

Deze bijdrage doet me weer beseffen hoe trots ik ben op Gouda. Bedankt!

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.