Betrokken

Betrokken

zaterdag 22 maart 2014

Onvrede door Cyclus
Deze week heeft Cyclus brieven rondgestuurd waarin ze melding maakt van aanpassing van het schema voor het ophalen van huishoudelijk restafval en GFT.
De wijzigingen zijn altijd weer even wennen, maar Cyclus zal ongetwijfeld goede redenen hebben om dit schema aan te passen.


Binnenstad

Voor de binnenstad is echter de aanpassing minder gelukkig. De vuilnis wordt daar nu op maandag rond 7.30 uur opgehaald en dat is voor de winkeliers natuurlijk een heel onhandige tijd.
De kans is groot dat de vuilnis nu op zaterdag al wordt buiten gezet en het is dan wachten op troep op straat door baldadige jeugd. Ook kan het op warme dagen behoorlijk gaan stinken.

De winkeliers van het Tiendekwartier zijn inmiddels een actie richting Cyclus opgestart en het is te hopen dat Cyclus deze aanpassing ongedaan gaat maken, want op een aanblik op huishoudelijk afval op zondag en mogelijk troep in de binnenstad zit niemand te wachten. 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch een verantwoordelijkheid van ook de CU welke akkoord is gegaan met geregelde zaken. Waarom ineens onvrede uiten naar cyclus? is toch al jaren zo. Geef nu zelf eens een voorbeeld. Makkelijk wijzen naar anderen.

Theo Krins zei

Hoezo wijzen? Cyclus heeft schema nu opeens aangepast en hier waarschijnlijk niet goed opgelet. Als ze het schema aanpassen is het probleem opgelost.

Hans Suijs zei

Goede actie Theo,
Check ook even of men in het Huis van de stad op de hoogte was.
Toeristen komen ook steeds vaker op zondag en dan mag het geen smeerboel worden. Succes
Hans Suijs

Marcel van den Tooren zei

Hogere school politiek, jongens.

Dit is de route op weg naar een verplichte zondagsopening van de winkels in de binnenstad. Alle winkels op zondag open. Na sluitingstijd de zakken op straat. Geen vuiltje aan de lucht.

De overwinning van D66 laat zich snel gelden.

:-)

Gerard Overkamp zei

Theo, weer een goede en adequate reactie. Ik bedacht mij wel dat bewoners dan de vuilinszakken al de avond (dus zondagavond)daarvoor buiten gaan zetten. Wat de winkels betreft was het kwartje nog niet gevallen.

Ik vind de maandagavond en de dinsdagavond nog steeds een geschikt moment omdat de vuiliszakken dan heel kort op straat staan. Ik kan mij voorstellen dat met de ingebruikname van de vuilcontainers het ophalen op een ander tijdstip gaat plaatsvinden maar de keuze voor de maandagochtend is heel ongelukkig. Beter is om alleen de dinsdagavond te hanteren. Volgens mij moet dat kunnen.