Betrokken

Betrokken

vrijdag 12 maart 2010

Eensgezind aan de slag!Nadat we deze week afscheid hadden genomen van de vertrekkende raadsleden, was donderdag 11 maart de installatie van de nieuwe raad in Gouda.
We waren benieuwd waar we ditmaal als fractie zouden worden geplaatst in de zaal, waar de tafels zijn in een hoefijzer vorm zijn geplaatst. We zitten nu behoorlijk vooraan links en dat is een prima plek. Je hebt er een mooi overzicht over alle raadsleden en dat is prettig bij een debat.

Het was behoorlijk druk met familie en vrienden in de zaal en dat geeft toch altijd weer een feestelijke stemming.

Voordat de installatie begon hield burgemeester Cornelis een betoog over samenwerking en eensgezind aan de slag gaan.
We hebben in Gouda voor het eerst 12 partijen in de raad en dan is ook goede communicatie belangrijk. Dat is meer dan twitteren en een webloggen volgens de burgemeester en daarin heeft hij gelijk.

De komende raadsperiode zal het vooral gaan om bezuinigingen en besluitvorming daarover. Er zullen pijnlijke besluiten moeten worden genomen en dat vraagt om gezamenlijk optreden en we zullen daarbij onze rol als vertegenwoordiger van de burgers goed moeten verstaan.
Enerzijds zitten we namens de burgers in de raad, maar het betekent ook dat we bereid moeten zijn om eenmaal genomen besluiten te willen verantwoorden aan die burgers.


Uit de speech van JFK 20 januari 1961:
ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.Naast financiën zal ik me de komende tijd ook weer intensief blijven richten op veiligheid. Er zijn al heel wat stappen gemaakt op dit terrein, maar het kan absoluut nog beter.

De beëdiging zelf verliep voor mij even als bij een verrassing, aangezien de burgemeester eerst iedereen noemde die de eed wilde afleggen, maar daarbij niet de fractie grootte als uitgangspunt nam. Voor ik het wist werd mijn naam al genoemd en enigszins overrompeld heb ik de zin "zo waarlijk helpe mij God almachtig" toch duidelijk mogen uitspreken en was het weer raadslid zijn een feit.De voltallige raad van Gouda


De inwendige mens werd niet vergeten
Corsendonk bier, het beste bier dat ik ken


We buigen beleefd naar elkaar

1 opmerking:

Arjen zei

Hoi Theo,

Inderdaad het beste bier in haar soort (met een afdronk dat smaakt naar meer) voor een raadslid dat ook de komende periode ongetwijfeld weer vaak betrokken,toegewijd en gedegen in positieve zin van zich zal laten horen.

Theo POSITIEF ! Nogmaals veel succes.

See You
Arjen