Betrokken

Betrokken

donderdag 23 december 2010

Witboek of zwartboek?


De afgelopen dagen ben ik van alle kanten (digitaal) benaderd met reacties over de situatie in Gouda naar aanleiding van de (falende) gladheidsbestrijding.

De PvdA en Gouda's 50+ Partij hebben vragen gesteld en zelf heb ik besloten om inderdaad een WITBOEK te gaan maken. Na het GROENBOEK, wat heeft geleid tot concrete toezeggingen van de wethouder, wil ik nu de gladheidsbestrijding in kaart brengen en met concrete aanbevelingen komen.

Daarvoor heb ik wel meer input nodig en hierbij mijn concrete oproep om uw ervaringen en/of mening naar mij te mailen: theo.krins@gouda.nl of als commentaar bij mijn blog te schrijven.

Alvast veel dank en laat het mogen leiden tot een verbeterde aanpak in Gouda.
Want ondanks alle mooie woorden dat het na de ervaringen van vorig jaar op orde zou zijn is daar tot nu toe niet veel van zichtbaar geweest.

4 opmerkingen:

AndreHeijstek zei

Theo je bent geniaal! Sinds je deze aktie gestart hebt zijn de straten weer behoorlijk schoon. Ga zo door!

Anoniem zei

Hoi theo
De wegen lijken inmiddels redelijk begaanbaar, de fietspaden en voetpaden zijn echter een heel ander verhaal. Hoewel er bijv op het omplooide regelmatig gestrooid werd had dat weinig zin omdat de laag sneeuw veel te dik was. Pas gisteravond kwam de sneeuwschuiver langs om een pad te maken. Ook de fiets en voetpaden langs de ridder van catsweg waren onbegaanbaar. Fietsen op de weg is dan een optie hoewel het geen pretje is om achter smurrie oprijdende autos te rijden. De voetgangers konden geen kant op! Natuurlijk ziet het er allemaal mooi uit maar als je er doorheen moet is het helemaal niets. Na vorig jaar had ik gehoopt dat ze geëvalueerd en geleerd hadden van de situatie. De ns werkt niet, de sneeuwruimer werkt niet en dus kan ik ook niet naar mijn werk? Vooral in Gouda, bij velen toch bekend als een echte fietsstad, zou je dat niet verwachten. Theo, fijn dat je er achter aan gaat, jammer dat het nodig is!

Anoniem zei

Omplooide = omloop pad

Hans Suijs zei

Het is verademing als je richting Reeuwijk moet. Precies bij de gemeentegrens kom ik keurig schoongemaakt bruggetje tegen, daarna kun je op fietspaden naar een Reeuwijkse bakker. Voor wie dicht bij reeuwijk woont kan ik je de middenstand van Reeuwijk aanbevelen.
Een goed jaar toegewenst.

Hans Suijs