woensdag 19 mei 2021

Theo Krins nieuwe voorzitter van SOG Gouda

v.l.n.r. Scheidend SOG-voorzitter Peter de Heer, nieuwe voorzitter Theo Krins en centrummanager Hans van Aalst 
Foto: Marianka Peters

Vanaf 1 augustus 2021 zal ik de nieuwe voorzitter van SOG Gouda zijn.
 In maart heb ik kenbaar gemaakt niet meer beschikbaar te zijn voor de gemeenteraad bij de verkiezingen in maart 2022. In verband met deze benoeming zal ik nu eerder gaan stoppen met mijn raadswerk. Op 7 juli a.s. neem ik afscheid als raadslid van de gemeenteraad in Gouda. Ik zal het raadswerk gaan missen, maar zie ook uit naar deze nieuwe uitdaging.


SOG

 

De SOG (Samenwerkende Ondernemersverengingen Gouda) is in de Goudse binnenstad de koepelorganisatie van de daar gevestigde ondernemers en is actief als spreekbuis, belangenbehartiger en als aanjager van zaken die de ondernemers aangaan. De ondernemers worden in de SOG vertegenwoordigd via ondernemersverenigingen die per straat of gebied zijn georganiseerd.


Persbericht SOG

 

"De afgelopen 14 jaar is Theo Krins als raadslid bijzonder actief geweest voor de Goudse binnenstad. Hij heeft zich in die periode ingezet voor de Goudse binnenstadondernemers. Ook worden mede door zijn inzet de gevels van woningen en bedrijfspanden opgeknapt in het kader van Gouda750 en is er meer aandacht en waardering gekomen voor de potentie die de Goudse binnenstad heeft. Ook heeft hij zowel binnen de politiek als in de stad een groot netwerk opgebouwd.



 

Theo Krins: “Ik zie ernaar uit om samen met de centrummanager en het bestuur ons in te zetten voor de ondernemers in de binnenstad. Mij is gevraagd om de komende tijd leiding te gaan geven aan een strategische heroriëntatie van de SOG waarbij we de positie van de SOG in de binnenstad willen gaan versterken en de betrokkenheid van ondernemers willen gaan vergroten. 

Daarnaast blijven we ook actief samenwerken met andere organisaties in de stad om zo te komen tot een krachtig en aansprekend programma die de belangen van de Goudse ondernemers, maar ook de culturele instellingen en de vastgoedondernemingen ten goede komt. 

Onlangs heeft SOG de slogan “Cheese Capital of the World” gelanceerd om de positie van Gouda kracht bij te zetten. Ik vind het een uitdaging om vanuit die gedachte samen met alle belanghebbenden Gouda nog beter op de kaart te zetten.”

 

Het bestuur is verheugd dat Theo bereid is deze taak op zich te gaan nemen. 

Zij zien in Theo iemand die kennis en passie heeft voor de binnenstad en zowel een volhouder als een verbinder is bij grote beleidsmatige belangen, maar ook oog heeft voor details en creatieve ideeën. Zijn komst zal er mede toe bijdragen dat de binnenstad van Gouda nog mooier, vitaler en aantrekkelijker kan worden voor de ondernemer, de bewoner en de bezoeker.


Interview Goudse Post


Op 19 mei 2021 heeft de Goudse Post een interview geplaatst met de huidige voorzitter van de SOG, Peter de Heer, de centrummanager Hans van Aalst en mijzelf. Hier kan je dit verhaal lezen.






22 opmerkingen:

John Sch zei

Ik zie het al Theo,
stil zitten is voor jou geen optie

Bedankt voor de raadswerk en succes met je baan bij het SOG

Hans van Aalst zei

Welkom en ik kijk ook uit naar een mooie samenwerking!

Peter zei

Wat een heerlijk en verheugend nieuws!!

Wilhelm Kolkman zei

Veel succes, lijkt me een baan op je lijf geschreven!

