Betrokken

Betrokken

donderdag 4 maart 2010

Bedankt!


Tjonge, wat een inspannende dag was het gisteren. Ik was hoofd van het stembureau in de Agnietenkapel en het liep de hele dag storm. Uiteindelijk hebben 1970 mensen daar hun stem uitgebracht en waren we het drukste stembureau.
Na 21.00 uur moesten we stemmen tellen en dat was zo'n omvangrijke klus dat we pas om 1.00 uur klaar waren en ik alle uitslagen in Gouda en daarbuiten heb moeten missen en (helaas) ook niet naar de verkiezingsavond ben geweest.

Gelukkig vernam ik, middels een telefoontje naar iemand, wat de tussenstand was, zodat ik al snel wist dat de ChristenUnie waarschijnlijk haar drie zetels zou behouden.

Tegelijk realiseerde ik me dat mijn eigen plek bepaald nog niet zeker was, aangezien mijn gewaardeerde collega Gerard Schotanus (op de 4e plek) altijd veel voorkeursstemmen krijgt.

Vanmorgen rond 12.00 uur kreeg ik van de griffie het "verlossende" telefoontje, dat ik was verkozen op basis van het feit dat ik meer stemmen had gehaald dan Gerard en zelfs "op eigen kracht" (boven de drempel van 25% van de kiesdeler) een zetel had bemachtigd met 281 stemmen.

Ik was enorm verrast en ook heel dankbaar dat zoveel mensen in Gouda op mij hadden gestemd. Ook Anke Huisman en Gerard hadden veel voorkeurstemmen (324 resp. 216). Voor Gerard vind ik het jammer dat hij nu niet direct is verkozen, we hadden graag met ons vieren van start gegaan. Hij kan binnenkort alsnog aanschuiven als Harro Janssen hopelijk weer verder mag gaan als wethouder.
Maar goed, daarvoor moeten we de college onderhandelingen afwachten.

Ik wil u die op de ChristenUnie en in het bijzonder op mij heeft gestemd, bedanken voor uw steun en ik zal me de komende raadsperiode opnieuw inzetten voor onze mooie stad, in de wetenschap dat ik deel mag uitmaken van een fijne en hardwerkende fractie.

Vanavond hadden we een gezellig samenzijn bij Gouwestad TV om de verkiezingen af te sluiten en te peilen hoe het nu verder zal gaan in Gouda. Er werden wonden gelikt en feestjes gevierd.

De vaste columniste Lia Thorborg had een erg leuke column, waarvan ik met haar toestemming een klein stukje citeer:

"Tsjonge, de Goudse kiezer heeft wel met hagel geschoten, gisteren.
Maar wat jammer, dat hij alleen maar een hokje hoefde te kleuren en er niet achter heeft mogen vermelden, waarom hij die partij zijn stem gaf. Dat zou de analyse achteraf een stuk makkelijker maken (..)
Er nemen straks twaalf partijen plaats op de Goudse Babbelbankjes.
Er komt een bont college van minstens vijf kleuren.
De provocerendste verkiezingsslogans zullen weer tot compromissen moeten worden afgezwakt.
Kom maar snel van die verkiezingswolk af, damens en heren politici.
Het wordt hard aanpoten. Om althans de kostbaarste stukjes van onze dromen waar te maken."

De komende weken zal er hard gewerkt worden aan een nieuw college en ik wens iedereen die daarbij betrokken is, veel wijsheid toe!(Webpolicitus 2010? Ik had u nog niets bericht over de uitslag van deze verkiezing. Ondanks de vele steunbetuigingen heb ik deze verkiezing niet gewonnen. Het was een eer om genomineerd te zijn en de reacties van u waren soms hartverwarmend. Dank daarvoor!)

7 opmerkingen:

Marianka Peters zei

Proficiat Theo!

Arie zei

Theo,
Een felicitatie is op z'n plaats voor het behaalde resultaat van de Christenunie.
Veel wijsheid en zegen toegebeden voor de komende periode.

Arie Davidse

Debora Krins zei

Bijzonder dat u herkozen bent!
leiding?
In ieder geval gefeliciteerd ermee!

Arjan Zwaan zei

Gefeliciteerd!!
Mooi resultaat. Reden om dankbaar voor te zijn.
Arjan

fred de wit (sgp/gouda) zei

Beste Theo

Met jou hoop ik van ganser harte dat Gerard en Harro met Gods hulp terugkomen op de plek die ze verdienen...

Fred de Wit (SGP/Gouda)

J.Krins zei

Beste Theo,

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat en vertrouwen van je achterban. Gods zegen gewenst voor de komende periode.

Je oom,Johan

Anoniem zei

Mooie indruk Theo van de verkiezingen in Gouda.

Gefeliciteerd! Veel vreugde toegewenst in het vak dat je lief is!