zaterdag 13 november 2021

Sinterklaas geeft Gouda een bijzonder cadeau!


Het was nog even spannend. Maar na een jaar zonder intocht, verwelkomde Gouda Sinterklaas in 2021 weer met een intocht. Wat een feest! Vandaag zette Sinterklaas met zijn Pieten weer voet aan Goudse wal. Daarna was er de feestelijke tocht door de Goudse binnenstad die eindigde bij het stadhuis op de Markt.

Burgemeester Pieter Verhoeve genoot ook van het feest


De coronaregels 




Vanwege het coronavirus riepen Sinterklaas en zijn helpers bezoekers op om zich zoveel mogelijk te spreiden over de route. Ook tijdens de intocht werden de toeschouwers daarop werden gewezen. In de praktijk lukte dit niet helemaal, maar wat hebben jong en oud genoten.

Dit jaar waren er trouwens geen handjes van de Sint, maar boksen voor ieder kind. Het snoepgoed was vanwege de hygiëne verpakt. Ook ging de stoet wat sneller door de stad dan normaal om te voorkomen dat mensen lang ergens zouden blijven staan. 

Cadeau voor Gouda

Dat de Sint weer naar Gouda kwam, was op zichzelf al een feest, maar niet alleen de Sint viert zijn verjaardag. Gouda viert het komende jaar zijn 750e verjaardag!

Sinterklaas en allerlei Goudse organisatie gaven als  cadeau een speciale kinderlied met de titel ‘Geef Gouda Door’ voor de 750e verjaardag van de stad Gouda. Komend feestjaar is dit lied op allerlei plekken in Gouda te horen. Luister en kijk hier even mee. Zo'n leuke uitvoering van het lied!

In het lied zitten allerlei verwijzingen naar Gouda, zoals natuurlijk de kaas en stroopwafels, maar ook de veengronden en de Gouwe. Samen met de Brede School Gouda, Museum Gouda en Mirakel Musicaltheater hebben talloze vrijwilligers afgelopen weken gezongen, gedanst en geholpen bij het maken en opnemen van het lied. Het fonds Gouda750 heeft een financiële bijdrage geleverd. 

Gouda750 vlag

Maar de Sint bracht nog wat mee: de Gouda750-jubileumvlag die uit een reusachtig groot pakket tevoorschijn kwam. Wat een prachtige vlag. De vlag wapperde al snel aan de achtergevel van het stadhuis. Ook een voorgevel werd een expemplaar gehangen, die prachtig wapperde boven drie andere vlaggen.

Laat  de viering van Gouda750 maar beginnen! Ik zie ernaar uit!




11 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is een corona probleem. Gewoon doorfeesten en... niet handhaven, Theo. Nederland leert het NOOIT!

P.S. Leuke blog, leuke foto 's hoor.

Gert-Jan zei

Mooie foto's Theo!

jdx zei

Ja

jdx zei

Ben benieuwd wie straks de verantwoordelijkheid op zich neemt als het aantal Corona besmettingen in Gouda weer omhoog schiet. Het college van B&W?

Anoniem zei

Super dat kinderen eindelijk weer eens kind mochten zijn en konden genieten van de Sinkerklaasoptocht. Risico op besmetting in buitenlucht is 0.

Anoniem zei

@Anoniem, 14 nov. 9.30 uur.

Geloof je het zelf?

Unknown zei

Nerderland en helaas ook Gouda negeert massaal de 1,5 meter Nooit van gehoord waarschijbaa? En ook het hard roepen en zingen tijdens corona tijd niet echt handig vanwege ede eventuele uitstoot van het corona virus We horen hiermee de noodoproepen uit de zorg dus niet

Cees zei

Wat leuk gedaan . En wat een heleboel vrolijke kinderen. Prima sfeer compliment gouda.

Cees zei

Sluit me wel aan bij de opmerking over corona. Wij hadden mondkapjes maar erg veel mensen niet. Toch niet verstandig eigenlijk dom maar de kinderen hebben zich vermaakt.

Anoniem zei

Mooi feest en een goed visitekaartje voor de stad Gouda!

Anoniem zei

Geachte heer Krins,

graag aandacht voor het volgende:
Nederlandse pilote Eva Claire Marseille uit Zuid-Holland zit in een quarantine kamp/ container voor 21 dagen in Hongkong ondanks negatieve test.
https://www.instagram.com/flywitheva/?hl=nl
https://twitter.com/Amos89862803/status/1460679882275438594

Dank,

Mvg