woensdag 27 augustus 2014

Uitpuilende containers als visite kaartje van Gouda Havenstad


Gouda is trots op haar imago van Gouda Havenstad en doet er - terecht - van alles aan om de mogelijkheden van water in en rond Gouda goed op de kaart te zetten.
Daarbij willen we natuurlijk ook graag dat er meer watertoeristen naar Gouda komen en het liefst dat ze dan ook enkele dagen hier verblijven.

Het is dan wel belangrijk dat we beschikken over goede faciliteiten, zoals goed onderhouden steigers en voldoende mogelijkheden om het afval kwijt te kunnen, om te voorkomen dat het een vuilnisbelt wordt.

Gammel en smerig

Bij het Regentesseplantsoen zijn de steigers hier en daar behoorlijk gammel en het is maar goed dat de landelijke intocht van Sinterklaas in november niet daar plaats vindt...
Daarnaast is er ook een probleem met het afval. De booteigenaren kunnen hun afval onvoldoende kwijt met als gevolg dat de groencontainers voor restafval wordt gebruikt, de containers dikwijls uitpuilen en het er regelmatig een zooitje is. 
Niet bepaald een uitstraling die past bij het gewenste imago...

Er zullen dus extra containers moeten worden geplaatst of de bestaande containers zullen in het zomerseizoen vaker moeten worden geleegd.

Bewonersinitiatief

Dit item kan mooi worden meegenomen door de Bewonersgroep Singelpark Regentes, die de hele groenstrook willen aanpakken en streven naar een park langs de singel.
Het is in potentie een fraai stukje groen tussen de Kleiwegbrug en het Bolwerk, maar er moet nog wel het nodige gebeuren. Als de gemeente en de bewoners met elkaar de handen ineen slaan moet dat tot iets moois kunnen leiden en dan is het gelijk een fraai visitekaartje voor de watertoeristen.


7 opmerkingen:

Carla Yvonne Noomen zei

langs de Turfsingel staan ook dit soort containers, de bedoeling wordt duidelijk weergegeven met een bordje, ze zijn bedoeld voor watertoeristen. hier trekt niemand zich van aan, de hele wijk dumpt daar zijn huisvuil en andere zaken zoals oude koelkasten bedden e.d.
In Groningen hebben ze speciale pasje s die je bij de havenmeester kan halen.
(niet dat dat hier zou helpen, ook als de containers leeg zijn gooit men de vuilniszakken er gewoon naast). de buitenkant van de containers is ook erg vuil wordt zelden schoongespoten.

De balende booteigenaar zei

De ellende begint natuurlijk al wanneer men als passant met zijn boot Gouda wil aandoen .
De kwaliteit /inzet/ service van sommige sluisen(wachters) is tenenkrommend.
Maar aangezien we met het Gouderakse Sluisje onze eigen Noord-zuidlijn hebben waar miljoenen in verdwenen zijn zal het wel een drama blijven .

Anoniem zei

Las het ook in het nieuws. Goed punt maar ik vind het wel merkwaardig dat het weer erg groot in het ad terechtkomt. Nog even en ik ga bijna denken dat het een één tweetje is tussen Krins en dhr. Witte van het AD :)

Theo Krins zei

Wees gerust, dat is niet het geval "Anoniem".
In het AD is het ook wat beperkter weergegeven.

Ik heb geen klacht over parkje (kop in het AD), maar ik vraag aandacht voor de situatie rond de steigers en de containers.

Ria Jansen zei

Theo uit vergroot of niet, het gebeurd en op het Regentesseplantsoen dumpen bewoners van bovenwoningen hun zak vuil ook lekker in die vuilcontainertjes die voor de pleziervaart zijn bestemd.
Ja dat vult gauw natuurlijk.
Een aantal jaren geleden is er door een groep mensen ook aktie gevoerd mede inverband met hondenpoep, het lijkt of het Regentesseplantsoen is ingekakt en nu alleen de camperplaatsen Klein Amerika in beeld is.
Je heb gelijk en het gebeurd echt dat de troep van afval rondslingert.
Natuurlijk zijn er mensen uit de omgeving die het tegendeel beweren en hun ogen sluiten.
Met vakantietijd is het het ergst, maar dan is het ook drukker en de bewoners uit de omgeving die beweren dat het meevalt waren in de vakantietijd op vakantie en hebben het niet kunnen constateren.
De omgeving Regentesseplantsoen is voor de bezoekende pleziervaart geen visitekaartje voor Gouda.

Theo Krins zei

Dank Ria, het valt blijkbaar niet mee om te accepteren dat iemand anders, een politicus nota bene, constateert dat er troep ligt in de straat waar (oud-)politici wonen :-)

Rob Schröder zei

Goed wanneer Raadsleden de openbare ruimte bewaken! Maar rommel en hondenpoep is m.i. niet het grootste probleem. Met oog op watertoerisme is het slechte onderhoud van steigers en oevers urgenter, volgens mij. En wat vind je van ontbrekende voorzieningen voor boten, zoals een WC en douche? Vanwege leefbaarheid in brede zin hebben bewoners gewezen op de sluipende verommeling van het groen, dat potentieel een aantrekkelijk wandelgebied is. Als actieve bewoners zetten we ons in voor een mooier Regentes als Singelpark. Samen met Cyclus gaan we dit najaar allerlei kleine rommel opruimen en het plantsoen mooier maken. We praten nu met bewoners en gemeente over onze visie op het toevoegen van mooie elementen, zoals een doorgaand wandelpad.