Betrokken

Betrokken

dinsdag 14 oktober 2008

Gouda gaat nóg harder werken aan veiligheid

Vandaag is Gouda weer in het nieuws over Oosterwei. Nu gelukkig niet vanwege relschoppers, maar omdat Burgemeester Cornelis een plan van aanpak voor deze wijk heeft gepresenteerd.
De gemeente heeft, samen met de politie, buurtbewoners én de Marokkaanse gemeenschap hard gewerkt om de buurt veiliger te krijgen, maar de problemen zijn nog niet opgelost, vandaar dit plan.

Eigenlijk is er sprake van een nieuw probleem: jonge jochies die sinds de zomer de buurt terroriseren.

Het is een goede zaak dat er nu een plan van aanpak ligt die de hele problematiek in Oosterwei beschrijft en voorziet van concrete actiepunten.
Het is een ambitieus plan, maar noodzakelijk. Deze wijk moet een veilige en prettig leefbare wijk worden en dan is het goed om alles uit de kast te halen.

Het gaat wel flink geld kosten en we hebben dus het Rijk hard nodig. Ik ben reuze benieuwd of ze jaarlijks 2,5 miljoen voor een periode van 4 jaar beschikbaar wil stellen. Maar goed, de Kamer heeft destijds een grote broek aangetrokken tijdens het Kamerdebat over onze wijk. Het leek wel of we een nationaal probleem zijn. Dat irriteerde mij behoorlijk, vooral omdat er erg ongenuanceerd en met gebrek aan feitenkennis werd gedebatteerd. Aan de andere kant, laat de Kamer zich nu dan maar hard maken voor dit plan van aanpak. Laat ze dan daarbij niet zo ongenuanceerd redeneren als het journaal, waarin werd gezegd dat er 10 miljoen euro nodig is voor 20 gezinnen. Het plan is veel meer omvattend.
Meer details staan op:
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/84867

Als Raad zullen we binnen afzienbare tijd met elkaar spreken over dit plan en dan zal blijken of het plan integraal door haar wordt gedragen. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!

Geen opmerkingen: