Betrokken

Betrokken

maandag 29 maart 2010

Jij + Ik = Wij


Vorige week waren er weer de “traditionele” ontmoetingsmaaltijden in Gouda in het kader van de Anti-Racisme Dag op 21 maart.

De organisatie van deze maaltijden is in handen van Stichting 21 Maart Gouda.
Vooroordelen, discriminatie en racisme lijken nog steeds meer toe dan af te nemen. Door het elkaar ontmoeten en leren kennen kunnen we een stap in de goede richting zetten en tot meer onderling begrip komen. Voorgaande jaren hebben tussen de 350 (in 2007 en 2008) en 475 (in 2009) mensen deelgenomen aan de maaltijden.

Zelf ben ik ook steeds van de partij geweest en vond het iedere keer een geslaagde bijeenkomst.


Op een laken kon je een tekst kwijt wat met "ontmoeting" te maken heeft

Dit jaar ontmoette ik mensen van Promen (SW-bedrijf (Sociale Werkvoorziening) dat werk organiseert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) en SIOM. SIOM helpt in Gouda mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om (weer) aan het werk te komen. SIOM biedt zeer diverse scholing en doet dat op een zodanige manier dat er ook werkelijk succes wordt geboekt.
Nadat Mohammed Mohandis (raadslid PvdA) een korte toespraak had gehouden over ontmoeting en wat het betekent om politiek actief te zijn, stond er een fantastisch buffet voor ons klaar. Er waren gerechten uit o.a. Nederlandse Antillen en Burundi voor ons klaar. Aan iedereen was gedacht en daarom was al het vlees halal. Ook de toetjes waren erg goed.

Tijdens de avond had ik boeiende gesprekken over een trajecte dat Promen heeft om mensen binnen één jaar naar een betaalde baan te begeleiden. Dat lukt (lang) niet iedereen duurzaam en sommigen komen zelfs voortdurend terug in dit traject. Hier ligt nog duidelijk een aandachtspunt zo kreeg ik mee.


Een leuke muziekband met wel erg stevige muziek vormde het slotstuk van een geslaagde avond.

Foto's: Astrid den Haan

Geen opmerkingen: