Betrokken

Betrokken

zaterdag 11 april 2009

Piet van der Sluijs wethouder in Utrecht


Het Utrechtse college van Burgemeester en Wethouders is weer compleet. Op 10 april werd bekend wie de drie vrijgekomen plekken gaan opvullen.

Voor de ChristenUnie is dat Piet van der Sluijs. Hij neemt het stokje over van Tymon de Weger die vorige maand struikelde over het dossier luchtkwaliteit. Piete van der Sluijs was eerder wethouder in onze stad Gouda. In Utrecht gaat hij zich onder andere richten op Welzijn.

Na een langdurig debat tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 maart jl. over de procedure rond het Actieplan Luchtkwaliteit Utrecht (ALU) diende Leefbaar Utrecht een motie van wantrouwen in tegen wethouder De Weger. In de motie werd uitgesproken dat door meerdere schendingen van de vertrouwensbasis tussen de wethouder en de raad in de afgelopen periode er geen vruchtbare samenwerking meer mogelijk was. De motie werd aangenomen; hierop diende de wethouder zijn ontslag in.

Piet van der Sluijs presenteert zijn portefeuille:
http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/1dcbc562.mp3

Voor de VVD neemt Floris de Gelder de portefeuilles Economische Zaken en Cultuur op zich.
VVD-fractievoorzitter De Bondt wordt de tweede VVD-wethouder, zij gaat zich bezighouden met bereikbaarheid en verkeer.

Speerpunten voor het nieuwe college zijn onder meer een lagere belastingen, bestrijding van armoede, meer sport en een harde aanpak van krakers. Ook zijn er maatregelen genomen om de economische crisis het hoofd te kunnen bieden.

Verder staan de zogenaamde 'knips' weer ter discussie. Die beoogde wegafsluitingen moesten autoverkeer via de ring van één deel van de stad naar een ander leiden. Het aantal koopzondagen blijft voorlopig ongemoeid.

De wethouders moeten nog officieel benoemd worden door de gemeenteraad. Dat gebeurt naar verwachting volgende week donderdag.

Piet alvast van harte gefeliciteerd met de voorgenomen benoeming. Fantastisch dat je tot aan de verkiezingen in 2010 deze mooie baan in de 4e stad van Nederland mag gaan vervullen.

Geen opmerkingen: