Betrokken

Betrokken

maandag 26 september 2011

Huis van de StadOnlangs hebben we met de gemeenteraad een excursie gehad naar het Huis van de Stad. De buitenzijde heeft al duidelijk vorm gekregen, maar aan de binnenkant moet nog veel gebeuren. Toch was het leuk om een vast een beeld te krijgen hoe het wordt en ik zie er naar uit om daar vanaf juni 2012 te mogen gaan vergaderen.
Ik ben met name onder de indruk van de entree die heel ruimtelijk is en je kunt vanaf beneden de halfronde achterzijde van de raadzaal zien. Echt heel fraai!

U had wellicht i.p.v. nieuws over het Huis van de Stad iets over het huis van de burgemeester in Ghana op deze blog verwacht. Daarvoor zult u echter nog even geduld moeten hebben tot na de raadsbehandeling a.s. woensdag.


Hieronder een foto impressie van het Huis van de Stad:


De stroopwafelstructuur is goed zichtbaar

De entree

Achterzijde raadzaal

Als herinnering ook zelf even op de foto

Entree van bovenaf

Willem Verwoerd (Trots) "achter de tralies"

Prachtige architectuur


"onbekende bezoeker"

Enorme pilaren aan voorzijde

Leuk uitzicht op Spoorzone

Liftkoker


Mooi uitzicht op de St.-Janskerk en Gouwekerk1 opmerking:

JanPieter Janse zei

Beste Theo,

Nog geen reactie in je blog over de eerste reacties van de kant van een inwoner van de stad in de dagbladen inzake het verwerven van strategische grond,het laten bouwen van een huis en het rapport dat daarover moest verschijnen aan de raad.Nog geen woord, behalve na woensdag Raadsdag 2809 over het rapport, de effecten van de inhoud op het vertrouwen dat een burgemeester moet hebben.Jammer, wel over het te grote stadhuis en welhaast euforische berichten over dit zogenaamde huis(marketing van het stadskantoor)van de Stad.Wrang wel een beetje, juist zo,n blog over een bouwwerk op die plaats en met grote gevolgen voor de stad en dit zijn niet alleen maar gunstige gevolgen, terwijl de inhoud van het KPMG rapport, over de bouw van een ander huis in een andere stad, door een ""bouwburgemeester met vertrekplannen""circuleert en het rapport gelezen hebbend, nauwelijks andere conclusies mogelijk maakt, dat het goed is dat daar in Ghana een huis gebouwd is.Op een strategische waardevolle plek.De huidige burgemeester kan snel verhuizen.Zonder dak komt hij dus niet te zitten.Een andere burgemeester, wellicht minder belast met arrogante bijverschijnselen, zoals eens te meer bleek uit de primaire reacties van deze burgemeester in de dagbladen, kan dan Onderdak komen in het huis van de stad(kleine letters).
Ik wens je en de CU in het bijzonder een goed, zeer inhoudsvol echt debat in de raad toe.Debat met de burgers,kiezers en bedrijven toe aan de hand van het voor mij"'ontluisterende KPMG rapport,de onderzoeksopdracht, bevindingen en de conclusies.
De raad hoort NU eens te meer laten zien, waar de volle politieke verantwoordelijkheid en controle en verantwoording ligt.
Met vriendelijke groet,
JanPieter Janse
Uithuizen(was Gouda).