Betrokken

Betrokken

zaterdag 12 juni 2010

Gouda zet zich in voor Elmina


Marianka Peters en wethouder Kastelein doen de aftrap


Vandaag is het niet alleen een prachtige dag, maar er vindt ook een mooi evenement plaats bij Jodan Boys: het benefietvoetbaltoernooi Ghana - Gouda. Marianka Peters, voorzitter van de Stichting Elmina Projecten, heeft samen met haar man voor de tweede keer dit toernooi georganiseerd. De opbrengst van dit toernooi komt ten goede aan de voetballers in het Ghanese Elmina.Het mooie van dit toernooi is, dat alle Goudse voetbalverenigingen meewerken en ook de bekende KNVB scheidsrechter Kevin Blom met een aantal collega's belangeloos meewerkt.

Sinds 2004 heeft Gouda een projectband met Elmina, waarbij de samenwerking zich vooral richt op de afvalproblematiek in deze stad met 35.000 inwoners.

De stedenbanden zijn nogal eens onderwerp van discussie in de Goudse raad en daarbuiten; er wordt zelfs gesproken van "snoepreisjes".

Ook tijdens het bespreken van de bezuinigingen voor de komende jaren zal ongetwijfeld dit onderwerp wel weer ter sprake komen. Aan de ene kant is dat goed, we moeten kritisch zijn over het nut en noodzaak van die stedenbanden.


Ten aanzien van in ieder geval Elmina heb ik de indruk dat deze stedenband veel Gouwenaars op een positieve wijze betrokken laat zijn op een stad in ontwikkeling en dat het een verkeerd signaal is om deze stedenband te verbreken.

Verder is het ook van belang om te weten dat Ghana een politiek stabiel en democratisch georganiseerd land is, waarmee Nederland al 300 jaar diplomatieke banden heeft.


Scheidsrechter Kevin Blom

Vandaag geniet ik in ieder geval van dit initiatief en de kinderen in Elmina zullen blij zijn met de opbrengst, want het geeft weer extra kleur aan hun bestaan.

Geen opmerkingen: