zaterdag 21 mei 2022

Feest van Goudse giganten


Op 20 mei was de intocht van de Avondvierdaagse in Gouda. De avondvierdaagse is in Gouda een begrip en speciaal in het kader van de viering van Gouda750 was er dit jaar ook de Avondvierdaagse voor volwassenen met een dagelijkse afstand van 10 kilometer.

In het kader van Gouda750 was er op de laatste avond ook een historische optocht, waarbij de Goudse giganten de grote publiekstrekkers waren. 

Het was mede daardoor een echt een feestelijke intocht voor de vele (jonge) lopers. Mooi om te zien was dat niet er niet alleen een specifiek georganiseerde optocht in historische kleding was, maar ook diverse deelnemers aan de avondvierdaagse in historische kleding meeliepen. Voor deze speciale kleding hadden the Melting Shop en de buurthuizen workshops georganiseerd om kleding te maken en, voor wie dat niet wilde, waren bij diezelfde Melting shop ook patronen of complete kostuums te koop. 

We zien wat mij terug op een zeer geslaagde evenement waarin we Gouda opnieuw op een prachtige manier op de kaart hebben gezet.

Hieronder een uitgebreid beeldverslag:









Abdellah Laaguili

Leo Vroman

Coornhert

Graaf Floris V

Erasmus

Jacoba van Beieren




Graaf Floris V werd geveld door wind








Burgemeester Pieter Verhoeve met vrouw en dochter

Historische optocht



































3 opmerkingen:

Bep zei

Wat een mooie foto's, fijn dat je ze met ons hebt gedeeld.

Anoniem zei

Pete Hoekstra naar Gouda. Hij heeft een conservatieve mening, ja. Mag dat?

Anoniem zei

Afgelopen dinsdag was er een interessante avond in de St. Jan over US, met de bekende Pete Hoekstra. Weinig publiciteit van gezien (behalve van de weerbarstige Regenboog Alliantie). Jammer. Het was nl. de moeite echt waard.