woensdag 22 september 2021

Achter de Waag wordt aangepakt!

                                Kijk via deze link: https://vimeo.com/593123622

Achter de Waag is een versteende plek. In het verleden is er wel eens tijdelijk een fietsenstalling geweest. Het wordt nu af en toe deels voor opslag gebruikt en het is vooral een wat verloren plek, terwijl het fraaie locatie in de binnenstad is, zo direct achter de Markt en grenzend aan de Zeugstraat, waar leuke winkels zijn gevestigd en een gracht loopt.


Groener en mooier

De gemeente wil het plein nu groener en mooier maken. Omdat Achter de Waag een belangrijke plek in de stad is, kijken de gemeente verder dan alleen maar ‘vergroenen’. Ze bekijkt ook de randen van het plein. Samen met partners is een visie opgesteld waarin de toekomst van Achter de Waag is beschreven.

Water en groen zijn belangrijk in deze visie. Net als een gezellige uitstraling van het plein. In de visie die de gemeente met partners heeft gemaakt, is rekening gehouden met de verschillende belangen. In deze video wordt de visie uitgelegd.



Vreemde enquête 

Het mooie van deze locatie is dat er een goede mix mogelijk is tussen groen, water en verblijf. Het is daarom jammer dat in de enquete op de website van de gemeente Gouda je een voorkeur moet aangeven, gebaseerd op een keuze tussen groen, water en ruimte voor ontmoeting. Het gaat juist om een goede mix van deze drie en die keuze kan je nu net niet maken...

Daarnaast kan je de enquete (mits je de geschiedenis van je browser wist) meerdere malen invullen. Dus echt een betrouwbare uitslag krijg je niet...


Meer groen in de binnenstad is noodzakelijk. Water verbinden in de binnenstad is een langgekoesterde wens en een gezellig verblijf komt de binnenstad ten goede. Dit kan al door een paar leuke bankjes.

Ik ga ervan uit dat de enquete een handvat is en dat de uitslag niet doorslaggevend zal zijn. En dat er straks een fraaie nieuwe plek in de binnenstad bijkomt met water, groen en ruimte voor ontmoeting!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk een heel mooi initiatief, Theo. Dank daarvoor.

Toch wil graag ook aandacht vragen voor de grote maatschappelijke problemen, Theo, die misschien niet in de eerste plaats gemeentelijke problemen zijn, maar ook hier spelen. Ik noem: drugshandel, et cetera (sorry, mijnheer Suijs).

Onze Koning ziet polarisatie als een probleem. Anderzijds kunnen we ons niet allemaal gaan voegen in politiek-correcte meningen. Scherpe meningen, met de nodige risico 's daarbij, moeten toch echt ook geuit kunnen worden, en maken de discussie vollediger, hoe lastig dat ook kan zijn...

Anoniem zei

Exceptioneel oog voor staatsrecht van dhr Omtzigt https://www.ad.nl/politiek/omtzigt-ontslag-mona-keijzer-door-rutte-in-strijd-met-reglement~af22a3f0/

Anoniem zei

Wie doen er nog meer mee voor de GOUDasfaltloop?

https://indebuurt.nl/gouda/doen/hup-hup-schrijf-je-snel-in-voor-deze-loop~139200/