Betrokken

Betrokken

woensdag 19 juni 2013

Gouda wijst toerist de weg


Foto: Marianka Peters

Afgelopen vrijdag was het na vele jaren aandacht vragen door de ChristenUnie voor een betere bewegwijzering dan eindelijk zover en mocht ik samen met o.a. wethouder Daphne Bergman de nieuwe bewegwijzering voor toeristen in de binnenstad van Gouda onthullen.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het is dus gelukt en dat is heel goed nieuws voor de toeristen die naar Gouda komen en de wethouder verdient een compliment dat ze zich hard heeft gemaakt voor de realisatie van deze mooie bewegwijzering.

Foto: Oscar van der Wijk

Bronpunten

In totaal worden er 44 palen geplaatst, waarbij de systematiek is dat vanaf de bronpunten (station, parkeerterreinen/garages en veerstal) wordt verwezen naar de VVV en de Markt. Daarbij wordt uitgegaan van  de meest logische route, met ook voor de veiligheid en de lengte van de route.
Het zijn nadrukkelijk geen toeristische rondwandelingen maar routes om je doel te vinden.

Als je lopend andere objecten / bezienswaardigheden tegen komt worden die uiteraard vermeld en anders kom je vanzelf bij de VVV en de Markt uit en kan je van daaruit de route verder vervolgen.
Uiteraard wordt er weer terugverwezen, zodat de toerist de auto ook weer kan vinden.

Ik denk dat zelfs menig Gouwenaar nog verbaasd zal zijn over wat je via de nieuwe routeborden kan zien in Gouda en de bewegwijzering is dus echt een aanwinst voor onze stad.
Foto: Oscar van der Wijk

St.-Janskerk

Het enige wat ik jammer vind is dat bij de "bronpunten" wel naar de Markt en het stadhuis wordt verwezen (nota bene pal bij het VVV, waar ook naar verwezen wordt), maar niet naar de St.-Janskerk, terwijl dit een wereldberoemd monument is waar veel buitenlandse toeristen speciaal voor naar Gouda komen. De wethouder deelt mijn mening niet, dus (voorlopig?) zal aan deze wens geen invulling worden gegeven.
Foto: Oscar van der Wijk

Mystery guests

De komende tijd zal blijken of de borden helemaal voldoen of dat er mogelijk omissies zijn. Museum GoudA laat in de komende periode "mystery guests" testen of ze nu het museum kunnen vinden, maar wellicht ziet u ook zaken die beter kunnen. Ik verneem dat dan graag.

Gouda is in ieder geval weer een stap verder in het op een positieve wijze profileren van onze stad en de toerist hoeft voortaan niet meer te verdwalen en kan nu veel beter ontdekken hoe mooi onze stad is!


Soms gaat het mis...

Foto: Chris Bellekom
Chris Bellekom attendeerde mij erop dat bij de paal op de hoek Lange Groenendaal / Achter de Vismarkt de bewegwijzering 90 graden moet draaien. Dit heb ik inmiddels gemeld en zal naar ik verwacht spoedig zijn opgelost

6 opmerkingen:

JP te G. zei

Gefeliciteerd.
Aanhouder met argumenten wint het van korte termijn denken van het College, cq deze wethouder.
Nu maar oprecht hopen dat het College en zeker deze wethouder met de voorjaarsnota, begroting in de opmaat naar 2014 en veel verder, de weg niet kwijt raken.
Dan helpen bordjes niet meer.
JP te G.

Ton Snoei zei

Goed zeg!

B. te G. zei

De wethouder deelt je mening niet.
PvdA en D66 willen het geloof achter de voordeur houden. En de St.Jan is nog tot op vandaag een Godshuis en daar ga je niet naar verwijzen. Stel je voor.

Anoniem zei

Beste Theo,

De St. Janskerk wordt afgestraft voor het feit dat de "overval" jaren geleden mislukt is, toeristen krijgen nl. geen voet aan de grond om s'zondags de kerk buiten de reguliere kerkdienst te mogen bezoeken, en dat stak toen en nu kennelijk nog steeds.
Van Nieuwpoort liet dat niet gebeuren ondanks de druk die er toen gelegd werd, hulde aan die man.

Toeristen zijn niet dom die vinden de kerk feilloos, dat heeft deze domme PVDA en D66 (notware kerkhatende partij kennelijk niet in de gate, leren van het verleden evenmin.

Groet,

Klaas

J te G. zei

PvdA en D66 kunnen zowel achter hun voordeur.In zalen of bijeenkomsten hun geloof belijden.Uiteraard ook in het volle openbare publieke domein.Echter als het al zo is, dat D66 en PvdA in detail kennelijk bezig met de uitvoering en wellicht"'oude rekeningen- Bleuland/Groen Hart ZH, nog steeds koesteren dan is dat erg jammer voor die partijen of diegenen die hen kiezen of geloof hechten aan die partijen.
Een kerk, de kerken in Gouda zijn te vinden en zeker de St Jan.
Als het zo is dat PvdA en D66 menen dat er geen uit openbare middelen betaalde bordjes ten behoeve van de lokale economie en cultuur toerisme naar kerken, w.o de St Jan van deze partijen niet mag, is het zeer de vraag waaraan men dat ontleend. Gouda lijkt wel een pvda en d66 versie van staphorst aan den Ijssel/

Anoniem zei

Beste Theo,

Je staat mooi op de foto en hebt met zulk soort zaken gewoon je plicht te doen en dat begrijp ik, je spreekt wel ongenoegen uit in dit verhaal en vast ook in het gezelschap waar je dan in verkeert, is de oude politiek echt zo rancuneus of is dit een aanname van mij??, schud me dan wakker.


Grt.
Klaas