Betrokken

Betrokken

maandag 2 april 2018

Paasontbijt verbindt mensen!


Op 2 april was voor de 3e keer iedereen welkom bij het Paasontbijt op de Markt in Gouda. Hoewel de gasten pas om 10.30 uur werden verwacht, waren we met meer dan 100 vrijwilligers al om 07.45 uur present in de Burgerhal van het Stadhuis om alles te gaan voorbereiden.
v.l.n.r: Frederiek van Renen (VVD), Rogier Tetteroo (PvdA), Lenny Roelofs (SP), Theo, Rolf van der Mije (GroenLinks)
Voor het eerst waren we ook met een groep vanuit de lokale politiek aanwezig. Gaaf om met elkaar ons in te zetten voor zo'n mooi evenement en het is tevens ook een mooi signaal naar de stad! #verbinding
Irene heet de vrijwilligers welkom en geeft de laatste instructies
Regen

We begonnen de dag met lichte regen maar Irene Klein Haneveld van Bijbelshop Samma, die dit prachtige evenement (samen met anderen) geïnitieerd heeft, besloot dat we het ontbijt toch buiten  zouden gaan houden. Best spannend, want het werd niet echt droog. Maar goed alles werd netjes in gereedheid gebracht en ondanks de regen werd het gezellig druk. De sfeer zat er goed in en de mensen hadden het zichtbaar naar hun zin.
Mooie muziek en goede overdenkingen maakten het programma compleet. 

Burgemeester

Het was mooi dat burgemeester Milo Schoenmaker en de kinderburgemeester Romaissa Magouh met haar kinderwethouders aanwezig waren. Een groep Syrische mensen vond het prachtig om de burgemeester van dichtbij mee te maken en zijn ambtsketen van dichtbij te bewonderen en met hem in gesprek te gaan.  Op zulke momenten geniet ik van de verbinding op zo'n dag.


Kletspotten

Op de tafels stonden kletspotten. In de potten zaten 25 vragen verdeeld over 5 onderwerpen. De potten zijn gemaakt en de vragen zijn bedacht door 100 leerlingen van de Driestar VMB
O. Een hele leuke manier om de andere mensen aan tafel te leren kennen. Want daar het ging het deze dag om: elkaar leren kennen, maakt dat je met elkaar kunt (samen)leven en respect voor elkaar kunt hebben.

Het was weer een geslaagd ontbijt en ofschoon ik het rond 12.30 uur welletjes vond, ging het programma die middag nog volop door. Er waren toen spelletjes voor de kinderen, (kaas)foodtrucks, verhalenvertellers en meer. 
Veel dank aan de initiatiefnemers en tot volgend jaar
Evert Bobeldijk (D66) en Rolf van der Mije (Groenlinks)

Samen met Jacques Rozendaal (SGP) en Evert


Burgemeester, kinderburgemeester en kinderwethouders

Theresia Uittenbroek (Gouda's 50+ Partij) met een toerist

De "droomdominee" had weer prachtige bijdragen
Dominee Johan Selier hield een overdenking 
Iedereen kreeg een tasje met inhoud mee

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een bijzondere gang van zaken Theo. Waarom een college met 2 verliezers? En waarom help je erop aansturen dat alle zittende partijen (minus GoPo) gewoon door mogen besturen? Laten we eerlijk zijn, zo goed was de oude coalitie niet. Was goed in burgers bruuskeren.