Betrokken

Betrokken

zaterdag 15 november 2014

Feestelijke intocht Sinterklaas in Gouda

Zestig aanhoudingen verricht

Op 15 november was het dan eindelijk zover. Na maandenlange voorbereid was de landelijke intocht van Sinterklaas in Gouda dan echt een feit. Helaas is het een sombere en regenachtige dag, maar het mag de pret niet drukken. Er zijn vele duizenden mensen naar de binnenstad van Gouda gekomen om een glimp van Sinterklaas op te vangen en te genieten van het programma op deze dag.

Protest

Alles verliep nagenoeg vlekkeloos, behalve op de Markt. Een protestactie tegen Zwarte Piet leverde trek en duwwerk op en zorgde even voor een wat grimmige sfeer. Volgens nieuwsberichten zijn er 60 aanhoudingen verricht. Ook waren enkelen van plan tomaten te gaan gooien, maar door handig ingrijpen van omstanders die kinderen bij deze groep lieten staan, gebeurde er verder niets.

Geslaagd

Gouda kan terugzien op een geslaagde intocht van Sinterklaas al zullen de verschillende kleuren van de pieten nog wel wat discussie opleveren. 
Gouda is na vandaag in ieder geval weer wat bekender geworden en dat is een goede zaak met het oog op de doelstelling om jaarlijks 1 miljoen bezoekers naar onze stad te halen!

Foto impressie


Zwaaien maar....Muziek pieten

Kado pieten

Lekker op schouders van papa

Daar is Sinterklaas dan...

Sinterklaas komt toch niet uit Frankrijk?Vrolijke boel

Demonstratie
Opstootje rond deomstrie


Interviews

De pers was goed vertegenwoordigdSinterklaas met de burgemeester op het schavot

Deze "Sinterklaas" deelde bloemen uit
Bijbelshop Samma zag er weer geweldig uit!


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed zo Gouda, gewoon zwarte pieten. Laat ons niet verlagen door een minderheid, een stem is prima, maar de meerderheid dwingen?
Niet eens gewoon weg gaan! Straks mag een kindje in de kribbe niet meer. We zijn een beetje ons eigen kwijt.

Anoniem zei

Eens, ga gewoon terug als je je zelf niet kunt vinden in onze gedoog samenleving. Wel genieten van onze rechten en uitbetalingen. Wie gaat de piet processen allemaal betalen? Wij dus als samenleving!!

Anoniem zei

Toch vreemd die christenen. Wel overtuigd zijn van het feit, dat zij het bij het rechte eind hebben en dit vervolgens eeuwenlang op de samenleving drukken en nog steeds nadrukkelijk in Gouda.
En daarnaast zich persoonlijk aangevallen voelen als het niemendalletje van de "zwarte Piet" hun eigen leefsfeer raakt.

Anoniem zei

Ach jee, wordt het geloof er weer ingeworpen... Oja haha tuurlijk. Ik geloof ook in sinterklaas, maar ben geen christen. En heel veel met mij die van dit kinderfeest genieten hebben weinig met Christus, maar wel met Sinterklaas.

Henk zei

Voor de televisie was het één groot feest. Veel complimenten voor iedereen, ook voor burgemeester, leuke man.

Anoniem zei

Ik heb vandaag de natste intocht sinds mijn 40 jarig lid zijn van Gouda's Harmonie de Pionier.
Wat een eer om in zo'n optocht mee te mogen lopen met landelijke bekendheid, stralende kindergezichtjes ook stralende zwarte kindergezichtjes en ouders die daar hun eigen kindzijn weer in mee beleefden.
We staan op de kaart positief vind ik met promilage notoire verziekers van onze samenleving ten spijt.
Geen publisiteit en gewoon oppakken de ""kinderen van slaven en hun meelopers" dan is de lol er binnen twee jaar af en zoeken ze iets anders om hun frustraties bot te vieren.

Trouwens je bent snel met je foto's en verhaal.
Anoniem reageerde op de christenen???De man weet waarschijnlijk niet dat het feest van sinterklaas niets met christendom te maken heeft en wordt heden ten dage ook niet zo ervaren door de Nederlandse bevolking, maar is ook een van de notoiren denk ik, verzuurd over vast meer dingen, het zij zo laat hem in zijn waarde ook hij mag zijn woord toch doen?

Klaas

Anoniem zei

Mooie foto's Theo en een mooi verslag van het Sinterklaas feest
En feest was het voor de kinderen!
Complimenten voor onze burgemeester en alle organisatoren Goed gedaan
We kunnen trots op Gouda zijn!

En tegen 90 personen die ook op de markt waren en steeds achteruit willen fietsen zou ik willen zeggen:
Het verleden ligt in de toekomst!!

Ineke van Beijnum zei

Zwarte Pieten zijn in mijn ogen de helden van het huidige Sinterklaasfeest, geen knechten of slaven, maar hoofdrolspelers. De ruim 200 in Gouda hebben in elk geval hun rol met verve gespeeld, ben zeer trots!