Lennart Visser zei

Gefeliciteerd met je benoeming Theo! Een functie die echt bij je past. Jammer dat je de fractie nu al eerder verlaat. We zullen je missen. Alle goeds en zegen in je nieuwe functie.

Dick van Dijk zei

Dag Theo.
Dank voor wat je voor de stad betekent hebt als raadslid en in allerlei andere posities. En nu een nieuwe uitdaging! Heel veel succes daarbij en Gods zegen!

Herbert Derks zei

Gefeliciteerd Theo!

Een moeilijk besluit om na zoveel jaren afscheid te nemen.. Zeker nadat er zoveel goede resultaten werden gehaald en je netwerk groot en goed is.

De nieuwe uitdaging lijkt zeer goed passend en is zeker ook uitdagend. Ik ken je al jaren en heb ervaren dat je betrokkenheid bij ondernemers groot is en ook gezien dat je regelmatig ondernemers helpt bij strategische vraagstukken. Voor 300 verschillende ondernemers met allemaal eigen belangen ook vanuit het stadsbelang te laten denken en vooral ook te laten handelen is geen sinecure.

De stad Gouda heb je al lang in jouw hart gesloten en je stadskennis, betrokkenheid, enthousiasme en kwaliteiten als verbinder zullen goed tot hun recht komen bij deze nieuwe uitdaging.

Ik wens je er veel succes en vooral ook veel plezier bij en wens het bestuur en de Goudse ondernemers ook succes en een vruchtbare samenwerking ten behoeve van jullie prachtige stad.

Monique zei

Wat een mooie stap voor jou en Gouda Theo! Van harte gefeliciteerd en veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging.

Kees Speksnijder zei

Gefeliciteerd Theo,
Net wat voor jou. De juiste man op de juiste plaats.

Piet zei

Proficiat. Op je lijf geschreven functie.

Anoniem zei

Gefeliciteerd, Theo.

Tinus de Krijger.

Bert zei

Veel succes met je nieuwe baan als voorzitter van de SOG.
Jammer dat je met de gemeenteraad stopt, maar goed je kan ook niet alles!

Arjan Vink zei

Gefeliciteerd Theo,
Een mooie functie die jou, zoals ook in eerdere reacties staan, op het lijf is geschreven.
Een een "ondernemersclub" moet jou niet vreemd zijn gezien jouw (en mijn) verleden bij de NMB (Nederlandse Middenstands Bank) nu ING (voor de lezers onder ons die dit niet weten. Ook onze oud collega Huug de Gier is ooit voorzitter geweest van de SOG. Dus deze functie moet je zeker passen!! Ik wens je veel succes en plezier en hoop dat we elkaar regelmatig tegen mogen komen.

Rob zei

Proficiat Theo, aan jou hebben ze een goede voorzitter. Succes!

Theo Kerstholt zei

Succes Theo Krins! Juiste man op de juiste plaats.

Dymphna Bazen zei

Je zit dan goed op je plek.
Ik hoop op een mooiere,vriendelijker binnenstad.
Veel succes

Adriaan zei

Mooi Theo! Een taak die mijns inziens bij jou past! 🙂
Je inzet voor de SOG zal gewaardeerd worden, zo schat ik in!
Alle goeds en succes toegewenst!

Chris zei

Goeie move! Fijn dat je je voor de stad blijft inzetten!

Mohammed Mohandis zei

Van harte Theo! Mooie uitdaging!

Frank zei

Mooie klus, en voor een fijne groep ondernemers. Veel succes Theo!

Michiel van der Schaaf zei

Veel succes Theo! Prachtige uitdaging, in een binnenstad die zichzelf op bewonderenswaardige wijze opnieuw heeft uitgevonden. Ook dankzij het ondernemersfonds. Een groot compliment voor iedereen die zich daarvoor heeft ingespannen. #hupgouda

Ronald zei

Dag nieuwe SOG voorzitter. Gefeliciteerd, wat een onverwachte move. Erg leuk.