Betrokken

Betrokken

woensdag 21 april 2010

College akkoord in Gouda

Gouda wordt de komende vier jaar bestuurd door een college van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Dat zijn de onderhandelaars van deze partijen maandagavond 19 april overeen gekomen. Ook zijn de onderhandelaars het eens geworden over een coalitieakkoord op hoofdlijnen.

Tot 19 april waren zes partijen bij de onderhandelingen betrokken. Op die maandag hebben de onderhandelaars van de ChristenUnie – de partij met het minst aantal stemmen van de zes collegekandidaten – aan de formateur laten weten verdere deelname aan de coalitiebesprekingen niet meer zinvol te vinden.
Hoewel de ChristenUnie veel van haar standpunten in het concept-onderhandelaarsakkoord kon terugvinden hechtte de partij aan het leveren van een wethouder voor de komende collegeperiode. Het gezamenlijk uitgangspunt om het college te laten bestaan uit maximaal vijf wethouders, belette die mogelijkheid.

Formateur Marion Suijker (PvdA): “We gaan zware tijden tegemoet. We zullen stevig moeten bezuinigen vanwege de recessie. Ik ben dan ook verheugd dat we tot een coalitie zijn gekomen met een breed draagvlak. Met respect voor het standpunt van de ChristenUnie is het spijtig dat de partij zich niet aansluit bij de coalitie en het daarbij behorende akkoord waarin zij veel van haar standpunten kan terugvinden.

Op donderdagochtend 22 april om 09.00 uur vindt in het Goudse stadhuis een bijeenkomst plaats over het nieuwe coalitieakkoord. Dan worden ook de kandidaat-wethouders gepresenteerd met de bijbehorende portefeuilles. Naar verwachting worden de wethouders dinsdag 27 april benoemd door de gemeenteraad.

Tekst afkomstig uit persbericht gemeente Gouda

4 opmerkingen:

GJG zei

Misschien wel zo goed voor de samenwerking met de SGP!
En niet vergeten dat je niet in het college hoeft te zitten om een constructieve en relevante bijdrage te leveren bij het zoeken naar het goede voor de stad Gouda.
Gods zegen in en voor de komende periode.
GJG

Arjen zei

Ook in de oppositie kan je een constructieve bijdrage voor Gouda leveren vanuit de basis: "Gij geheel anders . . . . "

Gods onmisbare zegen toegewenst.

Jan H zei

Hoewel nu anders gelopen wens ik de CU veel inzet toe en Gods Zegen.
Vanuit de Bijbelse boodschap handelen en constructief samenwerken met de SGP. Jammer dat de CU en SGP niet samen in de vrekiezingen optrekken. Zelfs een lijstbinding van reststemmen was er niet.
Want dan waren er wel stemmen genoeg.
Shalom JH

bertwiltink zei

Een poosje in de wachtkamer van de macht werkt louterend voor de partij. Mooie tijd om na te denken of het echt nodig is dat we drie aparte christelijke partijen hebben. Als ze één lijst hadden, was het misschien de grootste geweest of hadden we in elk geval een wethouder kunnen leveren.
Ook goed om na te denken waarom rechts zoveel stemmen krijgt in onze stad. Laten christelijke partijen toch iets liggen??
In elk geval, macht of geen macht: op elke plek kun je je roeping vervullen. Veel zegen daarbij!
Bert Wiltink