woensdag 17 november 2021

Innovatieve communicatie voor binnenstadondernemers in Gouda


Als bestuur van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) zijn we trots op de introductie op 17 november jl. van Chainels door de gemeente Gouda in samenwerking met de SBG. 

Met Chainels hebben de binnenstadondernemers nu een belangrijk communicatiemiddel om in de Goudse binnenstad elkaar te informeren en met elkaar te communiceren.


De ondernemers kunnen elkaar nu op een efficiënte manier Informeren over het laatste nieuws en bijvoorbeeld evenementen. Chainels kan bij bijvoorbeeld ook worden ingezet voor enquetes en mededelingen.


De diverse branches in de binnenstad hebben ook hun eigen omgeving op Chainels:



Ontstaan van Chainels


Chainels is de eerste internationale business-to-business netwerksite en werd geïntroduceerd in New York op 1 november 2011. De Nederlandse lancering vond plaats op de TU Delft op 11 november 2011. Chainels heeft unieke eigenschappen ten opzichte van social networks als LinkedIn, Twitter en Facebook. Bij die social networks staat de persoon centraal. Bij CHAINels staat het bedrijf, de organisatie of het merk centraal in alle communicatie. Bedrijven, bedrijfsonderdelen en organisaties vormen op deze manier een digitaal en professioneel bedrijfsnetwerk.

Waarom Chainels?


Veel bedrijven hebben geen beleid over hoe social media ingezet kan worden voor bedrijfsdoeleinden. Communicatie via social media vindt meestal plaats op persoonlijke titel. Bovendien zijn social media netwerken met name geschikt voor de business-to-consumer markt. 


Communicatie vanuit een bedrijfsbelang is professioneler en gericht op business-to-business. Daarom is in 2011 het initiatief genomen om wereldwijd een professioneel business medianetwerk te lanceren, waarin de belangen van bedrijven centraal staan en de communicatie vanuit het bedrijfsbelang plaatsvindt en niet op persoonlijke titel. 


Chainels kan gebruikt worden om zakelijk contact te onderhouden met relevante relaties. Met Chainels worden bedrijfsnetwerken- en ketens opgezet en kunnen ook worden uitgebreid, waardoor suboptimale sociale netwerken voor zakelijk gebruik overbodig worden.

6 opmerkingen:

Gerard zei

Hallo Theo. Het heeft even met dit onderwerp te maken, maar zou jij, met jouw netwerk, niet een keer de gemeente en wethouders tot spoed manen om iets aan de voliere in het Van Bergen Ijzendoornpark te doen. Het is bijna erfgoed geworden. Het zou mooi zijn als de stad dan 750 jaar bestaat, de volière ook nog bestaat.

Gerard zei

Bedoel natuurlijk dat het niets met dit enz

Anoniem zei

IK STEUN DE POLITIE !!!

https://www.ad.nl/rotterdam/politie-bedolven-onder-bloemen-en-chocolade-dat-doet-ons-goed~a348e1ce/

Lennart Visser, ChristenUnieGouda zei

@gerard en @theo

Als ChristenUnie Gouda zullen wij in de gemeenteraad vragen stellen (art. 39 vragen) over de gang van zaken rond de vogelkooi in het Van BergenIJzendoornpark.


Anoniem zei

Een gouds mysterie is opgelost: https://indebuurt.nl/gouda/genieten-van/mysteries/mysterie-opgelost-zeg-je-siroopwafel-of-stroopwafel~142960/

Anoniem zei

Herman Vergeer (1945-2021) was een gepassioneerd boer: ‘Niks koffie, hij wilde naar zijn koe’

https://www.ad.nl/woerden/herman-1945-2021-was-een-gepassioneerd-boer-niks-koffie-hij-wilde-naar-zijn-koe~a67df540/209867193/