vrijdag 18 februari 2022

Palen in de binnenstad van Gouda worden rechtgezet


In de periode dat ik nog fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad was, heb ik nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de scheve stoeppalen in de binnenstad van Gouda. Het ziet er gewoon niet uit en tevens staan er ook de nodige overbodige stoeppalen. Een aanfluiting als we straks in april het 750-jarig bestaan van onze stad gaan vieren.

De gemeente Gouda laat nu via een bericht weten dat alle scheve stoeppaaltjes in de stad worden rechtgezet in verband met de viering van het 750-jarig jubileum van Gouda. Tijdens een raadsbehandeling had de wethouder destijds laten weten welwillend naar het verzoek van mij en binnenstadbewoner Karel Baarspul te willen kijken, maar het bleef lang stil. Eind vorig jaar is er in de gemeenteraad vanuit de ChristenUnie nogmaals aandacht gevraagd voor dit onderwerp en nu wordt het dan gelukkig opgepakt.

Gouda verwacht veel bezoekers in de periode april tot en met september en er wordt heel hard gewerkt aan een geweldig programma gedurende deze periode. Meer weten kijk dan hier:  https://gouda750.nl

Helaas niet opgeknapt (bij de toren van de St.-Janskerk)

Aanpak gevels

In verband met die drukte wordt er alles aan gedaan om de stad er op z’n mooist uit te laten zien. Zo hebben het Stadhuis, de Waag, de Jeruzalemkapel en de toren van de Sint-Janskerk een schilderbeurt gekregen. Ook zijn – mede door het beschikbaar stellen van subsidie – talloze gevels van panden opgeknapt. Vele jaren heb ik ook hier aandacht voor gevraagd en het is mooi om te zien dat meerdere gevels in de binnenstad er nu een fraaier uitzien. Niet alle gevels zijn aangepakt, wat uiteraard jammer is, maar de ergste puisten zijn in ieder geval aangepakt.

Overbodige stoeppaal

Stoeppalen

En nu zijn dus de scheve stoeppalen aan de beurt. In totaal staan er volgens de Gemeente Gouda zo’n 8.400 van deze afzetpalen in de stad. De palen zijn geplaatst om automobilisten van het trottoir af te houden of om gevels te beschermen. De overbodige palen blijven helaas staan, wat een gemiste kans is.
Dankzij het feit dat er door de gemeenteraad budget beschikbaar is gesteld gaat de aannemer de komende weken voor €160,- per paal die recht gezet moet worden, ervoor zorgen dat straks de binnenstad er nog fraaier uitziet en staan we niet langer voor paal tijdens de viering van Gouda 750 jaar!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Een strak plan Theo, kost wat maar dan wordt het ook wat.
Trouwens, nu U toch bezig bent met verfraaing van de binnenstad. U spreekt over een aanfluiting. Wat een echte aanfluiting is het herstel van de opgebroken straten. Prutsers, ik heb er geen ander woord voor, zijn het. ,,Keien,, zijn het als de straten opengebroken worden. Maar netjes dicht maken kunnen ze niet. Kijk nu toch eens naar de Lange Tiendeweg en Zeugstraat. Een echte stratenmaker onwaardig. Als U toch mensen naar de stad wil lokken t.g.v. 750 jaar bestaan zou U hier wat aan doen. Mensen in scootmobiel,met rollators en rolstoel is het ondoenlijk hier doorheen te rijden. Schande! Gouda onwaardig.

Schotanus zei

De anonieme schrijver heeft helemaal gelijk. Ik zou me als wethouder infrastructuur boos maken. Gemeente Gouda doe daar wat aan. Verschil achter de Waag en Zeugstraat is groot.

P. Streng zei

Er is blijkbaar geen capabele toezichthouder in dienst bij de gemeente. Geen echte Gouwenaars in dienst maar mensen van buitenaf. Te weinig binding met de stad.
Fijn dat er aandacht is voor de scheve paaltjes. Het liefst zouden we er veel weg willen halen maar aan de andere kant wordt er nu veel schade gereden door bezorgdiensten. Kijk maar naar het gras op de Joubertstraat. Men rijdt alles kapot. Je zou hier een verhoogde rand moeten aanbrengen misschien. Maar dank voor je actie Theo.

Anoniem zei

Kijk, de bal moet minimaal tussen die twee palen. - Johan Cruijff

Anoniem zei

Nu nog het drugsbeleid recht zetten!

Anoniem zei

https://goudsdagblad.nl/lokaal/gemeente-zet-meeste-stenen-paaltjes-niet-meer-recht

Anoniem zei

https://www.hardnieuws.nl/zuid-holland/gouda/vaccinatielocatie-ggd-omgewaaid-doesburgweg-gouda-29222.html

Anoniem zei

Knalde die op een scheef staande paal? Dat moeten we niet willen....

Anoniem zei

https://www.hardnieuws.nl/zuid-holland/gouda/zonnescherm-flatwoning-weggewaaid-johannes-poststraat-gouda-28659.html
GOUDA - Maandagmiddag 31 januari rond 13.15 uur is een zonnescherm van een flatwoning aan de Johannes Poststraat in Gouda losgewaaid.

Theo, dat moeten we ook niet willen!