donderdag 8 juni 2023

Kracht van samenwerking

Prachtige inspiratieavond met Robert Doornbos

Onlangs was er namens SBG Gouda en De Goudse Business Club (GBC) een gezamenlijke Inspiratieavond voor ondernemers in Gouda.



Robert Doornbos

Als spreker hadden we 
Robert Doornbos uitgenodigd, die op een bevlogen manier de 120 (!!) aanwezige ondernemers meenam in de wereld van autoracen (Formule 1), maar ook van het ondernemen! 

Mooie uitspraken om vast te houden:

“Hoeveel risico wil je nemen om je doel te halen?”

“If things seems under control, you’re not going fast enough!” 

Deze avond was niet alleen inspirerend, maar ook een bewijs dat we als organisaties samen sterker zijn. Waar de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) zich vooral richt op belangenbehartiging, zet de GBC zich in voor ontmoeting en inspiratie. 
Dat samen levert heel veel op voor de ondernemers in de binnenstad van Gouda


Samen sterk



Wethouder Thierry van Vugt sprak - mede namens wethouder Michiel Bunnik - zijn waardering uit voor de inzet van beide organisaties. Ook gaf hij terecht aan dat we met alle “stakeholders”, waaronder ook onze Centrummanager Jacq. Cornelissen, heel veel investeren in onze stad.

Hij beklemtoonde verder dat ook de ondernemers zelf in actie moeten komen voor de binnenstad: "De SBG is waardevol voor de gemeente omdat hier diverse ondernemers-bloedgroepen in samen komen. Retail, horeca, vastgoed en cultuur. Er zitten nog grote kansen in verdere versterking van die samenwerking tussen branches. Mooi dat Theo Krins en zijn bestuur daar de schouders onder zetten. Het is zaak die energie ook bottom-up vanuit individuele bedrijven te steken in samenwerking met elkaar. Ik merk vaak dat er wat gemakkelijk wordt gekeken naar een bestuur of centrummanager als het op handelen en actie aan komt. Maar die kunnen het niet alleen. Samen staan we sterk(er). De samenwerking met de Goudse Business Club is een laagdrempelige manier om het netwerk van ondernemers verder te versterken en nieuwe verbindingen te leggen. Eén op één. In de binnenstad, maar ook ver daarbuiten. Ik ben ook blij met de jarenlang inzet van Gouda Onderneemt in dit kader, als verbindende organisatie."

We kunnen met elkaar terugzien op een geweldige avond, die samenbindend en inspirerend was!

Theo Krins heet iedereen welkom  (foto: Hermen Buurman)

Volle raadszaal (foto: Rob van Willigen)

Veel tijd voor ontmoeting

Geen opmerkingen: