Betrokken

Betrokken

dinsdag 16 december 2008

Gouda bij Kaarslicht 2008

Vanavond was het voor de 53e keer Gouda bij Kaarslicht en opnieuw heeft onze Noorse zusterstad Kongsberg een prachtige kerstboom geschonken. Als raadslid mocht ik pal onder het bordes staan, zodat ik goed zicht had op de burgemeester en op de boom. We hadden vandaag als speciale gast Desirée Coumans die een prima stem heeft en een mooi lied over Gouda zong dat misschien nog wel eens een concurrent kan gaan worden van ons "volkslied" Hart van Gouda. Michel Klijmij (GL) vindt ons huidige volkslied overigens helemaal niets.

Lees maar op: http://michel.klijmij.net/2007/11/03/onze-mooie-stad-gouda/.

Wellicht iets voor een poll...

Maar goed terug naar de avond zelf. Ik vind het toch wel wat hebben om met elkaar kerstliederen te zingen en de burgemeester het kerstevangelie te horen voorlezen. Menig predikant zou dromen van zo'n grote menigte onder zijn gehoor. Hopelijk is het ook tot de mensen doorgedrongen wat de betekenis van het verhaal is...
Verrassend was de aanblik van de kerstboom met de nieuwe LED-lampjes. Het geeft een heel wit licht wat wel een fel contrast oplevert met het zachte licht van kaarsen. Zal wel een kwestie van wennen zijn en het kost in ieder geval veel minder stroom en dat doet me als ChristenUnie vertegenwoordiger natuurlijk goed.
Na de bijeenkomst bij het stadhuis heb ik nog even genoten van de muziek in de St.-Janskerk. Vooral het kinderkoor o.l.v. Danielle van Laar klonk fantastisch. Heel zuiver gezongen. Wel een contrast met de muziek van een christelijke rapper net buiten de kerk. Opnieuw een bewijs dat over muzieksmaak niet valt te twisten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gouda bij Kaarslicht zegt het al, Led verlichting kan dat nooit evenaren.
Kleur van licht doet wat met je gevoel, het kan je warmte geven en helaas, is LED verlichting van deze tijd , kil, koel en zakelijk en of je dan een fijn gevoel krijgt omdat het wat goedkoper in verbruik is, daar blijven de meningen over verdeeld.
Led verlichting er is wat aan te doen ,door de kille led kleur te vervangen in een warme led kleur.
Maar het gevoel van warm gloeilampen(kaars)licht is nooit te vervangen.
En nu maar blijven hopen dat het traditie getrouwe warme kerstgevoel door een kille verlichte boom niet verdwijnt en het mooie warme stadhuis zijn uitstraling ten opzichte van de kerstboom blijft behouden.

Fijne verlichte Kerstdagen en een warm 2009.

Ria Jansen GBG
Lichtadviseuze

fred de wit (SGP / Gouda) zei

Beste Theo

Van mij mag het kerstevangelie volgende keer wat nadrukkelijker voorgelezen worden door de burgemeester die n u een eigentijdse samenvatting gaf...........

Fred de Wit ( SGP / Gouda)