maandag 4 maart 2013

Het is donker in Gouda...


Situatie 1 maart 2013 - 20.00 uur

Onlangs ontving ik een mail van iemand uit Gouda die schreef: "Misschien zou jij in de gemeenteraad aandacht kunnen besteden aan het feit dat de Ridder van Catsweg tussen het Albert Plesmanplein en de kruising bij de Bleulandweg het praktisch zonder openbare verlichting moet doen."

We zijn zelf polshoogte gaan nemen en inderdaad brandt er bijna geen enkele lantaarnpaal waardoor het zelfs behoorlijk gevaarlijk is om daar in het donker te lopen. Een toevallig passerende agent is door ons direct op de onwenselijke situatie geattendeerd.

"We hebben nog nooit een melding gehad"

Een bewoonster aan de Ridder van Catsweg attendeerde mij erop dat er door haar en anderen al meerdere malen contact was opgenomen met het Meldpunt Openbaar Gebied (MOB) maar dat dit tot op heden geen resultaat heeft opgeleverd, terwijl er daar veel ouderen wonen voor wie de situatie gevaarlijk is.

Ze voelde zich zelfs wat geschoffeerd nadat ze had geattendeerd op het feit dat ze al meerdere keren hadden geklaagd, maar de telefoniste meer energie leek te steken in het noteren van NAW-gegevens. De bewoonster kreeg als reactie: "We gaan met u niet in discussie"..... Ook werd gezegd: "We hebben nog nooit een melding gehad." Dit terwijl bij een eerdere melding was opgemerkt: "Uw buurman heeft ook al gebeld."

Daar ik al eens eerder heb aangegeven dat meldingen bij MOB niet altijd adequaat worden afgehandeld, was ik benieuwd of er meldingen bekend waren.
Navraag leert dat er sinds 10 januari (!!) 8 meldingen zijn binnengekomen, waarvan er 2 zijn doorgezet naar projecten en de andere 6 zijn naar City-tec en Openbare Verlichting gestuurd.

Uiterst vreemd dat die meldingen tot op heden nergens toe hebben geleid en de bewoners ook nooit meer een terugkoppeling hebben ontvangen.

In maart 2012 kreeg ik te horen dat het toen gemelde voorval (geen licht in de spoortunnel) ertoe had bijgedragen dat er weer een tandje is bijgezet bij het MOB. 
Het lijkt er echter op dat het blijven volgen van doorgezette meldingen nog altijd niet goed is georganiseerd.

We laten het er niet bij zitten en zullen de wethouder om actie vragen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer een goede actie van de CU, deze luisteren tenminste naar de burgers. Of ze er altijd iets aan kunnen veranderen is een andere. Een poosje terug stond er een stukje in de krant dat de gemeente aandacht vroeg (en gaf) aan onverlichte poorten tussen woningen. De Bewonersvereniging Windrooskwartier-west heeft jaren terug zelf het voortouw genomen en via o.a. het 3 euro budget lampen in de poorten laten aanbrengen.Een bestuurlid heeft dit jaar zelfs alle armaturen vervangen. Dit voorbeeld zouden alle VVE'n moeten volgen.

Cees

Anoniem zei

Nadere aanvulling: in eerste instantie was er één lantaarnpaal bij ons uit en dat hebben we gemeld.
Vervolgens ging die weer branden, maar de andere lichten gingen toen uit. Die situatie geldt nog steeds.

Anoniem zei

De laatste twee jaren is de service via meldpunt sterk achteruitgegaan. Bezuingingen. De baliemedewerkster moet ook meldingen in ontvangst nemen en heeft niet altijd tijd voor haar klanten met het argument dat zij alleen voor de notering is. Aan wie de klacht moeet worden doorgegeven zegt men niet of weet men niet. 'Ik zal het doorgeven'
Ben van Bommel