Betrokken

Betrokken

dinsdag 14 oktober 2008

Verkeer in Gouda Centrum: doorstromen, opstropen of aanpakken
De laatste tijd is er veel discussie over verkeersoverlast in het centrum van Gouda. Bewoners aan de Kattensingel klagen al lange tijd over het veel te hard rijden over deze singel en een eindje verderop heeft de omgeving van de Kuiperstraat veel overlast van sluipverkeer. Wellicht dat daar straks nog klachten rond de Noothoven van Goorstraat bijkomen als het 2e parkeerdek bij de Schouwburg gereed is, om nog niet te spreken over het extra verkeer als Spoorzone Zuid klaar is.

Regelmatig word ik benaderd om iets aan al die verkeersdrukte te doen vanuit de gemeenteraad, maar ik vind het een ontzettend lastig probleem. Aan de ene kant baal ik van de drukte en overlast in bijvoorbeeld de Kuiperstraat, dat nu typisch een straat is die je alleen voor wat lokaal verkeer moet gebruiken, maar nu een "ideale" sluiproute is, maar aan de andere kant zit het centrum vooral in de spits compleet verstopt. Hoe meer we de auto's gaan "pesten" door afsluitingen of verkeersbeperkende maatregelen (Kattensingel) hoe meer problemen we kunnen verwachten.
Waarom maken we niet gewoon een mooie parkeerfaciliteit aan de rand van de stad en gaan daarmee het probleem in de kern te lijf. Het centrum moet echt minder druk gaan worden en een pendelbus moet toch haalbaar zijn.

Geen opmerkingen: