Betrokken

Betrokken

dinsdag 1 juni 2010

Actie voor Kamerzetel krijgt aandacht in vakpers


“Grote maatschappelijke veranderingen bereik je niet ineens, maar stap voor stap.” Dat heeft twintig jaar politieke ervaring geleerd aan Theo Krins, regiomanager bij Legal & General én ChristenUnie-kandidaat voor de Tweede Kamer.

Als de 45-jarige Krins volgende week wordt verkozen, is dat bijzonder. Hij is dan sinds tussenpersoon Jos van Rey de eerste financiële dienstverlener uit de assurantie branche in de Tweede Kamer (Ton Elias tellen we even niet mee, die werkte weliswaar bij Aegon maar als woordvoerder).

Krins, die na een start in de bancaire sector in 1997 overstapte naar de assurantie sector en sinds 2005 werkt bij Legal & General (en daar onder meer betrokken was bij de recente introductie van een bancaire productlijn), heeft als speerpunten financiën en veiligheid. Op financieel gebied wil hij zijn ruime ervaring in de financiële branche inzetten voor het herstel van het vertrouwen tussen de politiek en de financiële sector door het initiëren van een dialoog. “Het vertrouwen is weg, wat heeft geleid tot allerlei wet- en regelgeving. Het vertrouwen is echter nodig voor een gezonde financiële sector en het effectief kunnen aanpakken van de huidige economische crisis.”

Krins was in zijn politieke loopbaan onder meer landelijk voorzitter van de jongerenorganisatie van de RPF (voorloper van de ChristenUnie). “Het is ons toen gelukt jongeren in de politiek zichtbaarder te maken.” Ook op lokaal niveau, als gemeenteraadslid (momenteel in Gouda), heeft Krins veranderingen weten te bereiken. Écht grote veranderingen, zo is een van zijn belangrijkste politieke lessen, ontstaan echter niet ineens maar geleidelijk.

Voor Krins wordt 9 juni een spannende dag. Hij staat achttiende op de ChristenUnie-lijst, wat betekent dat hij het waarschijnlijk moet hebben van voorkeurstemmen. Zelf is hij optimistisch. “Ik voer veel campagne in mijn netwerk, waarbij ik gebruik maak van moderne media, zoals LinkedIn, Twitter en Hyves. Ik heb ook een eigen website. Ik ga er gewoon keihard voor.”

1 opmerking:

Ben van Bommel zei

Hou vol Theo, in de peilingen saat de CU op 7.
Ben van Bommel