Betrokken

Betrokken

maandag 5 maart 2012

In Gouda sta je voor paal!


Op zondagochtend gingen we na de kerkdienst in de St.-Janskerk naar de parkeerplaats op Klein Amerika en niets duidde erop dat deze rustige, wat grijze dag, tot enige commotie zou leiden.

Nadat we onze auto hadden gestart viel het ons echter op dat er helemaal geen beweging in de rij auto's bij de slagboom te bespeuren viel.
We zagen een ouder echtpaar wat onrustig heen en weer lopen bij de slagboom, maar deze bleef gesloten....

Na enige tijd besloot ik maar eens poolshoogte te gaan nemen en de bestuurder van de voorste auto bleek gewoon zijn kaartje in de automaat te hebben gestopt. Ik stelde voor het kaartje van de bestuurder van de automobilist van de auto erachter te gebruiken en dat de twee voorste auto's dan als een treintje in één keer door zouden rijden. Helaas bleek de automaat helemaal geen kaartje meer te accepteren, dus we zaten nu met een serieus probleem.
Maar goed we hebben natuurlijk nog de "informatie knop". Na die te hebben ingedrukt kregen we het volgende te horen: "even geduld a.u.b., u wordt doorgeschakeld".
Vervolgens allerlei piepjes, maar er gebeurde verder niets.
Ook bij een andere slagboom hetzelfde resultaat.Bij de betaalautomaat is ook een Informatieknop. Toen hebben we daar maar op de knop gedrukt.
Na wat piepjes volgde er een in gesprek toon.... Je hoorde nu een kakofonie van geluiden rond de uitgang van de parkeerplaats, maar de slagboom bleef dicht.....Daar iedereen toch wel graag naar huis wilde besloten we toen maar handmatig met een aantal mensen de boom open te doen en vast te houden totdat alle wachtende auto's er doorheen waren.

Al met al gaf dit niet bepaald een goed gevoel, maar we zullen het maar beschouwen als een incident.....hoewel, twee weken geleden ging het ook mis......
We zullen blijkbaar moeten accepteren dat je soms in je eigen stad voor (een gesloten) paal staat....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

wim blij, hij had autodienst en dan mag je lekker dicht bij de kerk staan, volgende week maar op de fiets...uit voorzorg.

Bert Wiltink zei

....of is hier sprake van een periodieke aanwijzing van Boven dat onze Theo zich op een meer christenunie-waardige wijze ter kerke moet begeven?
Als hij per fiets volop van de schepping geniet, kan hij psalm 25:4 (OB) aanheffen tot stichting van geheel Gouda.
Wat wordt het toch mooi op zondag met deze Theo-craat!
Zegen!

Anoniem zei

De laatste reactie op het stuk van Theo vind ik ongepast. het gaat hier om zaken welke geconstateerd worden en waar iets aan gedaan moet (kan) worden. jammer van deze reactie.

Cees kooij

Gerard ter Veen zei

Zorgt u er voor dat de juiste slagboomtype gebruikt wordt als afbeelding. De afbeelding is een slagboom welke door ons geleverd wordt. De slagbomen die zgn niet werkte is van een ander fabrikaat....