Betrokken

Betrokken

zaterdag 8 februari 2014

Heerlen wijst Gouda de weg...Onlangs schreef ik op mijn blog dat er in Gouda gratis WiFi komt, maar dat ik niet overtuigd ben dat we voor de beste oplossing gaan. Inmiddels is wel duidelijk dat we een gouden kans hebben laten liggen.

Bullseye WiFi was namelijk bereid om in Gouda gratis een een snel breedband internet via WiFi uit te rollen, maar Gouda koos voor andere, minder geavanceerde - en niet gratis - oplossing.

Onderstaand nieuws had voor Gouda kunnen gelden, maar nu is Heerlen de "gelukkige gemeente" en binnenkort zullen nog diverse (grote) gemeenten gaan volgen.
Ik zal in ieder geval de ontwikkelingen in Gouda kritisch gaan volgen, want vanuit de ambitie om naar 1 miljoen bezoekers per jaar te gaan en aansprekende evenementen naar Gouda te halen is het belangrijk dat er ook een goede, geavanceerde gratis WiFi faciliteit is.

Heerlen


In 2010 was Heerlen een van de eerste steden in Nederland met gratis WiFi, Heerlen Live genoemd. Dagelijks maken ruim 2.500 mensen gebruik van dat netwerk. Nu de ontwikkelingen op de markt elkaar in rap tempo opvolgen en de kosten te hoog zijn, heeft gemeente Heerlen besloten op zoek te gaan naar een nieuwe exploitant. Bullseye WiFi uit Tiel neemt het netwerk voor een symbolische bedrag over en bouwt het netwerk op termijn om tot het snelste WiFi op de markt. Gemeente Heerlen stelt hiervoor de noodzakelijke infrastructuur zoals opstelpunten ter beschikking, maar draagt niet langer financieel bij aan gratis WiFi in de stad.
Zo blijft gratis WiFi in Heerlen Centrum behouden en heeft het op termijn de capaciteit om ook grote evenementen, zoals Serious Request 2015, te ondersteunen.

Innovatie

Bullseye WiFi heeft toegezegd actief bij te dragen aan innovatie op het gebied van nieuwe
media in binnensteden. Met de inzet van nieuwe technologie├źn en kennis moeten
binnensteden aantrekkelijker worden voor bezoekers. Belangrijke redenen voor het bedrijf
om in Heerlen te investeren zijn de aanwezige projecten (Heerlen Live) en expertise op het
gebied van nieuwe media.

Bullseye WiFi

Bullseye WiFi gaat in alle stadscentra van de 37 grootste steden van Nederland gratis, snel,
breedband internet via WiFi uitrollen.

Er zijn dus nog kansen voor Gouda, maar dan moeten we wel hiervoor gaan kiezen!
Een mooie ambitie voor na 19 maart!3 opmerkingen:

Anoniem zei

ik wist allang dat Gouda een beetje dom bezig is

Fred IJspeerd zei

Theo,

Voor niets gaat de zon op en onder?

Wat zijn de motieven van Bullseye Wifi, toch een commercieel bedrijf, om gratis Heerlen en 37 andere grote steden te bedienen?

Ik hoop niet voor Heerlen en de andere 37 grote steden dat voor hen de zon nu gratis opgaat, maar dat zij na invoering moeten betalen om te voorkomen dat de zon, lees: gratis WIFI, ondergaat.

Theo Krins zei

Dag Fred, het kan gratis omdat de bedrijven gaan adverteren. Het gaat om een wederzijds belang. Zie ook mijn eerdere blog hierover.