Betrokken

Betrokken

donderdag 12 maart 2009

Record in Gouda

Vanavond hadden we een ultrakorte raadsvergadering van slechts 9 minuten. Volgens mij een record. We hadden nog niet eens koffie gehad toen de voorzitter de laatste klap met zijn hamer gaf. We waren er met elkaar een beetje beduusd van en het was voor onze gasten ook even vreemd.
Is er dan helemaal niets gebeurd. Zeker wel, want we hadden inclusief opening en sluiting toch 13 agendapunten. Maar er waren geen insprekers (Open Podium), er was geen toelichting op artikel 38 vragen nodig en verder hadden we hamerstukken met hier en daar een stemverklaring.
Zelf hebben we een stemverklaring afgelegd bij het agendapunt rond de Regionalisering Brandweer. We hadden inmiddels antwoorden ontvangen op onze (technische) vragen, maar daaruit bleek dat nog niet alles (financieel) duidelijk is. Het proces van regionalisering vraagt echter om voortgang om de gewenste datum van 1 januari 2010 te halen. We hebben daarom ingestemd met het besluit, maar de volgende verklaring daarbij uitgesproken:

"Voorzitter, vorige week hebben wij met elkaar de Regionalisering van de brandweer besproken en onze fractie heeft toen aangegeven dat wij onvoldoende duidelijkheid hebben over de financiële consequenties hiervan. Door de beantwoording van onze technische vragen begrijpen we dat het nog niet mogelijk is om volledig inzage te krijgen in alle kosten. We gaan er echter vanuit dat we alle kosten duidelijk zullen zijn, voordat we in de Gemeenschappelijke regeling stappen en dat het college er alles aan zal doen om de extra kosten zoveel mogelijk te beperken.
We kunnen dus meegaan met het nu voorliggende principebesluit en steunen daarmee de regionalisering van harte."

Geen opmerkingen: