Betrokken

Betrokken

woensdag 28 januari 2009

Raad zakt voor examen

Vandaag hadden we een zeer korte raadsvergadering, van 20.00 - 20.25 uur, waarbij we twee nieuwe burgerraadsleden mochten verwelkomen, Kees Verdouw (SGP) en Rob Schröder (Groen Links). Voor Fred de Wit (SGP) is dit een welkome ondersteuning, waarbij het prettig zal zijn dat Kees al een periode als raadslid actief is geweest.

We hadden echter voor de vergadering een wat hilarisch moment met elkaar, aangezien we weer eens een poging met elkaar deden om het electronisch stemmen onder de knie te krijgen. Onze voorzitter (burgemeester Cornelis) heeft het niet zo op met dit middel, maar we gingen het toch maar proberen, waarbij de griffier vooraf helder aan de voorzitter uitlegde hoe het allemaal moest. Volgens de voorzitter moesten we het zien als een intelligentie test....Het aanmelden (knopje 1) ging al bij de eerste poging mis, waarbij we moesten stemmen over "Heeft u zin in koffie?". Tweede poging dan maar "Gaan we hier mee door tot half negen?" Een grote meerderheid is voor, maar nog steeds heeft niet iedereen een stem uitgebracht. Het is echt simpel: je meld je aan (knopje 1) en dan stem je tegen (knopje 2) of voor (knopje 4). De senioren onder ons (Gouda's 50+ Partij) vonden het maar ingewikkeld, kregen extra steun en de volgende vraag van de voorzitter werd: "Moet Cees (50+ Partij) een rondje geven?" Weer niet allemaal gestemd. Het wil echt niet lukken deze avond. Er kwamen grappige reacties, zo beweerde een raadslid van de PvdA toch echt vóór te hebben gestemd en Pierre Mehlkopf gaf vol overgave aan vóór te hebben gestemd en knopje twee (dus tegen...) daarvoor had ingedrukt.....
Dan maar de volgende stelling: "Gaat ook Pierre een rondje geven?". De griffier gaf nog even een hulpmiddel mee: knopje twee, met de "t" van tegen en knopje vier met de "v" van voor. Bijna ging het nu goed, maar helaas had één raadslid van de PvdA niet gestemd.

De voorzitter besloot maar te gaan stoppen en de volgende raadsvergadering nog één poging te wagen en als het weer niet lukt gaan we voortaan maar weer met handopsteken stemmen. En dat in dit digitale tijdperk. Iedereen moet nu maar thuis goed gaan oefenen, want we moeten natuurlijk wel met onze tijd mee.

De uitslagen kunnen dan in de nabije toekomst prachtig op internet worden geraadpleegd via
http://www.watstemtmijnraad.nl/raadsstukken/raadsstuk/10287.
Laat dat een extra stimulans zijn om onze laatste kans foutloos te laten verlopen!

1 opmerking:

Gert zei

Wel een treurige constatering als je er over nadenkt.