Betrokken

Betrokken

dinsdag 31 januari 2012

Gouda: stad van uiterstenHet is me al vaker opgevallen dat Gouda een stad van uitersten is. Op het ene moment staan er grote koppen in de krant over de onveiligheid in onze stad, op een ander moment staan we juist op een heel positieve wijze in de schijnwerpers, zoals bijvoorbeeld bij The Passion en Gouda bij Kaarslicht.

Ergens moet Gouda toch wel een heel bijzondere stad zijn, aangezien we zo dikwijls de aandacht krijgen en ook zo vaak in het nieuws worden genoemd.

Deze weken was het weer opnieuw raak en gelukkig kwamen we vooral positief in het nieuws:

- Gouda is de 12e cultuurstad van Nederland
Dit is voor Gouda een mooie opsteker, temeer daar bij de beoordeling vooral gekeken is naar de podiumkunsten (30%) en erfgoed (20%). In beide categorieën etaleert Gouda haar kwaliteiten en laat met deze plek bijvoorbeeld een stad als Delft achter zich.

- Gouwe-aquaduct gevaarlijkste stuk snelweg

De A12 bij Gouda is uitgeroepen tot het gevaarlijkste stuk snelweg in Nederland. In 2011 zijn hier maar liefst 70 ongelukken gebeurd. Door het grote verschil in snelheid van doorgaand en invoegend verkeer is het een gevaarlijk stuk weg. Om dit op te lossen worden de op- en afritten verplaatst en komt er de zgn. Moordrechtboog (P2).- Schouwburg: beste theater van Nederland

Deze week is de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot Theater van het Jaar.
Vorig jaar behaalde de schouwburg achter het Luxor Theater in Rotterdam al de 2e plaats, maar is nu dan 1e geworden. Een prachtige prestatie van directeur Nel Oskam en alle mensen die zich inzetten voor deze schouwburg.

- Meeste boetes op Bodegraafsestraatweg

In de periode tussen oktober 2010 en oktober 2011 zijn in de Goudse regio de meeste boetes uitgedeeld op de Bodegraafsestraatweg. In totaal werden voor te hard rijden op deze weg maar liefst 5.861 boetes uitgedeeld.

Verder konden we lezen over initiatieven van Gouda Bruist en Serve the City, die zich actief inzetten voor een positieve uitstraling van onze stad.

Al met al worden we iedere keer weer uitgedaagd om onze focus te bepalen. Letten we vooral op de overlast en criminaliteit, die absoluut op sommige plekken zorgelijk zijn, of laten we onze beeldvorming vooral bepalen door het al mooie wat er gebeurd.

Misschien moeten we maar geen keuze maken en met elkaar genieten van het vele mooie in onze stad en tegelijkertijd blijven werken aan de veiligheid.

Gouda is een stad van uitersten, maar daardoor een stad waar je van houdt.

Geen opmerkingen: