Betrokken

Betrokken

donderdag 20 maart 2014

Dankbaar en blij!

IEDEREEN DIE OP DE CHRISTENUNIE HEEFT GESTEMD: BEDANKT !!

Wat een ongelooflijke verkiezingsavond in Gouda op 19 maart! 


Geanimeerd gesprek met de grote winnaar Daphne Bergman (D66)
foto: Pim Mul

Het was erg druk in het Huis van de Stad

Na een intensieve campagne en 4 jaar hard werken als fractie werden we blij verrast met een winst van één zetel en mogen we zo goed als zeker - officiële uitslag is vrijdag - met 4 raadsleden verder.
Vooraf hadden we met elkaar besproken dat we dankbaar zouden zijn om weer met 3 mensen in de raad verder te mogen gaan, aangezien de 3e zetel een restzetel was. Maar u heeft ons blij verrast!

Samen met Marco Kastelein en Huibert van Rossum (CDA) volg ik gespannen de uitslagen
foto: Pim Mul

Tusssenstand (10 stembureaus)

Toen we bij de eerste tussenuitslag om 22.50 (10 stembureaus bekend) op 4 zetels stonden kon ik dat nauwelijks bevatten.
Bij de top 5 werden (forse) verliezen gemeld en daardoor begon het wel te kriebelen, want die zetels moesten toch ergens heen en het was een ongelooflijk moment toen werd gemeld dat we op 4 zetels stonden.
De burgemeester meldt steeds de tussenstanden
Tussenstand (20 stembureaus)

Bij de 2e tussenstand (20 stembureaus geteld) stonden we weer op 3 zetels met 8,64% van de stemmen. Het zou dus nog spannend worden of we die 4e zetel zouden krijgen. Wel was al duidelijk dat we waarschijnlijk de grootste christelijke fractie gingen worden.
Alle lijsttrekkers bij elkaar voor RTV Gouwestad
Einduitslag

Uiteindelijk kwam om 23.55 uur de (voorlopige) einduitslag en hebben we onze 4e (rest)zetel (9,01%) toch binnen. Op basis van het aantal zetels zijn we de 4e partij van Gouda geworden.
We kunnen het met elkaar nog maar nauwelijks bevatten en de reacties waren direct hartverwarmend. We zijn blij dat onze inzet van de afgelopen jaren en het enthousiasme van het nieuwe team niet onopgemerkt is gebleven en dat heel wat mensen hebben aangegeven op de ChristenUnie te hebben gestemd vanwege onze inzet voor de stad.
Korte analyse

Als ik kijk naar de winst van de ChristenUnie, SGP (van 1 naar 2) en D66 (van 3 naar 6!) concludeer ik dat positieve, inhoudelijke politiek heeft gewonnen en dat is winst voor de stad! Bij D66 speelt daarnaast ook mee dat zij voor veel kiezers een goed alternatief zijn voor PvdA en VVD. Ook het thema "sociaal" is van belang geweest en dat heeft m.i. mede geleid tot de winst voor de SP.

Partij voor de Dieren is landelijk al langer een aansprekende partij en nu mogen ze ook in Gouda gaan laten zien wat ze concreet kunnen toevoegen voor mensen en dier.
Voor de PvdA en VVD waren de druiven erg zuur (beiden 2 zetels verlies), waarbij het verlies mede zal zijn veroorzaakt door de landelijke neergaande lijn van deze kabinetspartijen.

Terug naar de kiezers: de afgelopen tijd hoorden we steeds vaker dat de inwoners in Gouda behoefte hebben aan politici die zichtbaar en merkbaar de handen uit de mouwen steken en zich inzetten voor een positief imago van onze mooie stad en oog hebben voor wat er speelt en daar ook wat aan doen.
Aan de ChristenUnie (en andere partijen die zijn gekozen) de taak om hier de komende tijd opnieuw concreet invulling aan te geven. Gouda is het waard, want we zijn een prachtige stad!

Nogmaals dank voor uw steun en vertrouwen!!
19 opmerkingen:

m gorissen zei

Super gefeliciteerd allemaal.
De goede campagne heeft zijn vruchten afgeworpen.
Marcel Gorissen

blindganger zei

Van harte gefeliciteerd! En fantastische uitdaging voor de boeg en probeer de komende vier jaar even duidelijk (en) zichtbaar te blijven als de afgelopen jaren. You can do it!

H. te G. zei

Mooie uitslag. Gefeliciteerd!

Raymond zei

Gefeliciteerd met de zetel winst!

Marco de Groot zei

Theo, gefeliciteerd met het prachtige resultaat!

Groet, Marco

Wil Wolswijk zei

Gefeliciteerd met de zetel winst.En bedankt voor je luisterend oor

Anoniem zei

Chistenunie en SGP van harte gefeliciteerd met jullie samen opgaan in de verkiezing en de winst voor beiden.
Gaan we elkaar nu ook helpen en niet meer uitsluiten vanwege voorgaand misser vanwege het vrouwen dillema?
De christelijke kiezer wil naar mijn mening geen CDA maar CU/SGP.
Buit dat uit!
Klaas

Henk zei

Gefeliciteerd

Ansgar Bosman zei

Van harte gefeliciteerd! Mooie uitslag, en dan ook nog eens niet ten koste van CDA en SGP. Een hele goede start van weer een nieuwe raadsperiode.

T. te G. zei

Van harte gefeliciteerd! Al je inspanningen zijn geweldig beloond!

Joke Baas zei

Geweldig!Jullie hebben een duidelijk signaal afgegeven.
Joke Baas

Anoniem zei

Gefeliciteerd ChristenUnie
Afgelopen periode hebben jullie een goed en stabiel beleid gevoerd en dat is nu beloont met een vierde zetel Een mooi resultaat!

Henk zei

Gefeliciteerd met de goede uitslag!

Groet, Henk

Theo zei

Een mooi resultaat, van harte gefeliciteerd!
Veel succes en wijsheid toegewenst tijdens de komende raadsperiode.

Groeten,
Theo M

Ton zei

Theo van harte gefeliciteerd met de zetelwinst.
Ik geloof in je succes!

Hans zei

Wij zijn ook blij en we tekenen nog maar weer vier jaar bij voor een integrere vertegenwoordiging in onze gemeenteraad. Met dank voor de
afgelopen vier jaar.

Rob zei

Proficiat Theo, 4 zetels prachtig!

Theo Krins zei

Dank voor alle felicitaties en warme woorden!

Anoniem zei

Beste Theo

Van harte gefeliciteerd met jullie geweldige stembusuitslag!
Deskundigheid en constructieve insteek is door veel Goudse kiezers beloond!Bovenal Gods zegen voor jullie gehele fraktie toegwenst!

Fred de Wit (SGP/Gouda)