Betrokken

Betrokken

vrijdag 3 oktober 2008

AD MediaCafé: Connexxion de grote afwezige

Gisteren in Stadscafé Restaurant De Zalm kwamen zo'n 100 mensen om te praten en te discussieren over Oosterwei. Opvallend was het dat er maar weinig Marrokanen aanwezig waren en dat er daardoor vooral over de Marokkanen werd gesproken. Vreemd ook dat niemand van Connexxion aanwezig was, een gemiste kans!


Er werden wel een aantal opvallende uitspraken gedaan:
"Oosterwei is één van de mooiste wijken van Gouda" (bewoner van de wijk)
"We hebben goede hoop dat het goed gaat komen rond het aanhouden van de dader van de steekpartij" (politie)
"Gouda is de meest criminele stad van de middelgrote steden"
"We moeten niet de stad in de tering praten, maar de focus richten op de raddraaiers (Mohammed Mohandis, raadslid PvdA)
"Waar zijn de Marokkaanse moeders?"(Laura Werger, fractievoorzitter VVD)

Er ontstond zelden een serieuze discussie. Eenmaal ontstond er een wat felle woordenwisseling, toen een Marokkaanse jongen klaagde dat hij wordt gediscrimineerd bij het zoeken van een baan, hij had wel een tas vol brieven. Enkele aanwezigen vonden dat hij teveel de slachtoffer rol zocht en riepen hem op om er gewoon voor te blijven gaan. Bleek het opeens niet over hemzelf te gaan, maar over iemand anders...

Het was jammer dat er maar heel weinig inbreng was over de toekomst van de wijk en over een andere aanpak. Missschien is dat echter ook niet zo vreemd, omdat meermalen uit de beantwoording van burgemeester Cornelis bleek dat er al heel veel wordt gedaan.

Een novum was dat de burgemeester zich gaat inzetten voor een Veiligheidshuis in Oosterwei, waarin alle organisaties die bezig zijn met jongeren en veiligheid worden geclusterd. Het lijkt dus een beetje op een Centrum voor Jeugd en Gezin, maar dan anders.

Al met al was het een tamme avond met een kabbelend verloop. Misschien gaf Ben van Bommel, voorzitter van wijkteam Korte Akkeren wel een goede impressie halverwege de avond:"Ik hoor vanavond weer precies hetzelfde als enkele jaren geleden, tot ziens, ik ga een biertje halen."

1 opmerking:

Anoniem zei

Is het niet verstandiger om te beginnen met deze mensen Nederlanders van Marokkaanse afkomst te gaan noemen?
Je oom Johan.