Betrokken

Betrokken

donderdag 13 maart 2014

Cheese Experience Center in GoudaDeze week was er een debat bij Gouda Wereldwijd en daar heb ik namens de ChristenUnie het idee gelanceerd om een Cheese Experience Center te gaan realiseren om Gouda zo stevig op de (inter)nationale kaart te zetten. Ook wordt hiermee het streven naar 1 miljoen unieke bezoekers per jaar een stevige impuls gegeven.


Wereldberoemd
Gouda is door onze kaas internationaal een wereldberoemd merk en na Amsterdam is Gouda de meest bekende stad in het buitenland.
In bijna ieder land is "Gouda Cheese" bekend en als je vertelt dat je uit Gouda komt wordt al snel de koppeling gelegd met kaas.
Veel buitenlanders komen naar Gouda juist vanwege onze kaas en dan is het goed om naast onze wekelijkse kaasmarkt in voorjaar en zomer veel meer een totaal beleving rond kaas te realiseren. In zo’n Experience Center kunnen de bezoekers kennis maken met de geur en smaak van kaas, kaas maken, allerlei achtergronden over kaas zien, etc. etc. Uiteraard moet daarbij ook  ruimte zijn om meer over Gouda te promoten, zoals de Waag, Stadhuis en St.-Janskerk.
Combinatie tickets
Belangrijk is dat de toeristen via combinatie tickets worden gestimuleerd om meer van Gouda te gaan zien en ervaren, zodat ook de middenstand profiteert van dit Center.

Financiën
Financieel heeft de gemeente Gouda nu geen ruimte voor een dergelijk initiatief, dus het zal gesponsord moeten worden door bedrijven en wellicht via crowdfunding. Ook loont het de moeite om na te gaan of (Europese) subsidie hiervoor te verkrijgen is in het kader van bevorderen van toerisme.
In ieder geval is het een idee dat naar mijn mening nadere uitwerking verdient in het nieuw te vormen college.

1 opmerking:

Wilhelm Kolkman zei

Zeer herkkenbaar verhaal eb gOed plan om van de naam en stad Gouda te profiteren, voor burgers en toeristen!
laten we hopen dat dit porject van de grond komt, en dat de gemeente Gouda er ook geld voor beschikbaar stelt. de rekeing bij bedrijven en burgers neer leggen vindt ik een beetje te gemakkelijk. dat lijkt mij een prima investering, en zal dus zijn geld dubbelendwars verdienen.

Succes!