Betrokken

Betrokken

donderdag 1 april 2010

Hondenpoep stevig aangepakt


Sinds enige tijd geldt er in de APV (mede door de inzet van de ChristenUnie) de verplichting om een opruimmiddel bij je te hebben als je de hond uitlaat en word je geacht de poep op te ruimen. De overlast houdt echter nog altijd aan en daarom heeft Stadstoezicht drastische maatregelen genomen. De Goudse Post was als eerste hierover geïnformeerd en ik put daarom mede uit hun bijdrage.

Afdeling stadstoezicht gaat vrijwilligers inzetten als hondencontroleurs en die gaan nu verscherpt toezicht houden. Zij hebben een cursus gevolgd bij een bekende hondenspecialist om de meest voorkomende hondenrassen te leren kennen. In Gouda zijn ruim 78 rassen vertegenwoordigd. Goudse Post meldt verder: "In deze bijzondere opleiding is ook extra aandacht besteed aan de ontlasting van de viervoeters. De controleurs kunnen aan de uiterlijke kenmerken daarvan waarnemen wat voor soort hond zijn behoefte heeft achtergelaten en door hun baasje dus niet is opgeruimd.".

Wat niet in de Goudse Post wordt vermeld is dat ze ook gereedschap bij zich hebben om een DNA monster van de poep te kunnen nemen om die dan te "matchen" met de DNA van de hond. Vanaf vandaag krijgen alle hondenbezitters namelijk een oproep om bij de dierenarts een DNA monster te laten nemen van hun hond. De gegevens worden vervolgens opgeslagen in een databank, zodat op een effectieve wijze de overlast van hondenpoep kan worden aangepakt.

De gemeente streeft ernaar om in 2010 dit probleem definitief te hebben opgelost.


Voor meer informatie verwijs ik u graag naar het artikel in de Goudse Post (pag. 12). U leest daar ook hoe u zich kunt opgeven als vrijwilliger.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

1 april?!

Gert zei

Het idee is niet nieuw: http://www.depers.nl/opmerkelijk/289218/Parlementarieumlr-wil-DNA-tests-tegen-hondenpoep.html

maar wel prijzig.

Ik zou het fijn vinden als iig de parken tot no-go-area voor honden worden aangemerkt. Een mooi park als het Houtmansplantsoen is niet als park te gebruiken omdat je in de stank van hondenpoep zit/loopt of erger nog erin zit of staat.

W. Kolkman zei

Hondepoep en aanpakken
Interessante combinatie / woorspeling, zeker op 1 april.
Dus nu eindelijk geen zijden maar plastic handschoenen hoop ik....

Arjen zei

Theofilus,

Hij is weer leuk, maar volgend jaar zal je een dergelijk bericht iets meer moeten VERpakken voor het beste resultaat. . . . . Wat voor dag was het vandaag ook al weer ?

Ben van Bommel zei

Ik neem een staaltje van eigen DNA mee, want hoe langer baas en hond bijeen zijn hoe meer zij op elkaar gaan lijken.
Ben van Bommel