Betrokken

Betrokken

woensdag 7 oktober 2009

"Roermond vreest tweede Gouda"


Het is weer zover: ergens in Nederland, ditmaal in Roermond, zijn er problemen met Marokaanse raddraaiers en gelijk wordt - in de Telegraaf - weer de vergelijking met Gouda gemaakt.
In Roermond schijnen deze jongeren een wijk te teisteren en politie en justitie vragen inmiddels het publiek om hulp om een einde te maken aan de terreur.

De Telegraaf schrijft: "Afgelopen jaar kwam Gouda op negatieve wijze in het nieuws, toen zelfs een buslijn tijdelijk werd opgeheven na problemen met reljongeren... ..."Het is vijf voor twaalf", zegt VVD-raadslid Bert Achten. "We zijn de grip op het publieke domein aan het verliezen (...), . We stevenen hier af op een nieuw Gouda." (...)
De vergelijking met Gouda dringt zich op omdat een groep Marokkaanse relschoppers vorig jaar in de wijk Oosterwei straffeloos vernielingen kon aanrichten en medeburgers terroriseerde. De politie was er alle gezag kwijtgeraakt."

Diepe zucht.....de werkelijkheid in Gouda wordt wel heel erg geweld aangedaan. Natuurlijk ging in Gouda niet alles zoals we dat met elkaar wilden, maar dat de politie en de lokale overheid alle gezag kwijt was, is volstrekte nonsens en er was ook geen sprake van terroriseren. Het tijdelijk opheffen van de buslijn had daarnaast niet zozeer met reljongeren te maken, maar met een vervelend steekincident!
Overlast was en is er wel, maar daar wordt met veel energie door politie, justitie, gemeente, hulpverlening, wijkteams enz. aan gewerkt en we maken duidelijke stappen.

Misschien is het nuttig als Roermond eens in Gouda komt kijken hoe wij hier met elkaar de problemen aanpakken en als een van weinige gemeenten in Nederland het veiligheidsbeleid vorm geven met duidelijk meetbare doelstellingen! Wellicht kunnen wij overigens van hen ook wat opsteken!

We zullen er blijkbaar ermee moeten leven dat op dit moment Gouda nogal eens wordt genoemd als voorbeeld waar het mis is gegaan, maar het doet geen recht aan wat de werkelijke situatie is en wat er allemaal - onder regie van de gemeente - gebeurt.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/5011094/__Roermond_vreest_tweede_Gouda__.html?p=1,1

2 opmerkingen:

Ben zei

Plaag die Roermonders nou niet met allerlei mooie verhalen. In Gouda zijn we met (veel) vallen en soms een beetje opstaan bezig met dit gebed zonder eind.
Ben van Bommel

Theo Krins zei

Hoi Ben, ik wil Roermond zeker niet plagen, maar vooral aandacht vragen voor een juister beeld over Gouda en wat we hier aan het doen zijn. We zijn niet beter dan zij, maar we kunnen wel van elkaar leren.
Laten we hier en in Roermond hard aan de slag blijven om de hardnekkige overlast aan te pakken.