Betrokken

Betrokken

zaterdag 30 juni 2012

Lof voor burgemeester Cornelis bij opening Huis van de Stad

De afgelopen dagen domineerde de stroopwafel onze stad Gouda.
Vrijdag 29 juni werd ons nieuwe Huis van de Stad ("Stroopwafel") geopend en op zaterdag 30 juni waren er talloze stroopwafel activiteiten. Over de activiteiten in een andere blog meer.

Op vrijdag 29 juni was zowel de opening van het Huis van de Stad als ook het afscheid van burgemeester Cornelis. Samen met de Commissaris van de Koningen Jan Franssen opende hij dit fraaie gebouw, waarin nu alle gemeentelijk diensten zijn ondergebracht.

De Commissaris beklemtoonde de regionale taak van Gouda en sprak van een "Huis van de Stad in de regio". Aardig was dat hij nadrukkelijk aangaf dat de media een onjuist beeld hebben neergezet over Gouda en het optreden van onze burgemeester. Hij heeft de goede dingen voor onze stad gedaan en heeft daarvoor enkele jaren geleden ook onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

's-Avonds bij het afscheidsfeest bleek opnieuw dat velen de burgemeester een warm hart toedragen en het moet na alle kritiek van de afgelopen jaren voor hem en zijn vrouw een warm bad zijn geweest.

Hierbij een foto verslag:

Felix Bots (VVD) zingt enthousiast bij Gouda's Liedertafel
Tisina &Wim Cornelis en Jan Franssen
Geschenk van zusterstad Kongsberg (Noorwegen)
Stadsdichteres Clara Smeets
Spectaculaire openingsact
Gouds Kinderkoor van Daniëlle van Laar

Geen opmerkingen: