Betrokken

Betrokken

zaterdag 7 mei 2016

Goudse Keramiekdagen


Bijna honderd topkeramisten uit binnen- en buitenland namen de markt rondom het Oude Stadhuis in Gouda in bezit tijdens de veertigste editie van de Goudse Keramiek Dagen.
Op 5 en 6 mei toonden zij hun ‘hand made’, uit klei gemaakte kunst en vertellen er met liefde over. Je kwam soms ogen te kort om alles te bekijken en er werd ook flink gekocht. 
Goed om te merken dat dit evenement bij veel mensen in de smaakt valt. Zelf was ik er op donderdag en - mede door het mooie weer - was het er gezellig druk. 
Hieronder een kleine foto impressie:
Erasmus - Dimitrios Xanthopoulos 
Wedstrijd om de hoogste vaas


19 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Theo,

Past helemaal bij de zomerse sfeer waarin we nu zitten. Maar ehm, komende week debatteert de raad over concept overeenkomst AZC?
Waarom komt zoiets naar buiten op het moment dat de halve stad vakantie viert? Debatteren jullie graag voor een lege zaal? Waarom zo weinig tijd om überhaupt die stukken te lezen en beoordelen?

Als trouwe blog lezer had ik hierover ook wel een blog verwacht (met alle waardering en respect hoor, andere raadsleden nemen niet eens de moeite te bloggen en houden het politieke werk lekker incrowd).

Anoniem zei

Heel simpel het interesseert de CU helemaal niets. Kerken worden gesloten in Turkije CU protesteert voor de vorm. AZC in GN wat maakt het uit de Christelijke wereld is toch al lang verloren. We hebben de reizigers nodig zeggen ze dan. Kijk eens naar de werkloosheid onder allochtonen. De CU draait zijn kiezers een Rad voor de ogen!

Anoniem zei

Het Bewonersplatform heeft wellicht goed werk gedaan, maar vertegenwoordigt niet iedereen. Het geluid van de belangenvereniging "Gouda Noord zoals het Hoort", blijft erg belangrijk !! Ik hoop dat de raadsleden en het College zich hier terdege van bewust zijn...

Anoniem zei

De houding van de lokale en nationale politiek zal uiteindelijk leiden tot een enorme vertrouwenscrisis. Kiezers zullen radicaal gaan stemmen om ervoor te zorgen dat ze gehoord worden. Deze kiezers zijn niet extreem maar voelen zich bedrogen!

Anoniem zei

Het zal mij benieuwen welke besluiten (bestuursrechtelijk en civielrechtelijk) het College woensdag gaat nemen en tot welke feitelijke handelingen het zal overgaan.

En... zal de Raad, onze democratisch gekozen volks - vertegenwoordiging, medeverantwoordelijkheid nemen (vraag Jan de Koning)?

Anoniem zei

Het was een avond om niet te vergeten. College zonder contact met de bevolking. Bevolking een van gevoelen in veronachtzaming van deskundig en onafhankelijk onderzoek. *Farce*

Anoniem zei

COA zou eigenaar worden!! Whahaha. Doei vrije markt. Doei senioren. Dag dag.

Anoniem zei

Kiezers gaan straks massaal GVZHH (Gouda Voort Zoals het Hoort) stemmen. Of is het GZZHH (Gouda Zeurt Zoals het Heurt?)

Anoniem zei

@Anoniem, 10/05/2016, 11.25 uur

U kunt het "zeuren" noemen als dromerige vergezichten en vage beloften aan de werkelijkheid worden getoetst, ik noem het "realiteitszin" ! Jothijs van Galen sprak van "eerst zien, dan geloven".

Ik besluit met een opmerking die Reagan eens tegen Gorbatsjov maakte:
"Trust but verify".

Bewoner Gouda Noord

Anoniem zei

De wethouder van GroenLinks, Hilde Niezen, moest constant geslouffeerd worden door aanwezige ambtenaar en negeerde gewoon vragen, kennelijk omdat ze het gewoon niet wist. Wat een gebrek aan competentie.

Met alle respect voor bijdragen van CU, CDA, SP en 50 plus - partijen die de bewoners nog zien staan - het meest interessant waren de bijdragen van insprekende bewoners uit de buurt. Spreekvaardig, betrokken en goed geïnformeerd. Het AD vindt dat blijkbaar ook, want de heer Fundter zijn terecht kritische bijdrage vult het hele coverartikel. No offense dames en heren raadsleden (hoi Johan Weeber, nul vragen stellen is ook een prestatie!), maar met zulke burgers zou ik als politiek maximaal mijn voordeel doen.

Anoniem zei

Ik vergeet Jan de Koning van Gemeentebelangen Gouda (GBG). Zeer terecht merkt hij op dat de raad besluiten moet nemen, geen "wensen en bedenkingen" uiten. Op deze manier zal straks geen enkele partij verantwoordelijkheid nemen, want "het college nam het besluit".
Als het mis gaat, zullen de partijen die voor 500 in een drukke wijk waren niet kunnen wegduiken.

Snap niet waarom de verstandige woorden van GBG genegeerd worden door de rest. Hij gaat er straks met de kiezers van die anderen vandoor.

Anoniem zei

En de architecten van het plan om Gouda Noord weer te laten zweten, Tetteroo en De Laat, schitterden in op hun mobieltje staren resp. afwezig zijn. Terwijl mevrouw Niezen, kennelijk het boegbeeld van GroenLinks, in het nauw kwam temidden van enkele kritische doch heel rustige en afwachtende raadsleden.

Anoniem zei

Ik loop vandaag langs mondzorgpraktijk op de Statensingel. Staat groepje jonge mannelijke asielzoekers. Krijgen ook gratis mondzorg? (Lieten mij nauwelijks langs) Ben blij dat ik niet jong meer ben!

Anoniem zei

Democratie in Gouda:

- geen inhoudelijke debatten AZC/PWA
- geen democratisch raadsbesluit AZC/PWA

Anoniem zei

De historische toespraak als afsluiter van de avond van GBG zou eigenlijk ergens moeten worden afgedrukt. Misschien op de GBG website. Goed voor het historisch geheugen.

Anoniem zei

Whoahaha, historische toespraak van De Muis Die Brult bedoel je. De man snapt echt helemaal niets van het juridisch kader rondom eigendom, bestemming en landelijke regels die hij voortdurend met elkaar verhaspelt en net doet alsof Gouda de machtigste stad van Nederland is. En daarmee omwonenden op het verkeerde been zet. Wat een teleurstelling zou het zijn als deze man wethouder zou zijn en met hangende pootjes moet gaan vertellen dat de feiten toch net even wat anders zijn waardoor ie een groot AZC niet kan tegen houden op deze plek.

Anoniem zei

Uit de toespraak van JdK bleek wat anders. U roept maar wat.

Anoniem zei

U roept zelf maar wat, zodat het in uw straatje past. Volgens mij bent u Jan de Koning zelf, die doet dat namelijk ook voortdurend in de raad.

Anoniem zei

Hi hi. Iemand met ervaring wijsheid en inzicht van losse flodders op een blog betichten. Het moet niet gekker worden!