zaterdag 23 april 2022

Wereldberoemd PaasOntbijt en MarktAktie groot succes!

De kinderburgemeester deelt brood uit

Dit jaar bestaat Bijbelshop Samma in Gouda 50 jaar. Een Bijbelshop waar Irene Klein Haneveld zich al vele jaren voor inzet.  Irene staat (samen met de vrijwilligers) met deze winkel midden in de wereld. Bij de start van de bijbelshop was het periode van de hippies, vandaar dat dit ook de kledingkeuze was voor het PaasOntbijt dit jaar. Nu is er een meer "nuchtere" tijd, waarbij Irene zich op allerlei manieren inzet voor de binnenstad.

Een van de meest bekende activiteiten die Samma heeft opgezet is het PaasOntbijt op de Markt. Meer dan 1.000 mensen schoven tot aan de corona periode jaarlijks aan om te genieten van het ontbijt. Dit jaar waren het er op 2e Paasdag zelfs zo'n 2.000.

Naast het ontbijt is Samma ook bekend om het organiseren van de jaarlijkse MarktAktie in de periode 1994-2005. Vele jongeren en ouderen genoten jaarlijks van een prachtig evenement met professionele gospelmusic en sommige bands beleefden hun doorbraak door dit event.


Top-25 wereldwijd

Zelf ben ik vanaf het begin bij beide activiteiten betrokken geweest en ik heb er altijd van genoten. Het waren en zijn unieke activiteiten waarbij Gouda op een positieve manier op de kaart wordt gezet en mensen met elkaar worden verbonden. 

Een mooie bevestiging daarvan is dat dat het Amerikaanse Bloomberg Businessweek begin dit jaar schrijft: ‘Wandel tussen olifanten in Zambia’, ‘speel drankspellen in Hua Hin, Thailand’, ‘huur je eigen cruiseschip in Alaska’ én ‘ga paasontbijten met alle Gouwenaren’. Het Goudse paasontbijt op de Markt staat op de prestigieuze lijst duidelijk niet tussen de minste bestemmingen. Het behoort tot de 25 leukste bestemmingen wereldwijd!

Marktaktie

Omdat Samma dit jaar 50 jaar bestaat was er na vele jaren weer een MarktAktie waarbij bekende namen uit het verleden (o.a. Matthew Ward en M.I.C.), maar ook bekende namen uit het heden aanwezig waren. Van 18.00 - 22.30 uur genoten honderden mensen op de Markt van prachtige muziek met een boodschap.

We kunnen terugzien op een bijzonder geslaagde dag! Irene en vele anderen die deze dag mogelijk hebben gemaakt: bedankt!

Samen met Irene op de foto

Halsbrekende toeren om de lampen op te hangen

Moderne hippies :-)

Irene heet iedereen welkom

Honderden kussentjes op de banken

Burgemeester Pieter Verhoeve voert ook kort het woord












Het was zo druk dat sommigen op kussentjes zaten

Pittig klusje: Erasmus naar de Markt brengen





's-Middags was er een goede doelen markt
Hier verkoopt John Mak rookworsten


Even naar boven gegaan bij de St.-Janskerk. Aanrader!

 



MarktAktie

Leen Koster

Irene heet iedereen welkom

Gospel Boulevard


Droominee

Elise Mannah

Ook de burgemeester kwam langs

The Bowery






Matthew Ward



1 opmerking:

Theresa zei

Love this..