Betrokken

Betrokken

vrijdag 19 november 2010

Goudse sterren fonkelen in het stadhuis

Vandaag, een dag voor de Dag van de Rechten van het Kind, heeft burgemeester Cornelis in de Trouwzaal van het stadhuis voor de tweede keer in de Goudse geschiedenis de jeugdlintjes uitgereikt. Dit jaar zijn er vijf jeugdlintjes uitgereikt.
Het jeugdlintje, de Goudse Ster, wordt jaarlijks uitgereikt aan kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving. Er zijn twee categorieën, kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar.

Laura Werger en Hans van den Akker (VVD)

De Goudse Ster is er gekomen naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van Laura Werger (VVD), die aangaf dat ze blij en trots is dat er opnieuw jongeren in het zonnetje worden gezet en het initiatief aanslaat.

De Goudse sterren zijn uitgereikt aan:

Nick Grossat, 11 jaar
Nick is sinds 2006 bijna elke woensdagmiddag te vinden op de Kinderboerderij. Hij helpt met het verzorgen van de dieren, maar met schoonmaakwerk. Om de kinderboerderij open te kunnen houden zijn er vrijwilligers nodig. Nick is een graag geziene vrijwilliger die op zijn manier meehelpt met het open houden van de kinderboerderij

Linde Emmerzaal, 19 jaar
Linde geeft op een deskundige wijze training aan een groep C-junioren bij atletiekvereniging Gouda. Dankzij haar pedagogische en didactisch talent gaat het haar goed af. Zij heeft het in zich om niet alleen atleten goed te begeleiden , maar ook om het vak van trainer aan anderen bij te brengen.

Reinier Bliek, 19 jaar
Reinier traint wekelijks een pupillengroep bij atletiekvereniging Gouda. Hij is een aansprekend voorbeeld door zijn vriendelijke en enthousiaste manier van training geven. Naast het geven van training levert hij jaarlijks een actieve bijdrage aan sportstimulering voor scholieren als zo’n 500 Goudse kinderen van de basisschool kennis komen maken met atletiek als verenigingssport.

Sanne Smid, 21 jaar
Sanne geeft al ruim anderhalf jaar belangeloos een brugklasser een steuntje in de rug bij het schoolwerk. Als persoonlijke mentor helpt ze wekelijks bij het organiseren en plannen van het huiswerk. Ook gaat ze met de ouders mee naar informatieavonden op school. Op deze manier vergroot ze de kans van de burgklasser op een goede schoolloopbaan.

Nadine Chatoui, 22 jaar
Nadine heeft een theatervoorstelling gemaakt die de dialoog over opvoeden in diverse culturen in Nederland op gang brengt. In de voorstelling ‘Echte Bloemen’ spelen moeders uit de wijk Oosterwei van wie hun roots liggen in Ghana, Marokko, Indonesië en Somalië. Voor de tekst interviewde ze vrouwen uit zeer uiteenlopende culturen. Zij verzamelde hun verhalen met als doel een gesprek op gang te brengen en meer vrouwen een stem te geven. De voorstelling is inmiddels niet alleen in Gouda, maar ook in Utrecht en Amsterdam te zien geweest.

Voor het uitreiken memoreerde burgemeester Cornelis in een korte toespraak aan het feit dat er vele jongeren zich op een positieve wijze inzetten voor de Goudse samenleving, al zal je soms door alle mediageweld het tegendeel gaan geloven.
Het glas is halfvol of halfleeg.
Wat hem betreft is het glas halfvol en bij deze jongeren helemaal vol!

Linde, Nadine, Nick, Reinier en Sanne jullie zijn een voorbeeld voor anderen. Bedankt voor jullie positieve inzet voor Gouda en gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!
v.l.n.r.: Linde, Nadine, Nick, Reinier en Sanne


1 opmerking:

Gert zei

Goed initiatief om jeugd naar voren te halen ongeacht hun afkomst