Betrokken

Betrokken

donderdag 6 oktober 2011

Zwijgen over Gouda


Gouda is niet de Beste Binnenstad 2011- 2013 geworden. Voor velen (inclusief mijzelf) is dat een grote teleurstelling.
Voor mijzelf was gisteren de spanning er al af. Ik hoorde namelijk dat iemand de website http://www.debestebinnenstad.nl/winnaars/winnaars-2009-2011/middelgrote-binnenstad/ had opgezocht en daar de getallen veranderde in 2011-2013. (Waarom komt dit verhaal me zo bekend voor.....)
En wat bleek: er stond keurig dat Hoogeveen de winnaar is. Er is toen gebeld met de organisatie en de informatie is toen onmiddellijk van de website gehaald. Ofschoon ik het toen direct naar buiten had kunnen brengen, heb ik dat niet gedaan. Voornaamste reden is dat ik het niet zelf had geconstateerd en het dus mogelijk niet klopte.

Moeten we nu met elkaar alleen teleurgesteld zijn. Dat lijkt me niet, we zijn de Beste Binnenstad in de Randstad :-) en we mogen trots zijn op de nominatie.
In het persbericht van de gemeente Gouda staat treffend: "De nominatie is een blijvende erkenning voor de inspanningen die Gouda verricht op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid, verblijfsklimaat, vestigingszaken, horeca en samenwerking tussen detailhandel en gemeente. Gouda mag zich door de nominatie één van de beste binnensteden van Nederland noemen."

Laten we nu met elkaar enthousiast aan de slag gaan om deze nominatie verder te benutten en om te zetten in klinkende munt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Theo,

Mensen zijn soms kortzichtig en die strooi je dan zand in de ogen,jij bent klaasvaak niet, maar ik zou je een advies willen geven, wek de indruk ook niet bij onze Goudse bevolking.

Liefst zou ik hebben gelezen dat wij een fijne stad hebben waar criminaliteit enz. zodanig is bestreden dat wij niet meer in de toptien staan.

Groet,
Klaas