Betrokken

Betrokken

zaterdag 10 januari 2009

Nieuwjaarsrecepties en ijspret


Deze week zijn de activiteiten voor de raadsleden weer begonnen, al beperken die zich vooral tot nieuwjaarsrecepties.

De eerste was de nieuwjaarsreceptie van de SGP. Het was daar een gezellig samenzijn en goed om met elkaar het nieuwe jaar te beginnen. Marco Kastelein hield een interessant verhaal over de ontwikkelingen rond de Spoorzone en er werd door de aanwezigen een aantal kritische opmerkingen gemaakt. Men maakt zich vooral zorgen over het toenemende verkeer, namelijk dat rond de spoortunnel het verkeer nu al vaak vaststaat. Marco gaf wat nadere toelichting en gaf als hint om volgend jaar de wethouder die over het verkeer gaat uit te nodigen. Harro Janssen kan zich vast gaan voorbereiden.

Afgelopen vrijdag was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gouda. Het was er enorm druk en het was leuk om te zien dat diverse scholen zich enorm hebben ingezet, door middel van allerlei activiteiten, om deze bijeenkomst tot een succes te maken. GSG Leo Vroman had bijvoorbeeld het ludieke project “Adopteer een Geit in Oeganda”. Ik (en anderen) besloot een geit te adopteren, maar moest nog een naam verzinnen. Toen maar een leerlinge van Leo Vroman gevraagd hoe ze heet en vervolgens heb ik de geit naar haar vernoemd. Zal de geit dit ooit te weten komen?

Er werd er op diverse plekken muziek gemaakt, van heel klassiek tot stevige rap. Ook werden zelf gemaakte hapjes uitgedeeld door scholieren, verzorgden ze de drankjes enz. Ik mocht nog samen met een aantal raadsleden in debat met scholieren van verschillende scholen en het viel op dat sommige jongeren al stevig kunnen debatteren. Dat geeft hoop voor de toekomst van de Goudse politiek.
De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een activiteit op de IJsbaan. Een muziekbandje probeerde daarvoor de gasten uit het stadhuis mee te krijgen, maar dat lukte niet echt. Er liepen nauwelijks mensen achter hun aan, de gezelligheid binnen beviel blijkbaar beter. De muzikanten gingen daarop maar snel een gelegenheid in om zelf wat te gaan drinken.
Al met al was het een leuke bijeenkomst, waarop ik weer veel bekende en minder bekende Gouwenaars heb mogen ontmoeten.Zaterdag was het prachtig weer en ik heb heerlijk met mijn vrouw en kinderen - en zeer vele anderen - geschaatst op de Reeuwijkse Plassen. Wat een geweldige ervaring was dat. Ik had nog nooit op de plassen geschaatst. Ook de natuur was geweldig. Hierbij nog een kleine foto impressie:

3 opmerkingen:

pieterx25 zei

Theo,

Wat een mooie foto's toch weer!

Gr Pieter

Anoniem zei

Ha Theo!
(deze keer maar ff een officiele aanhef :P)

Heb egt niet alle weblogs gelezen, maar deze is wel egt leuk!
Super foto`s zeg!
Alst weer gaat vriezen kom ik bij jullie op de plassen schaatsen! Wij kunnen zo weinig op de singel bij ons achter...

Groetjes Rianne

tikno zei

Nice photograph