Betrokken

Betrokken

zaterdag 19 september 2009

Extreem rechts scoort niet in Gouda


Vanavond was dan eindelijk de met nogal wat ophef aangekondigde “stadswandeling”. Het burgerinitiatief Gouda’s Glorie organiseerde deze avond. Men gaf aan wel een paar honderd mensen te verwachten. Er werd zelfs rekening gehouden met een tegendemonstratie. Uit veiligheidsredenen werd de route verlegd en was er veel politie op de been.

Gelukkig laten de Gouwenaren zich niet gek maken en hebben ze geen behoefte aan een ongenuanceerde benadering van Gouda’s Glorie. Resultaat was dat er niet meer dan 40 wandelaars waren, van wie er volgens diverse waarnemers niet meer dan twee uit Gouda kwamen.
Eén van de voormannen van Gouda’s Glorie hield een voorspelbaar verhaal over de veiligheidssituatie in Gouda en wat daar allemaal aan mis is in zijn ogen en hoe fout de burgemeester wel is, maar gaf daarbij blijk totaal niet op de hoogte te zijn van wat er werkelijk allemaal in Gouda gebeurt op het gebied van veiligheid en hij kwam ook niet met constructieve ideeën.

Burgemeester Cornelis zei terecht vanmorgen op Radio 1:"We werken keihard aan de veiligheid in Gouda. We hebben ook reeks van maatregelen genomen. Ik hoor van meneer Visser (Peter Visser is de hoofdorganisator, tk) geen constructieve voorstellen. Trouwens, wel fijn dat mensen van buiten Gouda zich ook om de stad bekommeren.”
De plaatselijke correspondent in Gouda van het Reformatorisch Dagblad meldt dat volgens medeorganisator Folrens van der Kooij, hij was ook betrokken bij eerdere demonstraties in Maastricht en Tilburg, er zo weinig deelnemers waren, omdat veel mensen bang waren mee te lopen vanwege de van tevoren geuite bedreigingen. „We zijn nogal in een kwaad daglicht gezet, mede door de gemeente Gouda. Ik ben lid van de rechts radicale vereniging Voorpost, daar kom ik rond voor uit, maar vele anderen van de organisatie van Gouda’s Glorie niet.”
Opvallend was echter dat na afloop van de wandeltocht op Klein Amerika driftig krantjes van Voorpost werden uitgedeeld…
Al met al heeft de wandeltocht niet veel meer dan een kleine rimpeling in de vijver van onze veelkleurige stad veroorzaakt en ben ik blij dat we in Gouda met elkaar ons inzetten voor een veilig en prettig leefbare stad. Een stad waar met elkaar trots op zijn.

1 opmerking:

mirjam zei

Wij wonen in de binnenstad en wisten wel dat er een demonstratie over veiligheid was, maar niet precies wie het organiseerden. Ze liepen ook bij ons door de straat. Er waren zo weinig demonstranten dat het meer leek op een politieoptocht!